zondag 24 maart 2013

De hel die Jeugdzorg heet
Rechtszitting 25 februari 2016

https://www.facebook.com/events/220387421637430/
 
Jeugdzorg Dark horse is bekend met deze casusIn deze casus is het overduidelijk dat het kind naar huis wil en dat er sterke hechting is aan de moeder. Een jaar terug ontvingen wij van deze moeder reeds een opname met daarop de stem van het jongetje (Sylvano Bontekoe), die bleef janken dat hij terug naar huis wilde. Moeder ging met de instellingsbegeleider in gesprek en zei dat het toch duidelijk was dat het kind nog sterk aan zijn moeder gehecht was. De begeleider antwoordde: 'Ja, dat moet nog loskomen'. Moeder zei:'Loskomen?! Dat moet helemááál niet loskomen!!' De begeleider versprak zich en gaf aan dat er gestreefd wordt naar onthechting van biologische ouders.

Dit was eveneens een kind dat zogenaamd 'tijdelijk' uit huis is geplaatst (ter observatie) wat vervolgens niet meer thuis komt, met de bekende BJz-smoezen.


Reactie van de moeder:  

Bedankt voor jullie reacties. 

Mijn zoon mag inmiddels helemaal niet meer bij moeder komen.
Ik mag hem nu alleen onder begeleiding zien.

Ik moest helaas naar de politie moeten stappen, vanwege lichamelijke mishandeling van mijn lieve zoon in die 'piep' instelling, en nu ben ik volgens de instelling de bedreiging!  

En ja, hij loopt nog steeds weg, en verzet zich, maar dat heeft tot gevolg dat hij word afgestraft. Hem wordt pijn aangedaan en hij wordt totaal verziekt door deze 'vriendelijke' mensen.

Inmiddels is mijn geduld aardig op, ga ik kapot en loop ik bij een psychiater, omdat dit één grote hel is. 

De vrouw van dit filmpje was zijn begeleidster op de vorige groep Jeugdhulp Friesland (namen en adres nodig?) 

Hij is nu al 3 keer verplaatst, van zijn oude school weggetrokken, zijn vriendjes weg en kan volgens hen niet meer naar normale school, omdat hij enorm boos word,  hoe zou dat nou komen?

Totale vernedering en ik heb bijna geen energie meer, maar opgeven is ook geen optie. Als er nog tips zijn, graag.

Wees niet verbaasd als er binnenkort in het nieuws komt: gezinsvoogden ontvoerd. Het is er op of er onder!

Gerechtigheid? Het is een lachertje, een kind mag ontvoerd worden als hij/zij een blauwe plek heeft, aan waarheidsbevinding doen we niet. Als dat gebeurt in een instelling is er niet genoeg bewijs, zeggen ze. 

Ongelooflijk, de hel die jeugdzorg heet.
Ik wens een ieder heel veel sterkte! 

Een advies; bel jeugdzorg niet als je hulp zoekt!
Ik heb de gesprekken met mijn kind opgenomen.
Ik zal ze aan Sven mailen.  

Ik ben wel klaar met het stilzwijgend toekijken. 

Een wanhopige moeder.

22 april 2013
 
Beste Sven, Hij kwam ook met een plek op zijn gezicht thuis. Hij zegt, dat hij door meerdere volwassenen op de grond is gesmeten en hard ook. De leiding zegt dat het een ongelukje was en er volgens protocol gehandeld. Ja, natuurlijk mijn kind liegt erover. Naar aanleiding daarvan ben ik naar de politie gestapt. Een week later had ik schriftelijke aanwijzing binnen. Ik mag hem niet meer alleen zien alleen onder begeleiding en maar ander half uur nu per week. 


Annelies B.           
             

Beste Sven en Ranada,

Update: 5 juli 2013

Er is blijkbaar een wonder gebeurt, mijn zoon komt zaterdag weer thuis wonen zonder rechtszaak?! De UHP loopt af in oktober 2013. Dan hebben we eindelijk weer rust.

Ik  ben blij dat het op jullie blog staat, op die manier wordt de stem van mijn zoon gehoord.

Liefs,

Annelies Bontekoe

Update 17 juni 2014


Triest, vanavond zijn Sylvano en zijn moeder klemgereden en in aparte auto's meegenomen. Zijn moeder werd zelfs in handboeien afgevoerd. Het gaat niet goed met Sylvano en met moeder van Sylvano. Moeder zit vast in de cel en Sylvano
is overgeplaatst naar een geheime plek. Ze zitten nu vast op het politiebureau in Den Helder.

Moeder is in het bijzijn van haar zoon afgevoerd als een misdadiger, dit terwijl ze alleen maar bezig was haar kind te beschermen. Wat ze als moeder met GEZAG zelfs wettelijk verplicht is. Als ouder ben je verantwoordelijk voor het welzijn van je kind. Haar kind is diep ongelukkig in de instelling en wil alleen maar bij zijn moeder zijn!

Stuur de moeder van Sylvano een kaartje naar onderstaand adres: om haar moed in te spreken. Want dit zijn pure intimidatie tactieken van jeugdzorg om ouders angst aan te jagen:

22 juni 2014: Ik ( teamlid Dark horse) heb vanmiddag Annelies gesproken.

Ze belde mij vanuit Zwolle waar ze in detentie zit om te vragen hoe het met Sylvano is. Ik heb haar doorgegeven wat ik wist: geen idee waar hij zit, maar niet op zijn oude groep. Annelies wist mij te vertellen dat ze haar als een crimineel behandelen en dat op het moment (dinsdag) dat ze opgepakt werd door de politie Sylvano niet meer heeft gezien.

Ze mocht hem geen eens een knuffel meer geven. Tevens werd haar verteld dat Sylvano was opgehaald door mensen die niet van BJZ uit Sneek zouden zijn, maar daar gelooft zij natuurlijk niets van. Ze is bezig om haar zaken nu vanuit daar te regelen. Als ik het goed onthouden heb, kunnen ze haar 3 maanden in detentie houden...

Tevens gaat zij haar zus Karen machtigen om voor haar van alles te kunnen doen en regelen, want van daaruit is zij toch wel beperkt.

Heb tevens adres van haar gekregen om post naar te kunnen sturen:
P.I.-Zwolle A. Bontekoe reg.nr. 8095420
Postbus 40033
8004 DA Zwolle

Pakketje met spullen die zij kan gebruiken. Deodorant mag niet. Het is een vrouwengevangenis waar ze haar hebben geplaatst. Haar vraag was om haar hele verhaal openbaar te gooien.
Tevens gaat zij het aanvechten om de kids bij elkaar in een pleeggezin te krijgen binnen haar netwerk.

http://www.gerechtigheid.nu/
https://www.facebook.com/photo.php?v=701231259945076&set=vb.529673773767493&type=2&theater 


Update Sylvano: 19 september 2014


Update 23 september 2014: Sylvano is een kind met een heel sterk karakter en is verbaal zeer begaafd. Hij heeft feilloos door hoe het systeem werkt. Hij vertelde onder andere, omdat ik zulke moeilijke woorden gebruik irriteren de mensen van jeugdzorg zich aan mij. Ze vinden dat niet bij mijn leeftijd vinden passen. Daardoor werd ik op de groep extra hard aangepakt. Hij vertelde ook vertelde dat ze zeer lelijke dingen over zijn moeder vertelde. Bijvoorbeeld “je moeder zit in de gevangenis en dat is jouw schuld. En de vriend van je moeder is gevaarlijk” Of de mensen van de instelling dreigden spullen die hem dierbaar waren kapot te maken. Hij zegt: “ik weet wel waarom ze dat doen, ze proberen me te breken!” Maar door te zeggen dat zijn moeder als hij wegloopt of terug naar huis gaat weer in de gevangenis komt maakt hij zich nu wel zorgen over zijn moeder. Ze paste op de leefgroep holding technieken toe die ze niet mogen gebruiken. De angst die hij daarover had is door de mensen die hem nu verzorgen en die pedagogisch bekwaam zijn goed opgevangen en weggenomen.  Sylvano bloeit helemaal op.

26 september 2014:
Vanochtend vertelde de moeder van Sylvano dat de rechtszitting verlenging UHP verschoven is door Jeugdzorg van 3 oktober naar 8 oktober. Dit is de verjaardag van Sylvano. Treitercampagne?


Update 9 oktober 2014: Gisteren was de zitting over de verlenging van de uithuisplaatsing van Sylvano, die al wekenlang ondergedoken is (vanaf 16 sept) nadat hij ontsnapte uit de instelling waar hij onvrijwillig verbleef. 

De jongen was twee jaar terug al heel stellig in zijn verlangen naar huis terug te keren en weigerde zich aan te passen aan het regime in de instelling waar hij zogenaamd voor beperkte tijd zou verblijven ‘ter observatie’. Zoals dat wel vaker gaat bij Jeugdzorg werd het een langdurig verblijf en door een verspreking van een instellingsmedewerker werd al in een vroeg stadium duidelijk dat dit ook de bedoeling was geweest van Jeugdzorg (de hechting aan zijn moeder moest nog ‘loskomen’). Ouders worden continu misleid en verkeerd voorgelicht, maar onze blinde politici laten zich graag voorliegen door de sector dat dit allemaal in het belang is van het kind.

Hoe kan het in het belang zijn van kinderen, wanneer kinderen met regelmaat weglopen uit instellingen waar ze voor hun ‘veiligheid’ zijn ondergebracht? Jonge kinderen, vaak nog onder de tien, zwerven dagenlang in een t-shirtje over straat, langs het strand, langs het spoor, blijven slapen bij kennissen van ouders, etc, en de instelling waar Jeugdzorg ze plaatste heeft geen flauw benul waar ze zijn. Dat is nog eens kinderen beschermen! 

Sommige kinderen lopen zo vaak weg dat de politie er al niet eens meer op reageert, in de wetenschap dat ze al de vorige keren ook na een aantal dagen vanzelf weer boven water kwamen. 

Zo is Martin, het jongetje dat al meer dan vijftien keer is weggelopen van Lijn5 (Driehuizen), een hele nacht weggeweest van het gezinshuis waar hij momenteel verblijft, maar de politie weigert een Ambert Alert. Ze kennen dit liedje ondertussen. Maar het feit blijft wel dat er een kind onder toezicht van de Staat ergens rondzwerft, omdat de Staat (in de belichaming van Jeugdzorg) van mening is dat de moeder niet goed voor het kind kan zorgen. Doet de overheid/ Jeugdzorg het dan zoveel beter?

Ik vraag me in die zin dan ook af, wat de rechter voorafgaand aan de zitting over Sylvano gisteren had gesnoven, om keer op keer verontwaardigd aan de moeder van de jongen te vragen waar hij toch zat? Wat een vreemde vraag mevrouw de rechter! Dat is toch geen kwestie om aan een ‘ongeschikte moeder’ voor te leggen van wie het kind tegen haar zin is afgenomen? Vraag dat liever aan de ‘deskundigen’ van Jeugdzorg, de instelling en de politie (en AIVD) want die ‘hebben ervoor geleerd’. Welk belang heeft moeder erbij om te vertellen waar de jongen zit (als ze dat al zou weten) zodat ze hem nog langer tegen zijn wil kunnen vasthouden? De compleet gefrustreerde gezinsvoogden van Jeugdzorg Sneek (Friesland) die hun zin niet kregen, wisten heel goed waar de schuld gezocht moet worden. 

En de AIVD die een dag voor de zitting nog probeerde te infiltreren in het netwerk dat hem verborgen houdt, middels een vals Facebookprofiel (Wolleywell - Het zwarte schaap) zat het ook helemaal niet lekker. (En dan laat ik Monique van de AIVD interceptie Driebergen er nog even buiten.) Zoveel mensen en instanties die voor schut staan in deze zaak, met Bureau Jeugdzorg voorop. Al die landelijke aandacht voor het geheime netwerk in de media. Daar zit je niet op te wachten. Je wilt gewoon kinderen ontvreemden van hun ouders zonder dat er een haan naar kraait, omdat je met je hondenogen de politici (en ook weer de nieuwbakken Staatssecretaris van VWS, Martin van Rijn) kan laten geloven dat alles wat bij Jeugdzorg gebeurt in het belang is van het kind.

De rechter was zoals wel vaker in jeugdzorgzaken volledig op de hand van Jeugdzorg en weigerde zelfs de filmpjes waar Sylvano zelf zijn verhaal vertelt (of het filmpje van een paar jaar terug waarop hij blijft schreeuwen de hij naar huis wil) te bekijken omdat zij er per definitie vanuit gaat dat het kind in een instelling altijd beter af is dan bij een netwerk van onbekenden (die hem vrijwillig en met alle liefde verzorgen). 

Zo’n dwarse Kenau die afgestudeerd is op de ‘ik weet het beter school’, die nog niet geleerd heeft om dingen in perspectief te zetten en de menselijkheid erbij te betrekken, maar uit eigen veiligheid de regeltjes aflikt als een dropveter. Heerlijk zo’n rechtssysteem. Weest u vooral niet kritisch naar Jeugdzorg, de instelling of naar uw eigen overheid mevrouw de rechter, maar blijf de blinde medewerker van een ranzig systeem dat ouders en kinderen tegen iedere redelijkheid in kan blijven scheiden. U komt er wel!

*Vandaag staat er weer een artikel in de Stentor over deze zaak. 

                                   ---------------------------------------------Urgent: “Komt Van Rijn aan Sylvano, dan komt hij aan mij!”

 
Door: Arnold Heertje

Staatssecretaris Martin van Rijn (PvdA), die verantwoordelijk is voor het beleid inzake jeugdzorg, gaat onderzoek doen naar het ondergrondse netwerk van adressen waar kinderen die door jeugdzorg worden vervolgd, onderduiken. De staatssecretaris is een van de betere bestuurders van het kabinet Rutte, maar hier slaat hij de plank volledig mis! Dat komt omdat hij evenals zovele bestuurders van mijn politieke partij, geen enkel benul heeft van de gang van zaken op de werkvloer van jeugdzorg.

Van Rijn weet niet hoezeer in de uitvoering sprake is van inhumaan gedrag door gezinsvoogden, teammanagers en allerlei pseudodeskundigen van de Raad van de Kinderbescherming, het Legers des Heils, de William Schrikkergroep, christelijke jeugdzorg SGJ en aanpalende instellingen zoals de Hoenderloo Groep, LSG-Rentray/Intermezzo, Groot Emaus, Spirit, de Bascule, Lindenhout en Humanitas. Zij allen worden aangestuurd door directeuren jeugdzorg zoals Erik Gerritsen, Jan-Dirk Sprokkereef, Hans Lomans, René Meuwissen, Hans Kamps en Arthur Schellekens die helemaal niet – zoals de staatssecretaris denkt – de veiligheid van de kinderen waarborgen. 

Ze worden namelijk geleid door perverse financiële prikkels en zijn uit op zoveel mogelijk geld en werkgelegenheid. Van Rijn heeft een volstrekt verkeerde voorstelling van jeugdzorg waardoor hij het ontstaan van een ondergronds netwerk niet kan plaatsen.

Ik kan dat wel omdat ik weet dat kinderen op grote schaal worden opgejaagd en geestelijk worden mishandeld door jeugdzorg en daarom willen vluchten naar voor hen veiliger oorden in Nederland en elders. 

