donderdag 11 oktober 2012

Commissie Samson hoort het verhaal van meisje uit Enschede

http://www.tctubantia.nl/regio/11832856/Commissie-Samson-hoort-verhaal-van-meisje-uit-Enschede.ece


maandag 08 oktober 2012 | 14:49
 

ENSCHEDE – De rechtbank Zutphen buigt zich op 22 oktober over het seksueel misbruik van een nu twaalfjarig meisje uit Enschede bij jeugdinstelling Commujon in Almelo. Het schrijnende verhaal van het meisje is door haar ouders aangekaart bij de commissie Samson die rapport heeft uitgebracht over seksueel misbruik in jeugd- en pleegzorg.  

Volgens de commissie Samson zijn het vaak medebewoners die kinderen in de pleeg-of jeugdzorg misbruiken. Zij vormen meer dan de helft van de daders. Dit was ook het geval bij het Enschedese meisje.  

Advocaat Bert Oude Middendorp uit Enschede voert namens het slachtoffer en enkele ouderparen procedures tegen de instelling en de overkoepelende organisatie LSG-Rentray. Hij heeft de instelling, het Overijsselse Bureau Jeugdzorg, de Staat der Nederlanden en het Leger des Heils gedagvaard, omdat die verantwoordelijk waren voor het uit huis plaatsen van het meisje.  

Uit het Rapport Samson blijkt dat de instellingen voor jeugdzorg en hulpverleners hebben gefaald. Ook de jeugdinstelling in Almelo faalde, aldus advocaat Oude Middendorp. “De drempel om seksueel misbruik te melden is hoog. De ouders van dit meisje hebben gelukkig wel aan de bel getrokken. Met het rapport van de commissie Samson wordt nu een poging gedaan om deze drempel om te verlagen.”  

Oude Middendorp heeft zich over nog meer jonge slachtoffers van seksueel misbruik in de jeugdzorg ontfermd, onder wie een meisje uit Enschede dat misbruikt zou zijn in een pleeggezin. “Deze kinderen zijn voor het leven beschadigd. De overheid moet zorgen voor een veilige woonomgeving voor deze kwetsbare kinderen. Dat is niet gebeurd. De kinderen zijn voor hun leven beschadigd.”
 
Meld u als gedupeerde ouder/kind aan voor een schadeclaim bij Stichting Pro Jeugd:
 
 
 
 
 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten