donderdag 22 november 2012

Huize Alexandra - gesloten jeugdzorginstelling

UPDATE: 08-02-2013

http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1323928#0

http://vimeo.com/33539475

http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1307226


ALMELO - Huize Alexandra in Almelo, een gesloten jeugdzorginstelling voor zestig meisjes met multi- problematiek.

Kinderpsychiater Theo Dorrelijers deed onderzoek over het effect wat Alexandra had op de toenmalige meisjes. Met 90% van de meisjes gaat het nu niet goed.

http://www.youtube.com/watch?v=H2fFBZl-cG0&feature=channel&list=UL            Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse

15 opmerkingen:

 1. Het juiste deel van de uitzending staat met commentaar op Youtube:

  http://www.youtube.com/watch?v=H2fFBZl-cG0&feature=channel&list=UL

  Het is hier mooi uitgeknipt vanaf 37:20.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De onderste link in artikel is dus het kortst.

   Verwijderen
 2. SCHOKKEND, maar niets nieuws...
  Iedere keer weer komen die verhalen naar buiten over de 'goede' jeugdzorg. Alle rapporten, inclusief de wetenschappelijke in deze, worden genegeerd.

  Deze rapportage is helemaal schokkend: niet zo zeer over de boodschap, maar de reactie van mw. mr. N.Quik-Schuit, voormalig kinderrechter...en nu senator voor de SP. 'Als kinderrechters behoorlijk aan de bel getrokken'... en WAAROM ging ze dan DOOR?
  HOE hypocriet kan je zijn: ze heeft 32 jaar lang kinderen uit huis geplaatst, weggerukt van ouders, omdat ze 'jeugdzorg' nodig hadden, en nu is ze geschokt over het bedroevende resultaat..
  Ze bewijst er mee dat ze in die 32 jaar nimmer zelf enig onderzoek gedaan heeft naar het effect van haar 'rechterlijke beslissingen in naam der Koningin', dat ze al die tijd ouders en kinderen genegeerd heeft en daarbij ook nog de wetenschappers genegeerd...
  Hoe is het met haar plicht als rechter om aan 'waarheidsvinding' te doen? (art. 20-21 Rv!!!)

  Ze past precies binnen het beleid van de SP: méér uit huis plaatsingen doen, indicatiebesluiten afschaffen en meteen voor onbepaalde tijd uit huis plaatsen. Ook wat betreft het luisteren naar anderen, past ze uitstekend: Nine Kooiman, de spreekbuis van BJZ in de Tweede kamer, gaat ook niet in discussie en is niet geïnteresseerd in diagnostiek, waarheidsvinding of echte deskundigen en al helemaal niet in liefhebbende ouders.
  Over de SP: vergeet niet dat de SP de naamsverandering is van de Kommunistische Eenheidsbeweging Nederland Marxistisch-Leninistisch (KEN-ML) met als grote voorbeeld China (Noord-Korea en Cuba): de STAAT bepaald wat goed of slecht is en de STAAT bepaald de opvoeding!
  Ik ben ook geschokt: WANNEER breekt eens de opstand van ouders en kinderen die met 'jeugdzorg' te maken hebben uit? Waarom zoveel matheid, hooguit een kritische Hyves of artikeltje en dan houdt het op....

  Nico Mul

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. M.b.t. die opstand speelt een probleem.

   De tenen bij de rechterlijke macht zijn zo lang dat je er al bijna op gaat staan als je in je eigen huis heen en weer loopt.

   Dus al te duidelijk worden leidt tot reacties die te vergelijken zijn met kritiek op gefrustreerde zwakbegaafden die macht hebben. Taferelen als in de film Idiocracy, en Planet of the Apes (de mensen in die film staan dan voor ouders).

   Ouders die nog iets voor hun kinderen willen betekenen kunnen dat risico helaas niet nemen.

   Vergeet ook niet de gewoonte die men heeft ontwikkeld om alle argumenten die 'niet handig' zijn voor de gewenste uitspraak weg te laten uit de uitspraak.

   Vervolgens bazelen praktijkjuristen weer allerlei onzin omdat zij het onderliggende dossier niet kennen.

