woensdag 10 oktober 2012

Weer 100 nieuwe meldingen misbruik


Samson wil nog excuses minister om misbruik

 

DEN HAAG (ANP) - Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) en staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten (Volksgezondheid) moeten alsnog hun excuses maken aan mensen die slachtoffer zijn geworden van seksueel misbruik in instellingen of pleeggezinnen. Dat zei Rieke Samson woensdag in een gesprek met Tweede Kamerleden. Zij is voorzitter van de commissie die het misbruik onderzocht.

,,De slachtoffers hebben deze excuses node gemist. En ik wil er dan ook op aandringen dat de bewindslieden dit alsnog doen'', zei Samson naar aanleiding van gesprekken met slachtoffers.
 
Ze stelde vast dat Opstelten en Veldhuijzen van Zanten het leed van de slachtoffers eerder deze week wel erkenden, maar dat dit onvoldoende is. Er is ook behoefte aan ,,erkenning dat dit onder verantwoordelijkheid van de overheid is gebeurd, die er toch was om bescherming te bieden.''

Samson zei verder dat de slachtoffers blij zijn met de excuses van Jeugdzorg Nederland. Die waren gemeend en oprecht en werden dan ook zeer gewaardeerd, zei ze.

De commissie bracht maandag het eindrapport naar buiten. Daaruit bleek dat kinderen in jeugdzorginstellingen 2,5 keer zo vaak rapporteren met misbruik in aanraking te zijn geweest, als kinderen die thuis wonen. Ook stelde Samson dat de overheid, Jeugdzorg en de Inspectie voor de Jeugdzorg hebben gefaald.

Na de presentatie kwamen bij de commissie weer 100 meldingen van misbruik binnen, waaronder tientallen nieuwe meldingen. ,,Dat laat wel zien dat dit onderwerp nog leeft en dat er behoefte bestaat aan een meldpunt'', aldus Samson.

http://www.zie.nl/video/algemeen/Samson-eist-excuses-bewindslieden/m1nz166ff6bq
 

 

11 opmerkingen:

 1. Typisch Jeugdzorg:

  Mevrouw Samson: ex procureur-generaal, die niet aan waarheidsvinding doet.
  Ans van de Maat: Jeugdzorg Nederland, die niet aan zorgverlening doet.
  André Rouvoet: ex minister en uitvinder van dit Jeugdzorgstelsel, die dit zelf gaat keuren.

  André Rouvoet verantwoordelijk voor het huidige jeugdzorg systeem gaat nu, op verzoek van Jeugdzorgtalent Ans, zijn eigen jeugdzorgsysteem onderzoeken?
  Daarna zal hij komen met dwingende maatregelen.
  Ans zal e.e.a. dan waarschijnlijk gaan vertalen naar werkbare concepten. Ik denk dat zij hierna een aantal pilots zal opzetten. Deze zullen dan na evaluatie, hoogstwaarschijnlijk geïmplementeerd moeten worden bij de werkers in het veld.
  Het tijdspad is nog niet bekend. Waarschijnlijk zal dit weer een aantal kindgeneraties duren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goede reactie, kennelijk heeft de schrijver hiervan de geschiedenis van 'jeugdzorg' bestudeerd!
   Mijn mening blijft nog ssteeds: OPDOEKEN BJZ, en ik sluit daarbij aan bij de hooggleraren N.Slot (slechts 28% van Jz effectief, 72 % neutraal of negatief effect) / J.Hermans ('iedere UHP is overbodig, men moet alleen juiste zorg thuis geven'/ J. van den Acker: 'Opdoeken BJZ')
   Iedere ouder heeft natuurlijk veel baat gehad bij de 'implementatie van het Referentie Werkmodel wet op de jeugdzorg' (een onleesbaar tsuk van 160 A4-tjes...met hoe fantastisch de WoJz zou gaan werken...!)

   Let wel: na de petitie van ouders tegen de terreur van BJZ en WSJ (2009)had deze zelfde Rouvoet een brief naar de Tweede Kamer gestuurd met de zinsnede: 'Ik HERKEN DE PROBLEMEN NIET'...
   Zou Rouvoet toch eens wél met ouders moeten gaan praten en deze eens serieus nemen, dan hoort hij andere verhalen dan bij wat ik noem 'de feestjes van jeugdzorg' (die dure congressen met 500 € entree over de successen van BJZ enz enz...)!

   Nico Mul

   Verwijderen
  2. Misschien die Rouvoet maar eens een 'zwartboek jeugdzorg' aanbieden?

   Verwijderen
 2. Mevrouw Samson,

  Niet “Het onderwerp leeft” maar “het misdrijf gaat maar door”!!!!!
  Het “onderwerp”,seksueel misbruikte kinderen, be”leven” en ondergaan nog steeds de horror van een letterlijk slechte, onbekwame jeugdzorg!!
  En niet alleen de seksueel misbruikte kinderen, maar ook de kinderen die onterecht en/of onnodig uit huis zijn geplaatst of door “aanwijzingen” (lees leugens) van de veld ”werkers” 1 van de ouders minder tot bijna niet meer mogen zien!!