Uit eigen ervaring ken ik het onderduiken uit mijn jeugd en de achtergrond nu verschilt niet wezenlijk van die van toen. Alleen ditmaal zijn de onderdrukkers geen bewapende buitenlanders in uniformen, doch zo op het oog nette mensen voor wie de kinderen winstobjecten zijn. Niet alleen de kinderen maar ook vaders en moeders zijn het slachtoffer van deze inhumane praktijken. Zolang de staatssecretaris niet de werkelijkheid onderkent die in alle instellingen van jeugdzorg heerst – die onder het mom van privacy en bescherming van kinderen een schrikbewind voeren waarvan duizenden kinderen de dupe zijn – wordt het ondergrondse netwerk groter en het onderduiken schering en inslag. Deze ontwikkeling kan moreel door mensen die, zoals ik, weten hoe de vork in de steel zit, alleen maar worden gesteund.

De aanpak die de staatssecretaris nu kiest, namelijk de vervolgden en opgejaagden vervolgen, is een sociaal-democraat onwaardig. Als hij aan Sylvano komt, komt hij aan mij! Daarop blijf ik hem attent maken tot het over is. Update: Dinsdag 14 oktober 2014 

Hoe langer Sylvano ondergedoken zit, hoe beschamender het wordt voor alle betrokkenen van officiële zijde, Jeugdzorg, politie, AIVD en politiek. Het jeugdzorgsysteem is disfunctioneel en het belangrijkste teken daarvan is het weglopen van kinderen uit instellingen – terug naar hun ouders- terwijl ze juist in de instelling worden geplaatst om beschermd te worden tegen de kwalijke invloed van die ouders. Kinderen die meer dan een dozijn keer zijn weggelopen in een periode van een jaar, of een paar jaar tijd zijn geen uitzondering. Het is er net zo leuk als in voormalige Oostbloklanden; men wil er alleen wegvluchten en er nooit naartoe vluchten. Toch is de Nederlandse overheid van mening dat het systeem prima voldoet, want ze willen de weggelopen kinderen er altijd zo snel mogelijk weer naar terugbrengen. Allemaal in het belang van het kind, zolang dat kind zelf maar zijn kop dicht houdt en zich voegt naar wat de professionals daaronder verstaan die er hun brood mee verdienen.

Er komen een paar data aan waar de gezamenlijke Sylvano-‘belangenbehartigers’ erg nerveus van worden. Op 22 oktober de uitspraak verlenging uithuisplaatsing en op 29 oktober de uitspraak over plaatsing van Sylvano in een gesloten instelling, zodat hij niet meer kan weglopen. De jongen begrijpt niet hoe leuk een verblijf in een instelling is, dus moet hij nog beter opgeborgen worden, net zo lang tot hij ‘zijn ketenen gaat liefhebben’. Maar dit alles natuurlijk onder voorwaarde dat hij vóór die tijd ergens opduikt en met de huidige ‘progressie’ in het onderzoek lijkt dat niet erg waarschijnlijk. 

Sterker nog, men begint op hoger niveau een beetje nerveus te worden, want hoe langer het duurt hoe meer ze voor paal staan. De nervositeit blijkt vooral uit de wilde acties die meer weg hebben van een wanhoopsdaad (of gewoon intimidatie/ blufpoker) zoals de arrestatie van de moeder van Sylvano, Annelies Bontekoe, door acht man politie. De politie beschikte over een anonieme bron die hen had doorgegeven dat Sylvano ondergedoken zat in het huis van een andere moeder die Annelies tijdelijk had opgevangen na de zitting van acht oktober. Daar werd door een paar speurneuzen de conclusie aan verbonden dat Sylvano dan ook op die plek zou zitten, zodat moeder en kind elkaar in het geheim konden ontmoeten.

Tussen de arrestatie en de zitting van acht oktober zitten maar liefst vier dagen, wat het niet erg waarschijnlijk maakt dat de jongen daar nog zou verblijven, als men aanneemt dat hij daar überhaupt heeft gezeten. Niet gehinderd door dit soort logica vond toch de inval plaats en werd het gezin van moeder M (die Annelies steunt (2) de angstige rillingen bezorgt door het theatrale politieoptreden. De kinderen van M waren reeds uit huis geplaatst geweest en al die uniformen over de vloer brachten fijne herinneringen naar boven! Bravo, voor zoveel inlevingsvermogen en tact. Indrukwekkend, door de onnadenkendheid en volkomen ineffectiviteit ervan. Het zal enkel een omgekeerde reactie teweegbrengen bij het publiek dat Jeugdzorg toch al associeert met een fascistische mentaliteit.

Over die kinderachtige methodes valt nog wel meer te zeggen, want gisteren op 13 oktober 2014 had Ranada van Kralingen van Jeugdzorg Dark horse een interview met de Russische federale televisie over de misstanden in de jeugdzorg in Nederland. 

