dinsdag 9 oktober 2012

Parlementaire enquête Jeugdzorg?

http://www.antibjz.nl/topic/1184-pvda-enquete-naar-misbruik-jeugdzorg/

Tweede-Kamerlid voor de PvdA Khadija Arib wil dat er een parlementaire enquête komt naar seksueel misbruik van kinderen door mensen aan wie ze zijn toevertrouwd. Dat zei ze maandag in het radioprogramma Stand.nl."Er zijn allemaal vragen blijven liggen", lichtte ze tegenover het ANP later toe. "De politiek moet de slachtoffers laten zien dat ze de verantwoordelijkheid neemt. De overheid heeft gefaald."

Dankzij de commissie-Deetman, die onderzoek deed naar het misbruik van kinderen in de kerk, en de commissie-Samson, die misbruik in de jeugdzorg onderzocht, weten we al heel veel, aldus Arib. "We hoeven geen dingen dubbel te doen." Toch vindt ze de informatie die nu voorhanden is, onvoldoende.

Bron: Stand.nl

http://www.parool.nl/parool/nl/224/BINNENLAND/article/detail/3328483/2012/10/08/PvdA-wil-parlementaire-enquete-naar-misbruik.dhtml

Het Amsterdamse Tweede-Kamerlid voor de PvdA Khadija Arib wil dat er een parlementaire enquête komt naar seksueel misbruik van kinderen door mensen aan wie ze zijn toevertrouwd. Dat zei ze maandag in het radioprogramma Stand.nl.
'Er zijn allemaal vragen blijven liggen', lichtte ze het ANP later toe. 'De politiek moet de slachtoffers laten zien dat ze de verantwoordelijkheid neemt. De overheid heeft gefaald.'

Dankzij de commissie-Deetman, die onderzoek deed naar het misbruik van kinderen in de kerk, en de commissie-Samson, die misbruik in de jeugdzorg onderzocht, weten we al heel veel, aldus Arib. 'We hoeven geen dingen dubbel te doen.' Toch vindt ze de informatie die nu voorhanden is, onvoldoende.

De VVD ziet het niet zitten, zo liet de partij weten. Brigitte van der Burg: 'We hebben net een lijvig rapport van de commissie-Samson. Het lijkt me wijs dat eerst heel goed te lezen en dan met organisaties van slachtoffers te spreken.' Ze denkt onder meer aan een rondetafelgesprek, waarbij de Tweede Kamer wordt geïnformeerd door allerlei mensen uit het veld. Daar gaat ze zeker op aansturen. En een Kamerdebat komt er als vanzelf ook. Ze vindt het dus te vroeg voor uitspraken over verdere vervolgstappen.

Het Parool

                     Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horsehttp://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.com/2012/04/alle-artikelen-jeugdzorg-dark-horse.html


 

5 opmerkingen:

 1. Waarom alleen maar onderzoek naar seksueel misbruik?
  Wat te denken van een algeheel onderzoek naar het functioneren van de jeugdzorg. Niet alleen van de jeugdzorgwerkers, maar ook de managers, directeuren, Bestuur en Raad van Toezicht.
  Een onderzoek naar de kwaliteit en ethiek binnen de jeugdzorg. Een stichting voor jeugdzorg mag alleen kinderbeschermingsmaatregelen uitvoeren als ze een keurmerk hebben. Hierin moet zijn beschreven dat ze in elk geval vaardig kunnen communiceren en het belang van zchzelf kunnen wegcijferen voor het belang van het kind.
  In de jeugdbescherming werken heel veel mensen wat geen prachtmensen zijn zoals gisteren werd beweerd. Integendeel in de jeugdzorg werken heel veel mensen die een hekel lijken te hebben aan kinderen en aan hun ouders en aan de familie rondom het kind.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helemaal mee eens, duim omhoog voor uw uitleg.

   Ik voeg toe aan uw lijst de gedragswetenschappers (AMK/RvdK/BJZ), wordt hoog tijd om hun gedrag eens te onderzoeken alleen bij naam en een verhaaltje zonder hen gezien of gesproken te hebben.

   Eerlijk gezegd; gewoon opdoeken die handel.

   Verwijderen
 2. Een parlementaire enquete naar de JZ heeft geen zin als er niet tevens onderzoek wordt gedaan naar de kinderen die ten onrechte uit huis zijn geplaatst.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mij is verteld door een jeugdzorgmedewerker 'alle kinderen in Nederland moeten onder jeugdzorg vallen'. Ouders doen het nooit goed. Dat hebben bij ons dus met ots/uhp duidelijk laten blijken en het ergste is dat het met leugens moet gebeuren en niet op waarheid wordt getoetst. Door rechters worden daadwerkelijk de raporten zomaar van jeugdzorg overgenomen. Jeugzorg moet eens aan waarheidsvinding gaan doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Of je moet toevallig een rechter treffen die dat inziet en aan de zittingsvertegenwoordiger vraagt; heeft u een eed afgelegd om voor vrouwe Justitia zoveel te mogen liegen?! Zeldzaam in onze zogeheten verwrongen rechtsstaatje. Ze zijn er wel.

   Verwijderen