donderdag 18 oktober 2012

De pleegzorgschoen

 

http://www.tilburg.com/web/Informatie/Nieuws/Nieuws/De-pleegzorgschoen-past-ons-allemaal.htm

http://www.tilburg.com/web/Informatie/Nieuws/Nieuws/NoordBrabant-zoekt-100-pleeggezinnen-voor-tieners.htm

Ik kreeg paar weken  geleden een mooi foldertje, dat ze pleegouders zoeken. Iedereen kan zich gewoon inschrijven in Noord-Brabant. Deze gemeente gaat de Jeugdzorg daar alvast gedeeltelijk overnemen las ik laatst.

De pleegzorgschoen past ons allemaal


Publicatiedatum: 10 november 2010

Wie komend weekend in het centrum van Tilburg loopt, kan bij diverse winkels een schoen zien staan met een briefje voor de Sint.

Wat staat er op het verlanglijstje?

Thuis een schoen zetten.
Meer pleegouders voor kinderen die (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen.
Vaak denken mensen dat ze geen pleegouder kunnen worden, bijvoorbeeld omdat ze werken of omdat ze alleenwonend zijn, of omdat ze geen hoog salaris hebben. In veel mensen schuilt een goede pleegouder en deze mensen worden gezocht. Kompaan en De Bocht zoekt pleegouders die bijvoorbeeld voor korte of lange tijd of voor af en toe een weekend, een kind een thuis bieden.


In Midden-Brabant wonen circa 350 kinderen bij pleegouders. Pleegouders zijn divers, het kunnen mensen met een gezin zijn maar ook alleenstaanden of twee vriendinnen. Er zijn nog steeds kinderen voor wie Pleegzorg een plekje zoekt. In Midden-Brabant staan er nog kinderen op de wachtlijst bijvoorbeeld voor een gastgezin waar ze regelmatig een weekend naartoe kunnen. Dit jaar helpt het Sint Nicolaascomitié van Tilburg mee met zoeken naar pleegouders want ook de Sint vindt het belangrijk dat kinderen die niet thuis kunnen wonen, een plek hebben om hun schoen te zetten.

De provincie Noord-Brabant ondersteunt de wervingsactie.

Meer informatie: www.pleegzorg.nl of 0800- 022 34 32 begin_of_the_skype_highlighting Vrij 0800- 022 34 32 end_of_the_skype_highlighting of pleegzorg@kompaanendebocht.nl. Op dinsdag 30 november is er een informatieavond voor mensen die meer willen weten. Aanmelden kan bij Kompaan en De Bocht (013) 530 94 00 begin_of_the_skype_highlighting Vrij (013) 530 94 00 end_of_the_skype_highlighting


Het Sint Nicolaas comité?

In Midden-Brabant staan er nog kinderen op de wachtlijst bijvoorbeeld voor een gastgezin waar ze regelmatig een weekend naartoe kunnen.
Dit jaar helpt het Sint Nicolaascomitié van Tilburg mee met zoeken naar pleegouders, want ook de Sint vindt het belangrijk dat kinderen die niet thuis kunnen wonen, een plek hebben om hun schoen te zetten.
De provincie Noord-Brabant ondersteunt de wervingsactie.
Ik vindt deze folders die huis aan huis geleverd worden een doorgeslagen actie van Jeugdzorg. Ik wil graag anoniem blijven, zelf heb ik ook kinderen. Ik put veel kracht uit je site Sven.
 
J.
 
Redactie Jeugdzorg Dark horse: ..."Vaak denken mensen dat ze geen pleegouder kunnen worden, bijvoorbeeld omdat ze werken of alleenwonend zijn, of omdat ze geen hoog salaris hebben"...Het frapante is, dat deze zaken die kennelijk geen enkel bezwaar vormen om pleegouder te worden, wél heel bezwaarlijk worden gevonden wanneer het biologische ouders betreft. Risico-factoren noemen ze dat, die tot een statistische veroordeling leiden, nog voordat men de ouders uberhaüpt heeft leren kennen.

                      Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse

5 opmerkingen:

 1. Ik heb ooit het verhaal gehoord van een ouder waarvan de kinderen uit huis waren geplaatst. Vervolgens meldde ze zich aan als pleegouder en werd tot haar verrassing geaccepteerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat jeugdzorg een commerciële instelling is en zodoende via allerlei zij weggetjes "AFZET" kanalen zoekt is algemeen bekend bij bezoekers van deze site.

