vrijdag 30 november 2012

BJZ Heerlen, bedankt!
Ik heb veel mee gemaakt, maar wat ik nu aan mijn fiets heb hangen met BJZ . Mijn vrouw en ik zijn na 22 jaar uit elkaar gegaan. Ik ben weg gegaan omdat mijn kinderen van 11 en 15 van mama wiet mochten roken, bier, wodka en red bull mochten drinken. Ik kwam hier achter en sprak mijn ex hier op aan . Ik kon mijn huissleutels inleveren en vertrekken . Mijn ex heeft 8 verschillende partners gehad in 7 maanden tijd. Is dit goed voor de kinderen om te zien ?

Op straat gezet en een zelfmoordpoging

Mijn zoon van 15 werd na 2 weken door moeder op straat gezet en kreeg zelfs een straatverbod, net als ik . Ik heb toen bij mijn broer gewoond en daarna bij een goeie vriend. Ik kreeg geen woning en was volgens de woningbouwvereniging niet urgent . Vier maanden geleden heeft mijn ex samen met mijn dochter van net 12 jaar een zelfmoord poging gedaan. Omdat ze het leven niet meer zag zitten, ze vertelde mijn dochter dat de dood iets moois was.

BJZ was al in beeld i.v.m. mijn zoon, die met de wijkagent in aanraking was gekomen. Toen ik als vader dit hoorde ben ik naar een advocaat gestapt en heb zelf OTS aan gevraagd voor mijn beide kinderen. Mijn zoon is sinds hij bij mij zit af van de wiet en de drank en ook op school gaat het beter met hem. Moeder houdt mijn dochter weg bij ons, want 'papa en broertje zijn slecht en willen jou in een pleeg gezin stoppen' .

Mjn dochter blijft loyaal aan moeder. Moeder ziet de kinderen als vriend en vriendin, niet als kind dat je een goede gezonde opvoeding moet geven. Mijn vraag aan BJZ: Waarom is er geen uhp in gang gezet?? Dit kan toch niet zo maar gebeuren? Ik maak me zorgen om mijn kinderen, want wie zegt dat dit niet weer gebeurt ?

Naar België

Moeder heeft inmiddels een nieuwe vriend en je raad het al, ja, in België. Ze wil nu zo snel mogelijk vertrekken uit Nederland om onder de OTS uit te komen. BJZ vond het geen probleem dat moeder vertrok, het was immers wettelijk verantwoord . Ondertussen vond ik als vader dat het langzaam tijd werd dat mijn zoon weer een band kon opbouwen met moeder.

Dat is ook gebeurd; moeders vriend zit goed in de slappe was en mijn zoon wordt omgekocht met zwaar vuurwerk uit België, waterpijp, dure kleding en geld. Mijn zoon keert zich nu tegen mij als vader.  Ik kan niks meer goed doen. Moeder heeft tegen mijn zoon gezegd: "'jouw vader wil me helemaal kapot maken". Ik ga als vader al buiten het dorp boodschappen doen om haar te vermijden, laat staan dat ik haar lastig val . Mijn dochter zie ik al een tijdje niet meer.

BJZ bedankt

Ik wil BJZ Heerlen hartstikke bedanken voor het verergeren van onze situatie. Ik zal vechten voor mijn kinderen en het bij de rechter neer leggen .

Een vader


            Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse


 

13 opmerkingen:

 1. Oei, oei, oei. Heel vervelend voor deze vader maar hij doet zijn kinderen hier geen goed mee.

  Ten eerste is het werkelijk oliedom om een OTS aan te vragen en zelfs een UHP! Kennelijk heeft vader geen flauwe idee wat hij kinderen daarmee aan kan doen.

  Ik begrijp dat de scheiding ging om onenigheid over de opvoeding van de kinderen. Vader vindt moeder niet begrenzend genoeg en hij vindt dat ze het slechte voorbeeld geeft met wisselende partners.

  Dat is ook ontzettend frustrerend, maar ja, dat hoort dus bij scheidingsperikelen. De kinderen worden er echt niet beter van als vader en moeder zo ruziemaken en daar jeugdzorg bij betrekken en de publiciteit.

  Vader kan beter inzetten op een band opbouwen met de kinderen, niet slecht over moeder praten en hopen dat ze niet enorm ontsporen. Bedenk: een scheiding is voor kinderen echt veel erger dan te jong red bull drinken of een jointje roken.

  De houding van vader als steun om de scheiding te verwerken en de kinderen niet in loyaliteitsconflicten te betrekken is daarom allesbepalend voor het verdere levensgeluk van deze kinderen.