   Men neme kennis van A.Q.C. Tak (de dikke Tak), hij noemde Nederland 'een fluwelen dictatuur',

   En 'De slapende rechter' van Koppen e.a.

   We zijn overgeleverd aan idioten die niet logisch kunnen redeneren, die geen zelfkritiek kennen, geen drang om de integriteit van de rechtstaat te bewaken, en ook geen schaamte.

   Dus wat kan je doen als argumenten niet worden begrepen?

   En áls je dan als ouder uit je slof schiet presteren ze het ook nog om 'zie je wel ..' te zeggen ..

   Het wachten is op het moment dat betrokkenen hun functie neerleggen omdat zij zich niet meer durven te vertonen.
   Daarvoor is het nodig om informatie te delen, en te publiceren.

   Hulde voor allen die daaraan werken, uiteindelijk zullen de betrokkenen of hun nakomelingen de sociale rekening gepresenteerd krijgen.

   Verwijderen
  2. "Alle ouders zijn pedagogisch onbekwaam, en pleegouders zonder cursus dus goed voor het kind". Dan behaalt BJZ makkelijker de bezettingsgraden: budget. Prestatiebonus met kerst. Het roemgevoel van macht. Geen gevoel voor het weggerukte kind. Welk een eer.

   Verwijderen
  3. (Voorwoord bij de tweede druk)
   ..
   Anno 2005 is het helaas geen te harde conclusie meer, dat achter de façade van een democratische rechtsstaat in ons land de werkelijkheid schuilt van een totalitaire staat waarin grondrechten en rechtsbescherming tegen de overheid in razend tempo zodanig zijn afgenomen in rechterlijke waarborging dat eerder gesproken moet worden van een verborgen dictatuur waarin de Staat met alleen niet meer strafrechtelijk vervolgbaar is, maar zelfs ook niet meer reeel aansprakelijk blijkt voor onrechtmatige gezagsuitoefening.

   Meerssen, januari 2005
   A.Q.C. Tak

   Elke ouder die werd geconfronteerd met een imbeciele kinderrechter die kritiekloos de onware beweringen van Bjz en Raad volgde zal dit herkennen ..

   Alleen hebben die kinderrechters blijkbaar niet in de gaten dat in die gevallen ouders en advocaten WETEN dat uitspraken zijn gebaseerd op onzin.
   Blijkbaar hebben deze kinderrechters ook (nog) niet in de gaten wat dat doet met hun imago ..

   Wie kan deze kikkers wakker kussen?

   Verwijderen
 3. Hier het voorbeeld van tieners die zich als rebellen gedragen oftewel kinderen die puberen. Deze onzin moeten ouders niet tolereren en voor de kinderen duidelijke grenzen stellen. Kinderen zijn niet de baas in huis. Voor de rest moeten kinderen wel kunnen praten als er meer aan de hand blijkt te zijn: oversekst(mag raar klinken, maar dat is een vergeten belangrijk reden), seksueel en ander soort misbruik/mishandeling, pesten zowel fysiek als mentaal, geslachtsverandering, ongewenst zwanger, verslaving, onderdrukking thuis, ... noem maar op

  Maar straffen door opsluiting is uit de tijd van Hitler, of hield mr. Quik-Schuit dat al die tijd in stand samen met haar net zulke doorgedraaide collega's waarvan er velen nog steeds doorgaan op die wijze?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er zijn extreem puberende adolescenten, en gaan over de schreef, doen aan criminaliteit, maar mag de overheid hen onthouden van diagnostiek en valide behandeling?
   Hoe komen deze jeugdigen uit deze gevangenis-behandeling? 90% slechter. - Wat een zorg!