  Kijk ook eens op deze links:
  https://www.pleegzorg.nl/nieuws/actie-ontdek-de-pleegouder-je-buurt/
  Op zaterdagmiddag 10 november 2012 houden pleegouders open huis. Zij nodigen u uit om tussen 14.00-17.00 uur om een kijkje te komen nemen achter de schermen van een (h)echt pleeggezin. LANDELIJKE opendag!!!!
  Hoe zou de selectie gemaakt zijn?

  http://kompaanendebocht.nl/index.php/nieuwsarchief/124-landelijke-pleeggrootouderdag-in-tilburg
  Op 14 november organiseert de Stichting Belangenbehartiging Pleeggrootouders Nederland de jaarlijkse pleeggrootouderdag.

  Oftewel, men is al actief aan het zoeken om de te verwachte grote aantallen "klantjes" op een "nette" manier onder te gaan brengen.

  Waarom heb ik hier het gevoel bij dat er niets verandert ten opzichte van hoe BJZ nu werkt.

  Ron V.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tja pleegouders of plaagouders gezocht...

  Weet je als je kinderen onterecht uit huis zijn geplaatst door samenwerking van Raad, Rechter en Jeugdzorg ben je als ouder natuurlijk geneigd ook negatief en wantrouwend te staan tegenover de pleegouders... ze zijn toch een verlengde van het onrecht dat je kinderen wordt aangedaan.

  Aan de andere kant.. als een kind echt steun nodig heeft en een plekje waar hij of zij zich veilig voelt en er zijn pleegouders die dit willen bieden is dat natuurlijk heel fijn voor die kinderen en heel nobel van de mensen die kiezen voor dit pleegouderschap.

  Hiertussen zitten helaas wel heel veel varianten.

  - niet alle pleegouders kiezen uit goedheid hiervoor..... een pleegkind levert ook gewoon inkomen op. En dit inkomen willen ze natuurlijk zo lang mogelijk houden....

  - er zijn mensen die zich opgeven voor pleegouderschap, maar eigenlijk zo hun eigen kinderwens willen voldoen..... deze accepteren de biologische ouders weer niet en laten daar geen ruimte voor....

  - goede pleegouders krijgen (net als de ouders) te maken met de werkwijze van Jeugdzorg en vele haken daardoor af omdat op het moment dat zij zich echt sterk gaan maken voor wat het kind wil en nodig heeft (bijvoorbeeld zo snel mogelijk naar de ouders terug) Jeugdzorg het kind liever verplaatst of de pleegouders gaat "dreigen" met maatregelen.

  Ik heb goede pleegouders gezien die zich "belazerd" voelden door jeugdzorg omdat ze een kind wilden helpen maar eigenlijk een kind zijn eigen ouders onterecht onthielden.... dat is ook wrang... je wilt het goed doen, maar doet het toch fout...

  Verhalen over pleegouders die zelf UHP kinderen hebben ben ik ook dichtbij tegengekomen. Dus dat klopt ook.

  Ik denk zelf dat als de goede pleegouders (die voor sommige kinderen toch helaas echt nodig zijn)respectvol behandeld worden en goed ondersteund worden bij de zorg voor het pleegkind dat deze werving helemaal niet zo groot zou hoeven zijn omdat er dan niet zoveel mensen zouden afhaken.

  Daarbij zou de jeugdzorg nu eens moeten stoppen met UHP als "hulp" te zien en zich veel meer moeten richten op het helpen van de kinderen in hun eigen gezin met hun eigen ouders / familie... er zou dan niet eens zoveel aan pleegzorg meer nodig zijn!

  Mirjam


  BeantwoordenVerwijderen
 4. Weer een illusie minder, ik dacht namelijk altijd dat sinterklaas een kindervriend was!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. - Er zijn genoeg pleegouders.
  - Als BJZ beter, diagnostischer onderzoek laat doen door echte deskundigen, komen er vanzelf minder UHP's uit de schoen vallen.
  - Door aan diagnostiek te doen, zullen vele terugplaatsingen kunnen worden gerealiseerd. Kind weer blij (maar beschadigd door BJZ).
  - Een leugen van de jeugdzorgwerker ((Wat een beroepsgroep met on-eer)) was en is reeds grond voor een dure en kind-schadende uithuisplaatsing. Daarvoor lenen vele pleegouders (vaak onbewust) hun energie. En geeft de politiek ons geld.
  - Verkapte adoptie, met nog geld toe.
  - Geweten, waar zijt gij?
  - O, de jeugdzorgwerker die niet meteen weer ontslag neemt is gewetenloos of weet het niet te zitten?!
  - Zouden ze eens een cursus voor moeten volgen!
  - Enne... vandaar: weinig inkomen en toch een kind! Echt heel therapeutisch gedacht van BJZ, maar in wiens belang?

  BeantwoordenVerwijderen