  Succes!En blijf uit de buurt van BJZ, wat dat betreft kunt u een voorbeeld aan moeder nemen. Daarin beschermt ze de kinderen kennelijk toch wel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Uit uw reactie blijken twee dingen:

   1.Een gezonde afkeer van BJZ,OTS en UHP.

   2. Een wereldvreemde kijk op zaken als: band opbouwen met de kinderen, ( hoe? als moeder de kinderen bij vader weghoudt.) ; niet slecht over moeder praten ( ja het is wel goed meisje dat je moeder en jij samen geprobeerd hebben zelfmoord te plegen, niks mis mee, volgende keer wel beter opletten dat het dan ook wel echt lukt, en nee jongen natuurlijk heeft je moeder niets fout gedaan toen ze je op straat zette en daarbij je mag er toch weer binnenkomen en je krijgt er toch van alles, dus dat is wel goed hoor zoon, en by the way, je moeder heeft natuurlijk helemaal gelijk als ze je vertelt dat ik haar helemaal kapot wil maken; hopen dat ze niet ontsporen ( 2015: ja mijn zoon van 18 zit zwaar aan de alcohol en drugs, heeft geen school afgemaakt, zit in het semi criminele circuit en is heel hard op weg naar de afgrond, en mijn dochter van 14 is dit voorjaar uit het leven en voor de trein gestapt omdat haar moeder de dood als iets moois had beschreven, maar ik heb ze niet in een loyaliteitsconflict geplaatst hoor, ik heb altijd bij alles gezwegen want je moet er toch niet aan denken dat je kind zou kunnen denken dat dat wat volgens moeder goed is, volgens vader slecht is, je kind zou er toch helemaal de weg kwijt van raken, nee dan is het toch beter zoals het gegaan is.

   Verwijderen
  2. Als jeugdzorg eens zou kijken naar de kinderen ipv naar hun eigen beurs .. zouden de kinderen in Nederland er een heel stuk meer baat bij hebben.

   En zouden er veel minder kinderen aan de drugs of alcohol zitten.... Maar, ja .. bezuinigingen zijn overal .. dus liever miljoenen spenderen aan arme landen die niet beter weten, dan hulp te bieden aan het eigen land dat het zo hard nodig heeft !!

   Een zeer boze mama die het helemaal eens is met de papa hierboven. Dit papa voorbeeld is nog maar een puntje van het topje van de ijsberg !!!

   Er zijn heel veel gezinsvoogden die de situatie verergeren. En de paar mensen de wel goed zijn bij bjz word zo het werk onmogenlijk gemaakt !!


   Verwijderen
 2. PS De zelfmoordpoging van moeder met dochter is natuurlijk verschrikkelijk. En ook dat ze de andere zoon op straat heeft gezet (hoe kan dat als ze hen als vrienden beschouwt)

  De zorgen zijn dan ook heel begrijpelijk. Maar toch: in eerste instantie is het zaak om de band met de kinderen goed te houden. Als vader kun je dan zoveel meer voor ze betekenen in de praktijk dan jeugdzorg.

  Want die helpen zeker niet. Vandaar dat het heel hard klinkt maar vader en moeder moeten dit regelen, al doet moeder nog zulke gekke dingen. Hoe vreselijk frustrerend en zorgelijk ook.

  Wel kan het goed zijn aangiften van zulke dingen te doen. En vader kan zich wenden tot het Vadercentrum, even googelen. Die kunnen beter helpen met passende adviezen, want het is zeker verschrikkelijk.

  Begrijpeljk dat vader hoop had op de hulpverlening maar die hoop is helaas alleen onterecht.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beste vader, uw verhaal klopt niet helemaal:
  Waar woont u eigenlijk, in België of Nederland?
  U zegt namelijk: "Moeder heeft tegen mijn zoon gezegd: "'jouw vader wil me helemaal kapot maken". Ik ga als vader al buiten het dorp boodschappen doen om haar te vermijden, laat staan dat ik haar lastig val." U woont dus in hetzelfde dorp als uw ex die verhuisd is naar België

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het klopt wel, want er staat dat moeder van plan is te gáán vertrekken naar Belgie. Het tussenkopje 'vertrokken naar Belgie' was onjuist (redactie).

   Verwijderen
  2. Iets te snel gelezen, bedankt voor de aanwijzing.

   ik zie wel veel scheidingen die berust zijn op haat en liefde, jaloezie en bezitten, onderdrukken en vernederen en bang zijn om los te laten om een nieuwe start te maken, bang zijn om de leegte te voelen, bang zijn om niet meer te vechten; je raakt iets vertrouwds kwijt, ook al was of is dat lijdend. Dan moet je juist NIET bij de gekke stichting aankloppen.

