vrijdag 16 november 2012

Pieter wil zijn zoon weer zien - Oudervervreemding

De Uitzending van de Vijfde Dag - EO  - Nederland 2  21:05

15-11-2012

http://www.eo.nl/tv/devijfdedag/reportage/pieter-wil-zijn-zoon-weer-zien/

Oudervervreemdinghttp://www.youtube.com/watch?v=fg-xn-gmwjU&feature=related


            Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse

11 opmerkingen:

 1. Nederland is helaas nog steeds een achterlijk land dat belangen van kinderen verwaarloost.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In Nederland praat men in gesloten ruimtes en klaagt men teveel. Het land is niet achterlijk maar heeft achterlijken erop wonen. Er zijn wel degelijk snelle en acurate oplossingen om de mishandelingen van BJZ uit te schakelen en toch blijven we liever klagen, zeuren en mopperen. Ik zie veel reacties voorbij komen, en iedereen heeft een verhaal maar geen uitweg, niemand die een heldhaftige keuze durft te maken, niemand die zich leider wil noemen. Van mij part een fakkeltocht voor alle overleden kinderen en de ouders veroorzaakt door die onmensen. En dat voor elke AMK, RvdK, rechtbanken/Hofjes, politiebureau, jeugdzorginstellingen/gevangenissen, BJZ en Den Haag, LEF is er niet meer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Velen zijn afhankelijk van de imbecielen van jeugdzorg terwijl deugdelijke rechtsbescherming ontbreekt.

   Dat maakt protesteren lastig. Ideetje:

   Niet klagen bij Bjz (dat help toch niet en levert soms sancties op), dus:

   Klagen bij de gerechten/gerechtsbesturen/RvdR/minister over:

   - gedrag Bjz, Raad, AMK;
   - onjuistheden in uitspraken;

   Hierover kan formeel niet worden geklaagd, maar feitelijk natuurlijk wel (briefje+postzegel volstaat). Als behoorlijike reactie uitblijft kan daarover wél formeel geklaagd worden.

   M.a.w. druk betrokkenen met de neus op de feiten!

   - gedrag rechters ter zitting.

   Indien van toepassing formeel klachtwaardig. Zie NVvR rechterscode.

   Voeg aan uw klachten een kopie toe van de meningen van deskundigen (zie elders hier). Idem verzoeken om informatie en verzoeken om iets te doen aan de wantoestanden (art. 5 Gw); Een ieder heeft het recht een verzoek te richten aan de verantwoordelijken, doen!

   Als er honderden of beter nog duizenden brieven binnen komen, moet er bij de verantwoordelijken toch eens een keer iets van doordringen tot hun afgestompte brein?

   Bovendien worden de lasten zo verdeeld. Alle ouders en andere familie 10-20 postzegels, en het systeem zal bijkans bezwijken onder de administratieve lasten ..

   En natuurlijk gewoon wéér klagen/rapelleren als er niet snel een reactie komt.

   Verwijderen
  2. # Als er honderden of beter nog duizenden brieven binnen komen, moet er bij de verantwoordelijken toch eens een keer iets van doordringen tot hun afgestompte brein? #

   Afgelopen zomer deed de regering via enkele gemeentes een oproep aan mensen die over de knelpunten van BJZ wilden praten tijdens een vergadering. Een hoop ouders werden niet eens uitgenodigd na een aanmelding.

   Persoonlijk vind ik dat er iedere week 2à3 ervaringen van ouders en kinderen op tv moet verschijnen over het leed wat hen is en wordt aangedaan door de inhumane instanties met een IQ/EQ van 00,0.

   Die fakkeltocht/demonstratie is al eens uitgevoerd in de tijd van Rouvoet. Juist nu in deze tijd van rouw zou dat nog eens goed belicht moeten worden met aanwezigheid van de media die de verhalen aanhoort van gedupeerden.

   Verwijderen
  3. Ja, en het nadeel van een tocht of manifestatie is dat de volgende dag iedereen overgaat tot de orde van de dag.

   Als alle betrokkenen de helft van de reiskosten thuis-Malieveld vv in postzegels investeren worden de sukkels wanhopig, voor zover ze dat al niet waren!

   Verwijderen
 3. Als we zien hoeveel kinderen en ouders onder het mom van 'ondeskundigen' vallen en daardoor onmenselijk gedrag uit voortkomt, dan spreken we gewoon van een thriller epidemie. De acteurs in deze zeer slechte b-films hebben gebreken maar willen die niet herkennen, accepteren en toegeven. Voor alle ouders die het gekwel moeten doorstaan en hebben doorstaan heb ik diep respect, ook voor hun kinderen die vaak nergens iets van af weten. Het wordt ze wel zonder pardon aangedaan. Schandalig dat kinderen tussen ouders moeten kiezen. Wat het kind wilt wordt vaak uitgesloten, geld moet in het laatje komen. Als geld weer een rol speelt dan verandert de houding van de mens, in dit geval van BJZ en hun artiesten. Het zijn toch eigenlijk op z'n kinds gezegd: doetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Uit de “sprookjesboom” van de heer Erik Gerritsen (2010)

  “Uit de succesverhalen die ik regelmatig vertel in mijn weblogs blijkt dat er door professionals van Bureau Jeugdzorg veel goed werk wordt verricht. De financiële omstandigheden waarin ze dat werk moeten verrichten zijn een stuk minder goed en dat is een understatement. Het is dan ook een wonder dat er niet veel meer mis gaat. Met dank aan de helden van de werkvloer. Helden die het verdienen om in betere financiële omstandigheden hun moeilijke werk te doen. De lobby daarvoor richting de verantwoordelijke ministeries is al enige tijd gaande. De koninklijke weg die lange tijd is gevolgd heeft echter geen resultaat opgeleverd. De tijd voor (publicitaire) actie is dan ook aangebroken. Met deze weblog wil ik een bijdrage leveren aan het aan de kaak stellen van (de gevolgen van) de al jarenlang objectief aantoonbare tekortschietende financiering van de Bureaus Jeugdzorg.”
  €€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, wat kan je beginnen met ~4 miljard per jaar (4.000 miljoen!)?