Het interview maakte onderdeel uit van een serie interviews met verschillende jeugdzorggedupeerden en met jeugdrechtadvocaten over het Nederlandse systeem. Ook Sylvano kwam ter sprake tijdens het gesprek dat voor het grootste deel buiten gefilmd werd, nabij het Erasmuspark (Amsterdam). Nog maar net van huis vertrokken hing er al een politiehelikopter boven de filmploeg (twee Russische journalisten, Nederlandse cameraman, twee Russisch-Nederlandse vertalers) die het hele gebeuren vanuit de lucht bleef volgen(1). De helikopter was van enige afstand gericht op het gezelschap dat recht in het zoeklicht keek. Vermoedelijk had men de hoop dat ook Sylvano op zeker moment uit de bosjes zou springen om door de Russische Televisie geïnterviewd te worden, want er kan moeilijk een andere reden bedacht worden voor deze vreemde vertoning. Het interview verliep desondanks voorspoedig en Nederland staat er internationaal weer mooi op.

(1) Een duidelijk bewijs dat er afgeluisterd wordt, want ze waren bekend met plaats en tijd van het interview.

Sven Snijer

Update 14 oktober 2014: Zojuist (12:29) een bericht gekregen van de vriendin van Annelies. Ze is gearresteerd op verdenking van medeplichtigheid en nu onderweg naar Drachten. Haar kinderen zijn uit angst voor Jeugdzorg ondergedoken.
Brief van Jeugdzorg aan SylvanoBeste Sylvano,

Jij hebt een hekel aan ons,
maar wij houden van…
het geld dat je opbrengt

Het is jammer dat je nog zo jong bent
en nog niet kunt begrijpen
hoeveel werkgelegenheid jij biedt

Als je toch eens kon rekenen, zoals wij
dan zou je niet zoveel hechten
aan die sentimentele dingen,
zoals je vrijheid, je moeder, of je eigenwaarde

Deskundigen zeggen
dat jij het beste hulp thuis kunt krijgen
Maar wij zijn niet deskundig,
dus we zijn een andere mening toegedaan

Bovendien, beste Sylvano,
ben je ondergedoken in een netwerk
En niet teruggekeerd in onze gretige armen
zoals normale Jeugdzorgweglopers doen

De hoofdpijn die we nu van je hebben
overstijgt reeds onze machtswellust
Het genoegen om te heersen
verliest het van de publieke blamage

Begrijp goed, beste Sylvano
Dat het ons niet om jou persoonlijk
te doen is, want je bent slechts een symbool
voor al die weggelopen kinderen bij Jeugdzorg

Maar helaas voor ons een symbool
dat krachtiger wordt, iedere dag dat je niet
gevonden wordt en een stuitend amateurisme
van de inlichtingendienst ons werk weerspiegelt.

De politici worden er ook niet blij van
dat jij hun vertrouwen in de professionals beschaamt
en ze niet met rust laat, zachtjes wiegend
in de illusie van slechts een paar ‘incidenten’

Beste Sylvano,

Je begrijpt toch wel dat er geen weg meer terug is?
Deze afgang moet hard worden bestraft. Je zult weten
dat grote mensen niet met zich laten spotten!

Wat wij van jouw hebben moeten verduren
zal in uren worden terugbetaald, van jouw verloren
leven. Achter muren die geen genade kennen, de scheidslijn
tussen de waarheid en de waanzin die je zal overwoekeren.

Waar ben je toch, Sylvano?
Bevrijdt ons uit onze pijn…
Het kwelt ons niet te weten hoe lang wij nog
jouw kruis moeten dragen. Offer jezelf, jij goddelijk kind…

Vergeef ons voor onze zonden,
En bevrijdt ons uit de media
verlos ons van de publieke opinie
en gun ons een verborgen Koninkrijk…

Amen!(Sven Snijer) 

Update 22 oktober:

LEEUWARDEN/ZWOLLE - De raadkamer van de rechtbank in Leeuwarden beslist vandaag of uiterlijk morgen of Annelies, die strijdt voor haar zoontje Sylvano (11), langer in de cel moet blijven. Annelies wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de verdwijning van Sylvano. 

Lees verder..


http://www.destentor.nl/regio/serie-rechtszaken-over-sylvano-1.4589788

Update 24 oktober 2014: Ik ben een beetje in de war. Voor de kinderrechter word je behandeld als een crimineel en voor de strafrechter mag ik anderhalf uur spreken voor mijn kind en er wordt ook nog zonder mij aan te vallen geluisterd! Eindelijk het gevoel gekregen dat ik mijn verhaal mocht vertellen. Dit is heel anders dan bij het civiel recht het geval was, waar de schijn van rechtsongelijkheid tussen Bjz Friesland niet helemaal te ontkennen was. Bedankt voor jullie steun en hopelijk tot snel bij de volgende rechtsgang. Met de dreiging van 9 jaar gevangenisstraf boven mijn hoofd ben ik wel o.k. met 200 uur taakstraf. Nu kijken of Jeugdzorg Friesland nog een stagiaire zoekt in het kader van dienstverlenen! Ik zal geen namen noemen, want ik hoorde dat Jeugdzorg Nederland smaad en laster hoog opneemt!

Getuige: De emoties liepen soms hoog op, maar respect voor Annelies Bontekoe, haar advocaat Lucien Nix en ook de rechters vond ik een noemenswaardig zorgvuldige indruk geven met de behandeling van de zaak. Merkwaardig genoeg was er naast het OM geen Jeugdzorg Friesland te bekennen. OM eiste: 120 dagen voorwaardelijk of werkstraf 160 uur met proeftijd van 3 jaar, maar advocaat heeft beroep gedaan op art. 9a. 

