vrijdag 26 oktober 2012

Psychiaters: ‘Jeugdpsychiatrie niet naar gemeenten’

http://medischcontact.artsennet.nl/Nieuws-26/Nieuwsbericht/122777/Psychiaters-Jeugdpsychiatrie-niet-naar-gemeenten.htm


Publicatie24 oktober 2012
Jaargang
2012
 
Auteur
Henk Maassen
 
Het is geen goed plan de kinder- en jeugdpsychiatrie van de Zorgverzekeringswet naar gemeenten over te hevelen. Dat vindt de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP). Zij heeft de  twee betrokken ministeries (VWS en Veiligheid & Justitie) gewaarschuwd voor de negatieve gevolgen van het voorstel dat is opgenomen in de concept-Jeugdwet.

De kinder- en jeugdpsychiatrie uit de verzekerde zorg halen, zal leiden tot ongelijke toegang tot medische zorg, zo vreest de NVvP. Kinderen met een psychiatrische aandoening zullen in dat opzicht minder goed af zijn dan kinderen met een lichamelijke ziekte. Bovendien vreest de NVvP dat de woonplaats van een kind gaat bepalen op welke zorg het aanspraak kan maken.

De NVvP is daarom verbaasd dat in het conceptwetsvoorstel geen rol is toebedeeld aan de toezichthoudende Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Hoogleraar psychiatrie René Kahn schreef vorig jaar in Medisch Contact dat Haagse politici de slechtst mogelijke oplossing voorstaan: ‘Omdat ze de juist wel goed werkende aspecten van de zorg voor kinderen en jeugdigen willen samenvoegen met de disfunctionerende rest.

Omdat ze het medische deel van de zorg, namelijk de kinder- en jeugdpsychiatrie, uit de geneeskunde willen verwijderen en samen met de jeugdzorg onder de verantwoordelijkheid willen brengen van de gemeenten (...)

Als we echt een puinhoop van de jeugdzorg willen maken, dan heeft de Tweede Kamer de blauwdruk hiervoor geschreven.’

Henk Maassen

6 opmerkingen:

 1. Het is al echt een puinhoop, maar als we het echt definitief onbeheersbaar willen maken, ..
  dan zijn we zeker op de goede weg.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Alles wat te maken heeft met Zorg moet uit scholen verdwijen, liefst gisteren al. Zijn ze nou helemaal gek geworden op de scholen, wat doen die leerkrachten tegenwoordig? Bij een te slim kind wordt er al gauw gezegd het kind is wel intelligent maar de sociale emotionele ontwikkeling van het kind baart ons zorgen. Ook al speelt het kind met iedereen en praat er op los, toch moeten ze ook letten op deze categorie kids. Het is gewoon eng. Als ouders niet weten waar ze aan toe zijn dan is de weg naar een kinderpsychiater zo gewezen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leerkrachten heten 'professional', dus heten zij over alles 'professioneel' te zijn, niet alleen over wat je geleerd hebt: onderwijzer-zijn.

   Dus kan het voortzettingsinstituut van BJZ- en AMK-niveau naar de rechter beweren dat de informatie van 'professionals' kwam, al waren dezen niet bekwaam over iets buiten hun vakgebied.
   Als de suggestie maar de rechter bespeelt!

   Dat wil de BJZ-lobby, en de politiek slaapt. En U?
   Heeft u al een Gordontraining gedaan ter bescherming van uw gezin: http://www.gordontraining.nl/ !!!?

   Verwijderen
 3. De kinder- en jeugdpsychiatrie moet simpelweg verdwijnen. Laat kinderen gewoon kinderen zijn zonder aan ze te sleutelen of te experimenteren. Het gaat slecht met onze kinderen omdat ze allemaal iets mankeren, en daarvoor schieten de beroepen met psy's als paddestoelen uit de grond. Allemaal ten gunste van gedwongen medicatie, opnames en negatieve rapportages voor AMK, RvdK, rechters, BJZ, Onderwijs, GGD, werk en ga zo maar door. Weg met die kinder- en jeugdpsychiatrie /dagverblijven.

