zaterdag 24 november 2012

De misbruikende macht van BJZ

 Op http://youtu.be/1vAi8mc7oI0 over de misbruikende macht van BJZ en gezinsvoogdij, met wegmoffelen van diagnostiek, en eigen ‘expertiserapporten’ schrijven ter misleiding van rechters.
Onderonsjes met rechter aan eind blijke.


            Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse

 


7 opmerkingen:

 1. Het zou helpen als alle ouders meewerken aan het onbetaalbaar maken van het systeem.

  Het schrijven van brieven en klachten heeft een geweldige multiplyer: 1 postzegel en als je het goed doet uren werk voor de overheid. Volkomen legaal.

  De politiek in Den Haag is voorlopig toch niet in staat om iets constructiefs te doen, en de instanties ook niet. Gevangen in een falend systeem en veelal persoonlijk incompetent en ongeschikt ..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Men helpt individuele gevallen niet. Dat zeggen ze in Brussel ook. Hoeveel individuen hebben we inmiddels die allemaal hetzelfde, minder erg of erger meemaken? Is dat dan individueel?

  Professor Doek, leuk en aardig maar u zou er toch iets aan kunnen doen en druk die Vlaardingerbroek eens met zijn neus op de feiten. Hij is ook een naar mannetje in de rechten die wetboeken op de jeugdzorg schrijft maar niet capabel is om de individuen die masaal een grote groep hebben gevormd, vrij te spreken van deze onrecht.

  Het is eenvoudig mr. Doek; als de RvdK en rechters niet aan waarheidsvinding doen en BJZ alle deskundige rapporten afwijst alsof ze zelf artsen zijn, dan kunt u en uw collega's direct de OTS en UHP vernietigen bij ontvangst van de verzoek/verweerschriften.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is erger: alle van BJZ onafhankelijke wetenschappelijke inzichten worden systematisch genegeerd.
   Die inhoud is kennelijk te moeilijk voor de politiek.
   Die neemt enkel de mooipraatonderzoeken van BJZ zelf aan. Onderzoeken die wetenschappelijk heten, maar vele variabelen negeren en enkel afgaan op signalen die de gezinsvoogd wilde doorgeven om haar gelijk te behouden.
   Zo zal een goed advies van Doek na al die anderen ook nauwelijks of niet helpen.
   Het moeten de ouders zijn die een gezamenlijke boycot uitvoeren door naar het buitenland te verhuizen (zonder bericht vooraf) om de terreur van BJZ te ontlopen.
   Het zal stil worden in Nederland. En geen kinderen die straks de AOW voor deze gezinsvoogdesjesgeneratie aanvullen.

   Verwijderen
  2. Bekijk het eens zo; de gezinsvoogden en hun vriendjes in de politiek en zo ... worden strakjes bejaard ja, is het dan niet leuk als ze verzorgd worden door de kinderen die zij een OTS en UHP hadden bezorgd?

   Ik heb wel het vermoeden dat er ondertussen vele gezinnen al vertrokken zijn. En vergeet niet naar een land te gaan waar ze geen uitleveringsverdrag hanteren, BJZ zal als bloeddorstige honden gaan jagen.

   Verwijderen
 3. Het aan rechterlijke ambtenaren toekomende respect en gezag is daardoor aangetast/nihil.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een maximum aan publiciteit zal ook zeker helpen. Zie het als een soort van guerrilla-strijd om het arrogante bolwerk Jeugdzorg te slopen.
  De goede krachten, die ook wel degelijk bij Jeugdzorg werken, zijn er in hun hart ook blij mee.
  Uiteindelijk zullen ook de rechters een andere houding aannemen als ze te pas en te onpas moeten aanhoren dat zij het zijn, die de beslissingen nemen, maar toch als een soort schoothondjes van Jeugdzorg en Kinderbescherming worden gezien.
  Wat de publiciteit betreft; die zie ik de laatste tijd fors toenemen..te meten aan het sterk stijgende aantal berichten op deze site.
  De diepe oorzaak, wat mij betreft van de steeds heftiger wordende conflicten tussen organisaties als Jeugdzorg en protesterende ouders, ligt m.i. bij het gegeven dat bij de instanties de ratio een bijzonder dominerende rol speelt en bij de ouders het gevoel, dat steeds meer in de verdrukking komt.
  De relaties tussen ouders en kinderen is er één van gevoelens, varierend van liefde tot haat;de 9-5 ambtenaren van Jeugdzorg en Kinderbescherming kennen alleen de rationele relaties, zoals die beschreven zijn in hun handleidingen, die enkel en alleen neer komen op mantra's als ''het belang van het kind'', waarvan zij zelfs nauwelijks weten wat dat inhoudt...er zijn misschien wel 1000-en belangen van het kind.
  Vandaar dat ook in sommige commentaren jeugdzorgmedewerkers aangemerkt worden als robots en de organisatie zelf als een sekte.

  Van de politiek en instanties valt inderdaad nauwelijks iets te verwachten; zij zijn veel te veel met elkaar verweven.

  opa

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Allemaal incidenten, zal BJZ zeggen.
   En BJZ zal geen reactie willen geven al mag het van de cliënt, omdat BJZ het niet kan verantwoorden met ontwikkelings-psychologische motivatie.
   BJZ moet het hebben van geloof en mooipraat; en van het gemis aan echte individuele controle.

   De politiek denkt dat als het kind door het doucheputje is gestroomd, de OTS van BJZ, dat het probleem al is opgelost. Ze zien de waarheid niet. Er wordt niet aan diagnostiek gedaan. Meer dan 70% gaat dan mis onder toezicht. Maar dat is buiten zicht, vindt plaats in het riool van BJZ, ná het doucheputje.

   BJZ gebruikt kortetermijn-insinuaties om rechters te bespelen.
   Dat zal het kind lang belasten.
   Als men maar geld verdient.

   Verwijderen