   Het is echt behelpen daar.

   Vooral het feit dat geen onderzoek naar de feiten wordt gedaan, en het feit dat de betrokken imbecielen geen onderzoeksvaardigheden voor valide onderzoek hebben geleerd maakt dat de problemen ook met 8, 16 of 32 miljard onoplosbaar zullen blijven.

   JOEHOE, Den Haag .. ? Wakker worden?

   Verwijderen
 5. Hoeveel professoren, gedupeerden en andere beëdigde deskundigen moeten nóg meer bewijzen leveren aan de regering, om te laten zien dat er een ouder/kind -zuivering plaatsvind met de nodige geestelijke en fysieke martelingen, en waarom dit alles blindelings buiten de rechten van het kind en de mens om gebeurd. Waar kinder-rechters verantwoordelijk voor zijn, omdat zij onzinnige uitspraken doen buiten al die bestane wetten en rechten, die zij met alle macht negeren of zelfs een hoop ter plekke verzinnen, juist omdat ze wetten en rechten niet kennen.
  Natuurlijk in opdracht van regering en de BJZ vriendjes.

  Er zijn vele landen die geschokt reageren na het vernemen van deze vorm van mishandeling door de regering. Men lost daar problemen in familieverband op of door een soort wijze stamhoofd. Daar gebruiken ze geen trap op de gelijkvloerse woning ...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In een video een paar artikelen hierboven komt mw. N. Quik, ex-kinderrechter, naar voren. Ze heeft ondanks dat ze zag dat er geen klimaat van psycho-medische behandeling werd gecreëerd in jeugdgevangenissen toch daar kinderen naar toe laten sturen met een gUHP-machtiging aan BJZ.
   Hoe vaak heeft ze i.p.v. BJZ en RvdK een echte diagnost in de armen genomen om te onderzoeken wat de behandeling zou moeten zijn???
   De SP blijke blind te zijn voor waar de knelpunten liggen in deze 'jeugdzorg'.
   Straks mogen kinderen zonder degelijke motivering al uithuisgeplaatst worden, op een mening van een diagnostisch onbevoegde sociaal werker van BJZ/ 'gecertificeerde instelling' (naar nieuwe wet Jeugdwet).
   Het gaat voor de SP de goede kant op: staatsopvoeding. Weg van de ouders.
   De onafhankelijke wetenschap wordt weggewoven.
   OOK andere politieke partijen maken zich hieraan schuldig.

   'Kinderen willen hun andere ouder niet zien'??? Onder invloed van die ene ouder, die aan loyaliteitsconflict opwerpen doet!, en dat zou gezien mogen worden (bij de rechters) als kindermishandeling.
   Ook BJZ werkt partij-trekkend hieraan mee. BJZ is dus geen zorg!!!:
   Graag zorgt BJZ voor strijd tussen ouders, een grond voor pleegplaatsing, UHP!

   Zie: " LJN AS6020 ", Gerechtshof Amsterdam , 1330/04 voor een helpend precedente uitspraak.

   Dit is een tip!

   Verwijderen
 6. Oudervervreemding? Je kan helemaal nergens terecht. Zeven jaar lang heb ik voor mijn kinderen gezorgd in co-ouderschap. Zes maanden geleden wilden de kinderen opeens niet meer.

  We zijn nu zes maanden later en mijn dochter wordt helemaal hysterisch als ze mij ziet op een schoolactiviteit. Totaal niet te rijmen. Ik heb ze nog nooit met een vinger aangeraakt.

  Ze zijn altijd goed verzorgd, gingen goed op school. Ik ben van alles beschuldigd (angstaanjagend, bedreigend, val mijn kinderen lastig. Omdat ik ze net als altijd opzoek bij schoolactiviteiten en sport en omdat ik langs hun huis loop (ik woon letterlijk om de hoek en woon daar al langer dan zij)

  Zoon zoekt heel soms contact, maar het is mondjesmaat en het lijkt er op dat hij niet echt durft ivm zijn moeder. Moeder vindt het allemaal prima. Schijnbaar interesseert het haar geen ene donder wat dit voor effect heeft op de kinderen (in hun latere leven) als ze het contact met hun vader voorgoed kwijt zijn geraakt.

  Moeders heeft sinds zeven jaar een nieuwe partner. Het lijkt er op dat ik weggeschreven moet worden uit haar leven en dus is dit haar laatste zet. Triest. Ik zit met mijn handen in het haar. Onbeschrijfelijk, de onmacht en frustratie, de hele zin van je leven wordt je ontnomen.


  BeantwoordenVerwijderen