  Als een kind gepest wordt met bedreigingen, dan moet het kind alsnog naar school. School doet niets, kind wordt stiller of agressiever, ongelukkiger etc. Uiteindelijk niet meer naar school uit angst(vele ziekteverschijnselen treden op; hoofdpijn, missselijkheid, zweten, buikpijn, bedplassen, overgeven ...). Ouders gaan ten einde raad naar de GGz of andere hulpinstanties. Daar begint dan de ellende van onderzoeken ... ach ja! Het kind heeft een dsm. De gevolgen kunt u zelf invullen. Psychiaters hadden NOOIT de titel 'arts' mogen krijgen. Er zijn ook goeie die niets van BJZ of kwakzalvers moeten hebben en de overheid haten om wat ze met onze kinderen doen.

  Zie filmpje;
  http://www.joop.nl/leven/detail/artikel/14201_handboek_psychiatrie_is_promotie_pillenindustrie/

  Voor het diepere gegraaf moet men bij Michael Steentjes zijn van het NCRM of professor Teuns > een kinderpsychiater MD die zonder dsm werkt. BJZ, vriendjes, scholen (voornamelijk de zgn. zorgleerlingen categorie) en rechters geilen op de dsm, om zoveel mogelijk kinderen daardoor uit huis te laten plaatsen of een ots op te leggen. Vervolgens mogen ze dan in jeugdzorginstellingen de psychiatrische goot ingegooid worden met weer allerlei onderzoekjes, observaties (dat vinden BJZ en de rechters altijd belangrijk), medicaties, therapie enz. waardoor een hoop kinderen niet meer kunnen leren of niet naar school kunnen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Juist onafhankelijke diagnosten is beter dan BJZ.
   Het kind heeft recht op gezondheidszorg, en wordt beschadigd door de Nederlandse afschuif-smoes 'Jeugdzorg' of 'jeugdhulp'.

   Er is geen jeugdzorg nodig.
   = Dat is de kern. De leugenachtige kern.

   Ga niet uit van jGGZ dat door BJZ is geïnformeerd.
   Dat was geen zorg, maar bezettingsgraden halen als werkgelegenheidsvlees van BJZ.

   Onderzoek lid 2 t/o 1 van art. 3 en 4 UvbWjz.
   Geld over de balk smijten door geloof te hechten in BJZ en consorten, is dom en gemakzuchtig. Dat is 'politiek'.
   Is kind schade toebrengen; slapend.

   Lees eens www.basictrust.com, voor waar hulp zonder fuik nodig is. Of www.gordontraining.nl ! Interessant!

   Verwijderen
 4. Toen mijn kind op de middelbare school zat, was er een leraar die hem voortdurend probeerde te problematiseren. Ik ben een alleenstaande ouder en de leraar vond hem "stil en teruggetrokken". Hij zat op scouting, had daar veel plezier in, hij speelde viool, hij was in alles geinteresseerd, had veel vriendjes. Maar toch: "Nee, er WAS IETS MET HEM".
  Bij mijn navraag zo langs mijn neus weg bij andere leerkrachten, bleek hij ook op school normaal te functioneren.
  Deze meneer was een wat ik noem "Readers Digest psycholoog". In "Het Beste" van R.C. staan namelijk, zoals ik het zie, altijd verhalen die gebaseerd zijn op het thema "waar rook is is vuur".( Vrij vertaald in dit geval met "Waar een alleenstaande ouder is, zijn problemen").
  Door mijn assertieve houding heeft hij ons leven niet kunnen vernielen, maar wat zal hij nu zijn gang gaan bij andere kinderen (het is 16 jaar geleden) nu hij zich helemaal op de meldcode kan uitleven.

  BeantwoordenVerwijderen