Update: 5 november 2014

Annelies Bontekoe

De zware maatregel is eraf. Kinderrechter heeft besloten: geen gesloten plaatsing. Ik hoop dat mensen nu toch een beetje wakker worden, ook al zal ik jeugdzorg nooit meer vertrouwen. Ze komen vanzelf schaakmat. Geduld is een schone zaak. Zij hebben ook de wet te volgen. Het is niet voor niks dat ze zo moeten liegen om dingen voor elkaar te krijgen en natuurlijk weten ze welke rechter daar meer gevoelig voor is.

Net als bij de om justitie, ja kijken jullie mee ? Mooi, nu het juiste doen dan. In het belang van mijn zoon graag en hem weer in veiligheid brengen. Fijn, hoe niets mijn verantwoording is maar op het moment hij onder jullie hoede verdwijnt, ik rustig dien te blijven en jullie een oplossing moet aandragen! Dus wie leert hier nu van wie? I rest my case for now but just know everyone is watching !!!! And we are very strong and very sharp!!! Let op het addertje onder het gras, het is alleen maar afgewezen omdat Syl nog niet gevonden is!! 


OPROEP!!! 5 december 2014

Advocatenkantoor Zeeburgerdijk

Dit bericht is bestemd voor Sylvano Bontekoe,

Zoals je weet ben ik de advocaat van je moeder in de zaak tegen Bureau Jeugdzorg. Je moeder vraagt mij om je het volgende te vertellen. We zijn met Bureau Jeugdzorg om de tafel gaan zitten en hebben afspraken gemaakt over waar je zou kunnen verblijven als je weer terug komt.

Bureau Jeugdzorg heeft toegezegd dat ze jou niet meer gesloten gaan plaatsen of in een andere instelling zullen plaatsen. Bureau Jeugdzorg is akkoord gegaan met plaatsing van jou bij een voor jou en je moeder bekend gezin. Vandaar uit zul je weer omgang met je moeder hebben.

Ik vraag je namens je moeder zo snel mogelijk contact met mij op te nemen.
020 362 3199

https://www.facebook.com/…/Advocatenkantoo…/465560513535473…

Amsterdam, 5 december 2014


mr. J. Breeveld

http://www.destentor.nl/regio/oproep-advocaat-sylvano-kom-naar-huis-1.4660197
 

Update: Uitzending Russische televisie over Jeugdzorg in Nederland. Het icoontje naast het klokje aanklikken voor de Nederlandse ondertiteling (You Tube)
 
   Update 24 december 2014: Sylvano viert kerst met zijn moederhttp://www.destentor.nl/regio/apeldoorn/sylvano-viert-kerst-met-zijn-moeder-1.4686858
APELDOORN - Na bijna honderd dagen is een einde gekomen aan de vlucht van de 11-jarige Sylvano. Hij heeft zich gistermiddag in Apeldoorn gemeld bij de advocaat van zijn moeder en is vervolgens met toestemming van jeugdzorg overgebracht naar een bij de familie bekend pleeggezin. Sylvano leefde de afgelopen veertien weken op de vlucht voor jeugdzorg en politie ondergedoken op diverse, geheime adressen.Dat gebeurde met hulp van een ondergronds netwerk van mensen die de werkwijze van jeugdzorg bekritiseren. Na een geslaagde bemiddelingspoging van de Amsterdamse advocaat Joancy Breeveld Belliot kwam het tot een akkoord tussen Sylvano's moeder Annelies en Bureau Jeugdzorg Friesland.

De afspraak is dat Sylvano in een 'bevriend' pleeggezin mag gaan wonen en er om te beginnen een omgangsregeling met zijn moeder komt. Nadat dit was geregeld, deed Breeveld namens Annelies via de Facebookpagina van haar advocatenkantoor Zeeburgerdijk de oproep aan Sylvano zich te melden. Vervolgens bleef het 17 dagen stil, tot gistermiddag.

De overdracht van Sylvano was in Apeldoorn. Dat gebeurde in het uiterste geheim omdat de mensen van het netwerk nog steeds het risico lopen te worden vervolgd. Ze hebben volgens justitie meegewerkt aan onttrekken van een minderjarig kind aan het gezag. Daar staat een gevangenisstraf op van maximaal twaalf jaar.

Het is de bedoeling dat Sylvano op Eerste Kerstdag zijn moeder weer in de armen kan sluiten. Het liefst zou hij meteen bij haar gaan wonen, want dat is alles wat hij wil. Ondanks zijn jonge leeftijd ziet hij veel beren op de weg. "Ik kan nog niet geloven dat het echt voorbij is."

Hij praat opgewekt en blij over de vluchtperiode. "Ik heb bij allemaal aardige mensen kunnen verblijven." Hij kreeg elke dag onderwijs en om de dag gymles. "Elke avond voor het slapen gaan een leuk spelletje doen en dan een verhaaltje lezen samen, en liedjes zingen. Gewoon, erg gezellig. Ik miste mijn mama natuurlijk elke dag, maar als ik verdrietig was, werd ik getroost." 

