vrijdag 5 oktober 2012

Alphen levert kritiek op Jeugdzorg

http://www.antibjz.nl/page/articles.html/_/jeugdzorg-algemeen/alphen-levert-kritiek-op-de-jeugdzorg-r998


Donderdag, 4 oktober 2012Het gemeentebestuur van Alphen stuurt een kritische brief naar de rijksoverheid, namens 44 plaatsen. De gemeenten willen een vinger in de pap houden met betrekking tot het jeugdbeleid.
Alphen was één van de eerste gemeenten met een Centrum voor Jeugd en Gezin. Ouders, jongeren en kinderen kunnen er gratis terecht voor advies.

Als het nodig is, helpt het centrum bij het zoeken naar mensen of instanties die ouders of kinderen verder kunnen helpen. In het concept van de nieuwe Jeugdwet staat dat het Centrum voor Jeugd en Gezin iets met Jeugdzorg te maken krijgt. Daar zijn de 44 plaatsen geen voorstanders van.

Heb je er wel over nagedacht, Den Haag?', is zogezegd de strekking van de brief.

1 opmerking:

  1. Heel juist.
    De overheid negeert het plan met tweesporenbeleid, dat een kind naar twee kanten beschermt middels genormeerd diagnostisch onderzoek, te vinden op o.a. blz. 8 + 11 in https://dl.dropbox.com/u/2479159/2012-Verkort%20Jeugdbeschermingsplan-JzBlH.pdf .

    De lobby van BJZ (Ver. Jeugdzorg Nederland) wil geen degelijkheid dat het kind beschermt tegen werkgelegenheidsdrang en bezettingsgraden-halen. Geld wil men daar. Geld.

    BeantwoordenVerwijderen