zaterdag 24 november 2012

Opleiding Jeugdzorg onder de maat

DIEMEN - De opleiding voor werkers in de jeugdzorg is onder de maat. Er is nu geen specifieke opleiding voor gezinsvoogden en pleegzorgwerkers, terwijl het vak daar wel om vraagt.
Dat zegt bestuursvoorzitter Peter Kouwenberg van de William Schrikker Groep in een interview met deze krant.

Om herhaling van het drama met pleegkinderen zoals in gezinshuis De Loot in Nieuwleusen te voorkomen, moet de opleiding van jeugdhulpverleners verbeteren, vindt hij. Naar zijn mening moet de hele jeugdbescherming in Nederland hiervoor de handen ineen slaan.

"In kennis en kunde ligt de sleutel voor de problemen. Daarom gaan we samen met anderen een academie oprichten om mensen beter voor te bereiden om dit moeilijke en zware vak. Te veel moet in de praktijk worden geleerd en ervaren." Jeugdzorg Nederland, de koepel voor onder meer de Bureaus Jeugdzorg, onderschrijft de uitspraken van Kouwenberg. "Het is belangrijk om medewerkers de juiste bagage mee te geven en te zorgen dat zij die op een goede wijze op peil kunnen houden. We praten met het ministerie van Veiligheid en Justitie op welke wijze geborgd kan worden dat bestaande kennis en ervaring niet verloren gaan", aldus woordvoerder Onno Hoorn.

Lees verder....

http://www.destentor.nl/inbox/hermesinbox/12075267/Opleiding-jeugdzorg-onder-de-maat.ece


            Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse

 

 

4 opmerkingen:

 1. VVD-Kamerlid Brigitte van der Burg bezoekt maandag de William Schrikker Groep. Ze grijpt de gelegenheid aan om indringende vragen te stellen over fouten die de organisatie in De Loot heeft gemaakt. Ze is geschrokken van de conclusies. Het onderzoeksrapport over De Loot en de werkwijze van de WSG is buitengewoon ernstig. Er is jarenlang fout op fout gestapeld.
  Er is een Kamerlid geschrokken! Wauw! Hoe kan dat nou? Ze heeft een onderzoeksrapport gelezen, waarin wordt aangetoond dat er jarenlang fout op fout is gestapeld! Daarom gaat ze maandag 26 november indringende vragen stellen. Aan wie? De WSG! Peter Kouwenberg! De man die ineens komt met het lumineuze idee van de Jeugdzorgacademie! De man met de idiote opmerking: “In kennis en kunde ligt de sleutel voor de problemen.” Helemaal waar! De huidige problemen geven ruim zicht op hun (Jeugdzorg) jarenlange kennis en kunde. Een haast esoterische kennis die alleen voor geïnitieerden, achter gesloten deuren toegankelijk is. Jarenlang hebben ze zo hun eigen leer ontwikkeld en hun eigen methodieken verzonnen. Jarenlang verwerpen ze al de wetenschappelijke kennis die voor iedereen verifieerbaar en openbaar is. Juist in het laatste, in die kennis en kunde ligt de sleutel voor de oplossing van de problemen.
  Na jarenlang signalen van ouders en kinderen genegeerd te hebben, ouders en kinderen de mond gesnoerd te hebben, wantrouw ik Peter Kouwenbergs idee om samen met Jeugdzorg Nederland een academie op te richten. Net zoals ik zijn excuses wantrouw die hij na het verschijnen van het rapport over ‘de Loot’ heeft geuit.
  Eén geschrokken Kamerlid? Ik hoop dat het niet bij deze ene blijft, en dat door deze schrik, het heilig vuur ontvlamt waarmee het jarenlange onrecht, ouders en kinderen aangedaan, eindelijk bestreden gaat worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. We zien dat de jeugdzorgwerkers reeds in de pauze van voorlichtende lezingen over bijv. hechtingsstoornis of onveilige gehechtheid WEGLOPEN... ZO GEÏNTERESSEERD ZIJN VELE (aspirant) JEUGDZORGWERKERS!

  Weglopen waar ze iets op kunnen vangen van diagnostische achtergronden.
  Het gaat hen niet om diagnostische waarheidsvinding, waar ze binnen BJZ een opleidinkje hebben genoten hoe de ouders te intimideren en bespelen.

  Dit zien we ook in het bespelen met insinuaties naar de rechter, wat kan omdat de rechter de gezinsvoogdij niet onder ede stelt. (INsinuaties = wat ouders als liegen ervaren en vaak kunnen bewijzen (met diagnose of informatie van derden).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wel geschrokken, maar ziet ze de werkelijke knelpunten en doorziet ze de mooipraat en het schemeren van BJZ/WSG???
  Schijf haar maar feiten-cases. Met waar het knelpunt werkelijk ligt.
  En hoe BJZ/WSG/LdH/SGJ zal reageren met afwimpelende smoesjes, waar vaak een erg slechte case met misbruikers en verwaarlozers als voorbeeld wordt gesteld.
  Dan lijkt alles weer goed bij BJZ. BJZ is goed in misleiden en desinformatie geven.
  BJZ zal geen knelpunt gaan toegeven, en zeker niets bevestigen over hun liegen en bedriegen van het rechtssysteem.

  EEN JEUGDZORGWERKER kan NIET bijgespijkerd worden:
  HBO-opleiden is geen iniversitaire studie met medische praktijkstages.

  Geld weggooien aan een cursus extra voor een jeugdzorgwerker is weggegooid geld.
  Prof. Van der Gaag stelt: er moeten diagnostische zwaargewichten in die ingang (BJZ) komen. En dat stellen ook andere onderzoeken buiten BJZ om.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Alsof opleiding van een slecht mens een goed mens kan maken....
  Dr. Karadzic, Dr. Josef Mengele, de 17 veroordeelden bij het artsenproces als onderdeel van de neurenberger processen, enz.
  Allemaal arts en dus gestudeerd, en allemaal misdaden tegen de menselijkheid..
  Zolang de inborst slecht is kun je er niets goeds van verwachten, hoeveel opleiding je er ook in stopt.

  BeantwoordenVerwijderen