donderdag 11 oktober 2012

Dreiging en chantage door Jeugdzorg

http://www.rtvoost.nl/nieuws/default.aspx?cat=1&nid=151691

De commissie Samson meldt niets over dreiging of chantage door Bureau Jeugdzorg. Dat zegt een verbaasde advocaat Oude Middendorp uit Enschede. Oude Middendorp staat een slachtoffer uit Enschede bij van misbruik in een jeugdinstelling in Almelo. 

Het 12-jarige slachtoffer zegt dat ze is misbruikt in een vestiging van Commujon in Almelo, waar Alexandra tot enkele jaren geleden onder viel. Het meisje is door de commissie Samson gehoord, nadat de ouders het misbruik daar hebben gemeld.  

Afgeraden aangifte te doen 

Volgens haar advocaat heeft Jeugdzorg de ouders onder druk gezet en afgeraden aangifte te doen, omdat hun dochter daar last van zou krijgen en ze haar minder vaak zouden kunnen zien.

De ouders hebben dat dreigement naast zich neergelegd en hebben er toch melding van gemaakt. De zaak dient over twee weken voor de rechtbank in Zutphen.

Commissie Rouvoet 

De commissie Samson deed de afgelopen maanden onderzoek naar seksueel misbruik van kinderen die uit huis zijn geplaatst en presenteerde vandaag haar bevindingen. Uit de conclusies blijkt dat de jeugdzorg onvoldoende heeft gedaan om kinderen uit probleemsituaties te beschermen tegen misbruik.

Er komt nu een commissie onder leiding van oud-minister Rouvoet voor Jeugd en Gezin, die onderzoekt hoe een herhaling in de toekomst voorkomen moet worden.


               Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse


 

1 opmerking:

  1. Dit bedreigen van ouders door BJZ gebeurt niet alleen rond melden van verdachte situaties rond seksueel misbruik, doch op veel meer terrein dat niet goed is voor de ontwikkeling van de onder toezicht staande of uithuisgeplaatste opgroeiende. De ontvankelijke, het kind, de jongere.
    De schade door deze BJZ-jeugdzorg (straks heet dat: 'gecertificeerde instelling'-jeugdzorg) is veel en veel groter dan 2,5 x normaal thuis.

    Met de hype rond seksueel misbruik, en dan nog toegeschreven op conto van de puber, worden alle andere verdachte handelingen onder BJZ genegeerd.
    BJZ is de toeleider tot OTS en UHP! Het is een slager. Die z'n werkgelegenheidsvlees keurt en onder zich houdt.

    BeantwoordenVerwijderen