Update: 1 januari 2015  - Zonder woorden - Moeder Annelies en Sylvano Bontekoe
         
                Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse

58 opmerkingen:

 1. Mijn hemel! Wat erg dit! En die vrouw van Jeugdzorg of wat het ook is praat als een soort robot zonder gevoel op het kind in! Dit is pure kinderhandel! Stop de kinderhandel! Komt allen 31 maart 2013 maar het protest in Rotterdam! Stop deze wezens!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit is het summum van pedagogisch inzicht door jeugdzorgwerkers. (Ja, de mate van inzicht grenst aan nul; dat is het "specialisme" van jeugdzorg. Jeugdzorg adverteert de "expert" te zijn voor de jeugdwet-inkoop!?!!).
   Maak het kind onmachtig en getraumatiseerd, ja, chanteer het kind, en dan er niet meer naar omkijken.
   Dat voelt zo goed, dat is 'veilig' zoals BJZ telkens naar de rechter beweert. Is dat wel veilig naar ontwikkelingspsychologie? - - Neen, dat is een vorm van institutionele kindermishandeling!!!

   De moeder zal beschuldigd worden door de gezinsvoogd dat moeder deze pedagogische wanprestatie heeft geleverd. Er moet toch een reden gegeven worden door jeugdzorg bij een verlenging UHP??? - - Ja, de "perverse prikkel" voor het Jeugdzorgbudget (Kinderombudsman, http://www.dekinderombudsman.nl/92/ouders-professionals/publicaties/rapport-is-de-zorg-gegrond/?id=325 , pdf, blz. 93, derde streepje)!

   Moeder mag dus "in het belang van het (aan haar gehechte) kind" beschuldigd worden, waaraan eigenlijk de jeugdzorg schuldig is, vaak door slechts beweringen, zonder bewijs.
   En krijgt de moeder naar BW1:257 de wettelijke ondersteuning ten behoeve van de hechtingsband? - - Neen, ze mag minder bezoek; dat heet veilig en goed te zijn.
   Jeugdzorg-jargon, waar de rechts intrappen!!!

   Rechters trappen te vaak zonder degelijk onderzoek naar beweringen vanuit BJZ in het jargon!

   Verwijderen
 2. Hopelijk loopt dit kind wel weg naar zijn moeder. Tijdens de belaging door de Kinderbescherming heb ik mijn kinderen geinstrueerd hoe ze weg konden lopen als ze onverhoopt van school geplukt zouden worden of erger. Die dreiging duurde tot het laatste moment. Ik heb de school geinformeerd dat ze eventuele ontvoerders niet moesten toelaten maar naar ons moesten sturen. Ik ben die kinderrechter nog altijd zeer dankbaar dat die een eind heeft weten te maken aan die terreur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Naar huis lopen is wettelijk geen 'weglopen'!!!
   Naar huis gaan is niet strafbaar!
   Maar jeugdzorg wil dat graag geloven aan de ouders.
   Vals jargon-gebruik!
   Jeugdzorg-manipulatie, een normale gewoonte daar in BJZ!!!!
   De rechters slapen en accepteren het! Hapklare falsificaties van waarheidsvinding, in diagnostische zin.

   Verwijderen
 3. "Weglopen naar huis" is feitelijk geen weglopen maar naar huis gaan, naar zijn gezaghebbende ouders, en dat mag, want een gezinsvoogd kan ouders wel een verplichtende aanwijzing opleggen maar niet het kind, en daarna hebben de ouders de plicht volgens BW1:247 het beste voor het kind te doen, dus dat kan de ondeskundige aanwijzing van de gezinsvoogd tijdelijk negeren en voor snelle diagnostiek en -rappot zorgen (UvbWjz art. 3, lid 2 t.o.v. lid 1!!!).
  Men moet wel de wet kennen in NL.
  Dat kan schelen.
  Kinderen mogen teruggaan naar huis, vrijwillig.
  Diagnostiek mag, is een recht (IVRK art. 24).
  Het kind mag zelfs bijgestaan worden door een advocaat/jurist (EVRM art. 6).
  {zie ook de site van st.KOG}.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat goed doet een gezinsvoogd dat toch:
  ze maakt duidelijk hoe slecht 'jeugdzorg' werkt op de psyche van een kind.
  Ze toont zo goed dat ze heel haar opleiding pedagogie vergeten is.
  Ze toont hoe je geen begrip overbrengt in het wereldbeeld en zelfbeeld van een kind, maar hoe je een kind schaadt.
  Wat een demonstratie van ondeskundige kindbeschadiging! BJZ ten voeten uit, zo vaak.

  Dit is geen toonbeeld van benoemen.
  Dit is geen empathie.
  Dit is geen pedagogisch handelen.
  Dit is geen werken aan terugplaatsen (qua psychische behandeling van het kindje).

  Natuurlijk wil de gezinsvoogd beletten dat ouders filmen.
  Als gezinsvoogden een toonbeeld van pedagogische deskundigheid waren, zou het gefilmd mogen worden.
  Geluid opnemen mag voor eigen gebruik en als bewijs, waar BJZ schadend koppig is. (Anonimiseer liever wel en eerst voor rechter).