  Er bestaat geen behoefte aan een meldpunt,geen nieuwe commissie!!Er bestaat een diepe behoefte aan een grote container waar de jeugdzorg in gekieperd wordt.
  Er bestaat een grote behoefte aan waarheidsvinding en een batterij stevige advocaten!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. U heeft gelijk!
   Meldpunt zal zo iets worden als een 'doofpotpunt' en de ouders / kinderen, ook van onterecht UHP en daarmee voor het leven beschadigde kinderen (+ ouders) hebben behoefte aan schadeloosstelling, zowel emotioneel als materieel, en daarvoor komt de overheid niet met een eigen collectief aanbod, maar daar zijn(helaas) een stel goede letselschadeadvocaten voor nodig.

   Het zou de overheid gesierd hebben als men n.a.v. de commmissie Samson voorgesteld had: 'als schadeloosstelling doen wij het voorstel: per misbruikt in een instelling,25.000 € schadeloosstelling en van 10.000 €/ jaar/ kind onterechte uit huis plaatsing' of zo als 'compromisaanbod'. Helaas: NIETS heeft u hier van gehoord of vernomen, alleen een 'doofpotpunt' en een 'krokodillen-excuus' van 'het schokte ons ook' en vooral: 'we wisten het niet' of zo, dit terwijl uit de wetenschappelijke referenties van het deelonderzoek van de Leidse Universiteit bleek dat misbruik in jeugdzorg al meer dan 50 jaar bekend is....

   Ik zal met alle plezier ouders steunen in aansprakelijkstelingen en letselschadeprocedures en zo nodig met advocaten samenwerken.
   Ouders: veel sterkte, advocaten: niet al te vriendelijk doen (tegen de overheid) en veel succes met de procedures!

   Nico Mul

   Verwijderen
  2. Inmiddels is de situatie zo droef dat betrokken vrijwilligers de strijd tegen de waanzin van jeugdzorg voeren, en zelfs vernieuwende jurisprudentie creëren (bedankt Nico, voor je goede werken!).

   Juridisch Nederland slaapt intussen lekker door.

   AMK, Raad en Bjz geven zelf aan dat zij niet aan waarheidsvinding doen (zie rapporten No; dus geen onderzoek naar de feiten).

   Kinderrechters baseren hun uitspraken op de berichten van Raad en Bjz, waardoor die uitspraken niet op feiten berusten.

   Als je 'Jantje' van 3 in de peuterspeelzaal beschuldigt van iets wat hij niet heeft gedaan gaat het ventje gegarandeerd zijn nood klagen bij zijn moeder,
   maar onze kinderrechters zijn kennelijk zó imbeciel, geschift en ongeschikt dat ze zoiets idioots (om met juffie Calkoen te spreken) jarenlang laten bestaan.

   Verwijderen
 3. Let op!!

  Misschien kan onze Ans nog iets meepikken van onze Erik!!

  Hij is bezig met inrollen en uitrollen in zijn column!
  Misschien kan Ans wel meerollen!

  Hoewel….. Ik mis nog 1 term in zijn column… OPROLLEN!!

  Misschien keuvelt hij daar de volgende keer over; zal hij misschien tot de ontdekking komen dat de hele jeugdzorg maar beter opgerold kan worden!!


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als díe twee aan de rol gaan krijg je gegarandeerd iets wat alléén maar kan liegen ..

   Verwijderen
 4. Het is verder verdacht stil op de website van Binnenlands Bestuur!
  Ik heb Erik nog niet gehoord! Jullie?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij is nog effe met rooie oortjes aan het lezen wat voor vreselijks er nu weer wordt geschreven over zijn productieprocessen

   Verwijderen
 5. Schamen deze mensen zich niet voor het vergieten van bloed en tranen?
  Ach ja, het is crisis. Grijp en sluit zoveel mogelijk kinderen op als je maar kan, de kinderrechters en de Hof-rechters staan toch aan onze kant. En we verdienen er bakken vol geld mee.

  Tjakkaaaaa, weer een gezin naar de vernieling geholpen, maar we blijven serieus onderzoek doen op een blanco vel, oftewel met onzichtbaar inkt.


  Trouwens, komt er ook onderzoek voor alle kinderen die fysiek (slaan, schoppen, duwen, krabben, trekken, spuwen etc.-soms fataal of ziekenhuisopname-)en geestelijk (met de dood bedreigen, met voorwerpen dreigen, uiterlijke pesterijen, op de geest inpraten of hersenspoeling, discriminatie etc.) zijn en worden mishandeld in de jeugdzorg?

  Den Haag is aan het rotten, er bestaat geen antibiotica voor hoop ik.

  BeantwoordenVerwijderen