zondag 7 oktober 2012

Nederland heelt

Wie zijn wij?

Onze groep bestaat uit mannen en vrouwen van diverse leeftijden en met diverse achtergronden, beroepen en religies. Wat ons allen verbindt is het feit dat wij slachtoffer zijn van seksueel misbruik en mishandelingen in pleeggezinnen en in kindertehuizen terwijl wij onder toezicht stonden van de overheid.

Velen van ons werden uit huis geplaatst omdat we thuis verwaarloosd, mishandeld of misbruikt werden. Met die uithuisplaatsing had een einde moeten komen aan iedere vorm van mishandeling. Helaas was dat vaak niet het geval. Binnen de voogdijinstellingen ging het misbruik vaak door, of begon het pas serieus.

Sommigen van ons hebben hun hele leven last gehad van psychische en fysieke klachten als gevolg van het misbruik. Anderen zijn zich pas op latere leeftijd bewust geworden van de impact die het misbruik op hun leven heeft gehad en zijn plotseling in een afgrond gestort.

Als kinderen waren wij machteloos tegen het geweld dat ons aangedaan werd en werden we bovendien gedwongen onze mond te houden. Vaak ook hadden wij het gevoel dat we de enige waren, dat we alleen stonden in de wereld en dat hetgeen ons werd aangedaan onze eigen schuld was. Maar dat is verre van waar. We zijn ons ervan bewust dat er sprake was van mishandeling, en het is duidelijk dat we niet alleen staan.

Via onze vereniging willen we een veilige plek bieden aan mede lotgenoten. Een verbondenheid creëren, een luisterend oor bieden, en ruimte voor erkenning en herkenning, en waar mogelijk hulp bieden of samen op zoek gaan naar mogelijkheden om passende hulp te vinden.

1 opmerking:

  1. Geachte Sven, Nederland Heelt is verhuisd naar http://nederlandheelt.actieforum.com zou U a.u.b. de moeite willen nemen om bovenstaande link aan te passen ?
    De link die er nu staat verwijst naar een Koreaanse site..
    Bij voorbaat onze hartelijke dank !
    M.vr.gr. Mw. T. Kamper, Adminstrator en Webmaster van Nederland Heelt

    BeantwoordenVerwijderen