   Verwijderen
 4. Dat verhuizen naar Belgie kan ze vergeten zolang vader gezag heeft en hij er zich tegen verzet.
  Dan zou moeder zich namelijk schuldig maken aan internationale kinderontvoering en daar houden ze in Belgie helemaal niet van...

  Toch gek: vader vraagt de OTS zelf aan, krijgt hem en is er achteraf helemaal niet blij mee.
  Moeder vraagt hem niet aan, krijgt hem toch en is er ook niet blij mee...

  Kennelijk ervaren beiden weinig hulp en steun van BJZ.
  Terwijl dat toch volgens de wet toch wel de doelstelling is van een ots.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vertrekken naar België kan zonder bericht vooraf!
   Dat is tegen BJZ wel veiliger, maar voor het gezamenlijk gezag vaak geen juiste zet.
   Ouders moeten accepteren dat kinderen leren dat geen ouder gelijk is aan de andere, en elk mens anders is en anders handelt.
   Ouders hebben naast hun emoties over de echtscheiding ook hun verantwoordelijkheid over het ouderschap:
   het denken vanuit het kind.
   Denk niet vanuit uw eigen belang of 'recht'.
   Dat doet de rechter ook niet.
   En u moet vooraf leren en inspelen op hoe rechters denken.
   Ambtelijk denken is anders dan menselijk denken; het is vaak zo.
   Het belang van het kind is beide ouders te kennen.
   Beide ouders, al zijn die verschillend.
   Woorden die het kind dwingen tot loyaliteitsconflict, zijn een vorm van kindermishandeling.
   Kinderen zijn geneigd de ouder te beschermen en kunnen niet meer spontaan zijn, met het gevaar op internaliserend of externaliserend gedrag, en dat is NIET GEZOND.
   Elke ouder moet de psychische gezondheid van hun kind voor ogen houden.
   Zie (Google:)" LJN AS6020 " om een betere gezagswijziging (zo nodig 'tijdelijk') te vragen aan de rechter om toegang en omgang te verkrijgen naar het kind bij een nog verwerkende opvoed-ouder. (Zie rechtspraak.nl), waar het kind wel kan blijven in z'n vertrouwde omgeving en school.
   Heb de uitspraak altijd bij u, vaders!

   Verwijderen
 5. Acties komen er zeker dat is geen probleem. Het is afwachten wat de beste tijd voor dit is. Gevoel zegt hier vaak en meestal altijd de waarheid. Jammer dat er vaak mensen anoniem reageren. Maar wel dankbaar dat ze reageren.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoe dan ook: BJZ had hulp moeten geven en in moeten zien dat moeder over te weinig opvoed capacitetien beschikt en daarop moeten inzetten. Vader had beter eerst even kunnen googlen ipv een ots en zelfs uhp aan te vragen, dan had hij geweten dat BJZ altijd het verkeerde doet en meer ellende veroorzaakt dan goed voor ouder en kind is!.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het komt gewoon maar al te vaak voor dat je als ouder het beste wilt voor je kind en als je je zorgen maakt .....dan ga je naar BJZ, want die zijn er om je te helpen. TOCH??? Totdat je in die fuik loopt weet je niet dat het zo fout zal gaan, want ze hebben immers het beste met je kids voor. TOCH? Neem het ouders niet kwalijk als ze er zo op deze manier instinken, dat is nml. dé werkwijze van BJZ om hun wil op te kunnen leggen zonder te luisteren naar de problemen en dáár hulp op in te zetten. TOCH?!!!
  Nu is het zaak om BJZ duidelijk te maken dat ze verzaken en de Rechter zover te krijgen dat de OTS beëindigd wordt. Ouders zelf hulp inschakelen via AWBZ kan dat prima zonder verwijzing naar BJZ!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Googlen op 'Bureau Jeugdzorg OTS/ welfare' is verstandiger dan te 'denken' op geloof.
   Dat doen de gezinsvoogden al als hulp, en daarop de rechters ook: geloven, geloven, niet onafhankelijk en 'open' diagnostisch onderzoeken en dan het juiste traject weten.
   Er zijn ouderorganisaties, die waarschuwen; er zijn advocaten die waarschuwen; er zijn sites die waarschuwen.....
   GA NATUURLIJK NIET naar de site van BJZ zelf!
   Zie hoe BJZ telkens doet alsof bij OTS het gaat om pedagogisch onbekwame gezinnen, waar altijd het kind in de knel zat. Dat is de p.r. van BJZ!

   Verwijderen