   Verwijderen
 4. Stoere jongensachtige meiden. In dienst gaan zou een oplossing zijn. Schijnbaar vragen ze om discipline, maar ook om erkenning voor hetgeen waar ze in uit willen blinken, maar ook waar ze mee zitten. Je leert er tevens een vak en krijgt ook een inkomen. Je doelen in perspectief plaatsen met je chef of zo en er naartoe leven. Dat willen deze meisjes ook. Ouders zijn niet slecht, soms weten ze ook niet wat ze moeten doen met hun rebellerende kinderen. GOD heeft nooit een handboek geschreven hoe je moet "ouderen", mijn voorouders hebben dat zonder BJZ en corrupte rechters gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op 12 à 16-jarige leeftijd in dienst gaan, zonder diagnose of er iets schort in de psyche of dat er gepest werd en dat het internaliserend excessief gedrag veroorzaakte, dank de scholen, is iets voorbarig.
   Maar dergelijke constructieve behandeling dat de opgroeiende vooruit helpt met andere inzichten en voorbeelden in zijn wereldbeeld, kan helpen. (Opvoeden, [thuis, op school, onder BJZ, in pleegpleursituaties], is in feite het voorbeeld leven voor het kind.)
   Een socio-groepsopvoeding zoals in Den Engh kon (ondeskundig wegbezuinigd) kan voor zeer recalcitrante jongeren een oplossing zijn, en in der daad met discipline maar ook met zelfbevestigings-signalen en complimenten die gemeend zijn. Leren veilig sámen te leven (groep). Veelal ontbrak het aan zelfvertrouwen door omstandigheden, vaak vanuit de buitenwereld of soms door een stoornis.
   Het excessieve moet behandeld worden; niet genegeerd met bet-weterij door BJZ en onder invloed van diens selectieve, ondeskundig-sturende informatie naar derden.
   BJZ zou in der daad opgeheven moeten worden, omdat er valide zorg middels beëdigde specialisten in de jeugd-gezondheidszorg bestaan (dat kan al wettelijk!).

   Verwijderen
 5. Stoornissen zijn verzinsels van mensen die geld roken. Dit soort survivalkampen zijn eigenlijk perfecte uitwegen. Ouders worden niet vervreemd van hun kinderen. U weet niet dat kinderen van 10 jaar popelen om iets te ondernemen, maar niet mogen omdat een ambulante hulpverlener op school of bij de GGz zegt dat het kind stoornissen heeft en niet capabel is deel te nemen aan zulke projecten of zijn of haar passies. Het kan schadelijk zijn voor het kind. Wie houd hier wie tegen? Is het dan raar dat kinderen zich gaan verzetten? En scholen dragen ook hun steentje bij om kinderen te laten onderpresteren (samenwerking met BJZ en de diagnoses pseudo-stoornissen)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit had mijn verhaal kunnen zijn, gelukkig ben ik ondanks mijn zogenaamde 'behandeling' er goed vanaf gekomen.

  Krijg ik ooit een van die gasten, die me als jong meisje zo heeft laten voelen voor mijn auto, geef ik gas. Niks goeie bedoelingen. Het heeft lange tijd gevoeld alsof ik helemaal naar de klote was.

  We moeten eens ophouden om mensen te 'behandelen' maar gewoon praktisch een oplossing bieden. Reken trouwens maar dat ik je de hel op aarde had gegeven in dienst. Niet iedere jongere kunnen we naar een plek met zwaar werk sturen en verwachten dat ze dan heropgevoed worden, dat is een populaire illusie.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb dus ook in Alexandra gezeten en ben er god zij dank na te zijn weggelopen nooit meer terug geweest. God wat een hel was dat en dat is voor mij alweer rond de 11 a 12 jaar geleden dat ik er kwam. Precies op mijn verjaardag werd ik overgeplaatst. Ik zal het nooit vergeten. Het is te gek voor woorden dat we nu nog steeds problemen ervaren na daar te hebben geleefd

  Lisa Boef

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb daar gezeten en we moesten op een bel drukken als we naar de wc wilden. Er was een beugel voor je raam hij kon enkel open voor zuurstof.
  Als je t ergens niet mee eens was kon je naar de isoleer
  We moesten 1 x per week werken in koffiefabriek de Neuteboom .t was een hel

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb daar gezeten en we moesten op een bel drukken als we naar de wc wilden. Er was een beugel voor je raam hij kon enkel open voor zuurstof.
  Als je t ergens niet mee eens was kon je naar de isoleer
  We moesten 1 x per week werken in koffiefabriek de Neuteboom .t was een hel

  BeantwoordenVerwijderen