zaterdag 24 november 2012

Veel verloop binnen de Jeugdzorg

http://www.google.nl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&frm=1&source=web&cd=1&ved=0CCEQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.jeugdzorggoedwerk.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2012%2F01%2FJong-Professionals-toekomst-van-de-Limburgse-jeugdzorg.pdf&ei=bASRUJDlB-T80QXDq4C4Dg&usg=AFQjCNH8EBBgeNhb8MJbcSBLQ0Ws0u471g

Er werken zo'n 600 mensen bij Bjz Limburg.

Hoe hoog moet het verloop in vredesnaam wel niet zijn als er 375 zijn die korter dan twee
jaar bij dit project werken?

Uit de brochure:


In de Limburgse jeugdzorg werken zo’n 375 Jong Professionals


1. Een Jong Professional is iemand die minder dan 2 jaar in dienst is van de organisatie en voor het eerst werkzaam in de functie, kortom een echte nieuwkomer in het vak.
 
Uit landelijke cijfers is gebleken dat veel Jong Professionals de organisatie binnen enkele jaren weer verlaten. Vaak worden hoge verwachtingen en werkdruk als reden gegeven.


Het aanbieden van een goede introductie door de jeugdzorginstelling wordt gezien als één vande manieren om deze uitstroom terug te dringen en Jong Professionals te behouden voor de Limburgse jeugdzorg.


            Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse

 

 

7 opmerkingen:

 1. Ik ga altijd uit van het goede in de mens en denk dat de meeste mensen met goede intenties in de jeugdzorg beginnen. Maar zoals iedereen weet is de weg naar de hel geplaveid met goede voornemens en bedoelingen. Veel medewerkers komen er al snel achter dat wat we in Nederland "jeugdzorg" noemen weinig met jeugdzorg van doen heeft. Men wordt afgerekend op prestatiedoelstellingen, aangezet tot het verdraaien van feiten en opschrijven van klinkklare leugens. Het kind, waar het allemaal om draait, is gedegradeerd tot produkt. Een fatsoenlijk mens krijgt dan gewetenswroeging en haakt af. Alleen de carrieretijgers die over lijken (in dit geval kinderen) gaan en het eigen belang ten koste van alles laten gaan blijven over. Ik kan me nog altijd het smadelijk lachje van de jeugdzorgmedewerker herinneren toen hij mij uitlegde dat ik niets over mijn dochter te vertellen had omdat ik slechts biologisch vader was en dus ook geen recht op omgang had. Het lachen verging hem overigens snel toen hij er achter kwam dat ik hem toch een paar stappen voor was en het allemaal anders is gelopen dan hij, meneer de afgestudeerde pedagoog, voor ogen had.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gezien de feitelijke werkwijze moeten er wel veel psychopaten tussen zitten.

   (belangrijkste kenmerk: onvermogen om zich in anderen te verplaatsen)

   Een 'normaal' mens zou er geen deel van willen uitmaken ..

   Verwijderen
 2. Wist u dat deze pedagogen zich ook gedragen als medisch deskundigen?
  Wist u dat deze pedagogen psychologische verklaringen verwerken in verslagen?
  Wist u dat deze pedagogen ook weleens dyslectisch en analfabeten zijn? Wist u dat de meeste pedagogen niet eens hun beroep kennen?
  Wist u dat deze pedagogen een verlengstuk zijn van alle onzin die zij niet eens kunnen onderbouwen en soms ook nog eens in opleiding. Zo ook onze derde gezinsvoogd die al een schriftelijke aanwijzing heeft opgestuurd op een vraag die zij nóch haar opdrachtgeefster heeft kunnen of willen beantwoorden. Let wel, de leerplichtambtenaar en de school deden met hun mee! Allemaal pesterijen richting de biologische ouders

  Wat een vies woord; biologische ouders. Moeten we dan ouders vervangen door ezels? Hoe klinkt dat; OTS/UHP voor biologische ezels, je kunt ze vinden in de dierentuin.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vooral werkzaam voor BJZ, of op het sturen van BJZ-onderzoeksvragen zich beperken!
   Geen integrale diagnostiek als ze al diagnostiek bevoegd ouden zijn. Een zelf gekozen onafhankelijke ortho-pedagoog-generalist met beroepsregistratie (NVO/NIP/BIG) is beter! - Maar met de onderzoeksvragen van het gezin en NIET van BJZ!
   Tests zoals CBCL en EAS zijn regelmatig nodig.

   Verwijderen
 3. Beste Sven, u moet geen appels met peren vergelijken. De Limburgse jeugdzorg is niet gelijk aan Bureau Jeugdzorg, maar omvat ook de Limburgse zorgaanbieders. Dus die 375 jong professionals werken niet allemaal bij Bureau Jeugdzorg, en die 600 en 375 zijn dus ook niet met elkaar te vergelijken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Peter, als volgens jou de informatie niet klopt is het een goed idee om dan ook tegelijk de juiste informatie aan te leveren ..

   Overigens valt het met die appels en peren wel mee. Ik heb bij vrijwel alle professionals ervaren dat het niveau te laag is voor de uit te voeren taken.

   Met meerdere kinderen op meerdere scholen, en bij elke school de bekende IB'ers, psychologen en andere 'randverschijnselen' zoals maatschappelijk werk, schoolarts e.d. is het algemene beeld helaas eenduidig.

   Kennis van privacy, zorgvuldigheid, onderzoeksvaardigheden en communicatie, steeds als het niet min of meer 'vanzelf' loopt wordt de ene misser na de andere gemaakt.

   Verwijderen
  2. Jonge 'professionals' in de jeugd'zorg'....
   Professional is broodverdiener en niet -zoals u denkt- deskundige.
   Een deskundige is naar te hopen en na te gaan beroepsgeregistreerd bij NVO of NIP of BIG; en niet als jeugdzorgwerker (=sociaal werk-niveau).
   Jeugd-zorg is geen zorg.
   Een diagnost geeft zorg, en daarop een therapeut met beroepsregistratie.
   Er zijn vele jonge en ongeïnteresseerde jeugdzorgwerkers.
   Er zijn vele 'professionals' die enkel de beperkende en sturende onderzoeksvragen van BJZ gebruiken om die te bevestigen, in plaats van het kind naar IVRK 24 degelijk en integraal te onderzoeken inclusief de familiaire banden.

   Een school-professional is geen (psycho)medisch deskundige!
   Suggesties, 'onderbuikfeiten' en insinuaties zijn geen degelijke gronden om elk kind dan ook te schaden, bedenkend dat psychiatrisch gezien een uithuisgeplaatst-zijn reeds schadelijk is voor elk kind.
   Een OTS is traumatisch voor ouders en straalt dus af op het ontvankelijke kind, dus is ook dat niet gezond voor een kind.

   Diagnostisch werken wordt door onafhankelijke wetenschappers aanbevolen. Dus vermijdt BJZ!!!!!!!!!!!!!

   Verwijderen