maandag 8 oktober 2012

Misbruik begon met doktertje spelen op wc

http://www.rtl.nl/components/actueel/rtlnieuws/2012/10_oktober/08/binnenland/Je_denkt_dat_je_kind_veilig_is_bij_jeugdzorg_reactie_rapport_commissie_samson.xml

http://www.antibjz.nl/page/articles.html/_/jeugdzorg-algemeen/misbruik-begon-met-doktertje-spelen-op-wc-r1036De overheid en Jeugdzorg Nederland zijn tekortgeschoten in hun toezicht op jeugdinstellingen, aldus de commissie-Samson. De dochter van Ad den Hartog is seksueel misbruikt in een instelling van jeugdzorg. 'Er was totaal geen controle.'

Doktertje spelen in het toilet. Daar begon het seksueel misbruik van zijn dochter in het internaat, aldus Ad den Hartog tegen RTL Nieuws. Misbruik was volgens hem schering en inslag in de instelling waar zijn dochter zat. "Je denkt dat je kind veilig is bij Jeugdzorg, maar dat is niet zo."Grote kans op misbruik

Commissie-Samson deed onderzoek naar het misbruik van kinderen in instellingen van de jeugdzorg. Kinderen in een jeugdzorginstelling hebben ongeveer 2,5 keer zo grote kans om seksueel misbruikt te worden. Ook blijkt dat niet de hulpverleners, maar vooral de kinderen en jongeren onderling verantwoordelijk zijn voor het misbruik.

Ad den Hartog, vader van misbruikte dochter:"Een jongen stond op de gang te posten, terwijl meisjes in de kamer werden gedwongen om seksuele handelingen te verrichten."

Dat was ook het geval bij de dochter van Ad den Hartog. Hij is ook voorzitter van stichting PRO Jeugd, een stichting die zich inzet voor slachtoffers van misbruik in jeugdzorginstellingen. "Jongeren konden bij elkaar op de kamer komen. Een jongen stond op de gang te posten, terwijl meisjes werden gedwongen om seksuele handelingen te verrichten."
een controle in instelling

Volgens Den Hartog was er totaal geen controle. "Er hingen camera’s, maar daar werd niet op gelet. 'Geen tijd, we zijn te druk met andere werkzaamheden', kreeg ik dan te horen van de instelling. Dat is niet te begrijpen."

Volgens de commissie-Samson signaleren werkers in de jeugdzorg nog geen 2% van de gevallen. De commissie heeft 42 gevallen van seksueel misbruik in de jeugdzorg overgedragen aan het Openbaar Ministerie.

http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.nl/2012/09/ouders-kunnen-zich-melden-voor.html

                    Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horsehttp://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.com/2012/04/alle-artikelen-jeugdzorg-dark-horse.html1 opmerking:

  1. Ik zag ook jeugdzorginstelling observatie en crisis centrum Juzt uit Breda voorbij komen. Zij reageerden geschokt?!?!?
    Mijn kind was daar ook ondergebracht. Ik kan mensen wel waarschuwen dat de psycholoog aldaar die de onderzoeken doet, een beest is in uitspraken tegen kinderen en ouders. Zijn naam; dhr. drs, dr. L.E.E. Ligthart. Hij heeft mijn kind daar geestelijk kapot proberen te maken. Het is hem samen met BJZ en enkele medewerkers van Juzt te Breda gelukt. Mijn kind werd geestelijk en fysiek afgetuigd op een door hem en BJZ aangewezen schriftelijke aanwijzing. Dit is toch ook misbruik? Vergeet deze kinderen niet! Onmenselijk gedrag gewoon, niet goed te praten. Opdoeken die Jeugdzorg/instellingen, spek het koffertje van de staat en geef het uit aan de slachtoffers(tjes)met een zeer gemeend met bloed geschreven brief met excuses.

    BeantwoordenVerwijderen