  Hoe heeft de gezinsvoogd aan terugplaatsing gewerkt? Niet?
  Weet een gezinsvoogd wat een trauma (ptss) doet in het verdere leven van de opgroeiende?
  Duidelijk niet: het gemak van de gezinsvoogd staat voorop: als het tijd is (te kort tijd = minder dan een dagdeel), dan moet het kind gestraft worden met afscheid opgedrongen krijgen (een deskundige weet dat een kind zo voelt). Een syndroom veroorzakend.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik hoop dat ze alle kinderen van deze jeugdzorg mutsen afpakken zodat ze zelf ervaren wat het is voor de kinderen en de ouders, om hun kinderen te moeten missen!
  Gruwelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Kinderen worden omgekocht met nieuwe spullen die ze thuis niet kunnen krijgen. Die krijgen ze van jeugdzorg en hun pleegouders die 500 euro per maand krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dit komt me echt heel bekend voor. Ik maak het zelf ook nog vaak mee als mijn zoon terug naar het internaat moet, dat het aan mij gaat hangen, 'nee mama ik wil thuis blijven'
  Ik kan me heel goed in hen verplaatsen
  Het verdriet van het kind en ook het gevoel van de moeder om sterk te blijven voor je kind terwijl je hart breekt om je kind achter te moeten laten
  Voor hun beide heel veel sterkte!
  Jeugdzorg is een schande
  Alleen al als ik naar mijn zoon kijk, heeft hij een trauma door heel de situatie wat jongeren welzijn (jeugdzorg Belgie) hem heeft aangedaan.
  Het ergste is dat ik de vraag kreeg 'mama waar is mijn thuis en waarom mag ik niet hier blijven? Ik wil niet terug naar het internaat en niet naar papa, ik haat papa.' Mijn hart brak.
  Ik hoop dat voor iedereen snel een einde aan komt aan de wanpraktijken van jeugdzorg. Onze kinderen mogen geen inzet zijn voor experimenten of subsidies.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. In deze casus is het overduidelijk dat het kind naar huis wil en dat er sterke hechting is aan de moeder. Een jaar terug ontvingen wij van deze moeder reeds een opname met daarop de stem van het jongetje, die bleef janken dat hij terug naar huis wilde. Moeder ging met de instellingsbegeleider in gesprek en zei dat het toch duidelijk was dat het kind nog sterk aan zijn moeder gehecht was. De begeleider antwoordde: 'Ja, dat moet nog loskomen'. Moeder zei:'Loskomen?! Dat moet helemááál niet loskomen!!' De begeleider versprak zich en gaf aan dat er gestreefd wordt naar onthechting van biologische ouders.

  Dit was eveneens een kind dat zogenaamd 'tijdelijk' uit huis is geplaatst (ter observatie) wat vervolgens niet meer thuis komt, met de bekende BJz-smoezen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook ik heb meegemaakt bij de WSG dat kinderen met een onveilige gehechtheid telkens een andere voogd moesten omdat ze niet mochten hechten, en de ouders mochten eens per zoveel maanden een bezoekje afleggen om niet geheel onbekenden te worden.
   Dat is het 'hechtingsbeleid' van jeugdzorg!

   Hoe kan men dit tegen een gestudeerde rechter uitleggen, al BJZ niet met afleidende insinuaties over de ouders komt, insinuaties die nergens op slaan, maar niet onderzocht worden door de rechter in eenzijdig geloofsvertrouwen.

   Verwijderen
  2. Die rechters hebben misschien 'een half wetboek ingeslikt', maar verstand van psychologie hebben ze zelden. Dat blijkt regelmatig uit alle onzin die ze van (onbevoegde) maatschappelijk werkers overnemen en 'vaststellen'.

   En IK stel vast dat ze daarmee hun eigen aanzien zeer ernstige schade toebrengen, evenals de politiek, die recent op dat punt een meer dan verdienstelijke poging doet (is het niet mw Van der Burg, Bergkamp, Kooiman e.a.?).

   Verwijderen
 9. Verschrikkelijk! Dit kind zit nu tussen mijn oren.
  Blijf vechten, blijf huilen, blijf schreeuwen.
  We moeten ons verenigen en opstaan.
  De protesten moeten doorgaan, tot er een wezenlijke verandering komt en alle kinderen, die gewoon naar huis willen, ook naar huis mogen.
  We zijn gevangenen van Jeugdzorg geworden!

  Maar de beerput is open en zal niet meer te sluiten zijn!

  marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je hart draait om als je dit hoort. Welk psychisch gezond mens kiest nu een baan waarbij je kinderen zo gruwelijk terroriseert. Ik zou het in ieder geval niet over mijn hart kunnen verkrijgen. Dagen zou ik er letterlijk ziek van zijn als ik hieraan zou moeten meewerken (moest van dit filmpje bijna overgeven) Hoe kan deze jeugdhulpverleenster s'nachts nog rustig slapen? Wat voor moeder zou ze eigenlijk zijn voor haar eigen kinderen? Heel zorgelijk allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De vrouw heeft geen kinderen, wel pleeg kinderen. Dubbel inkomen dus.
   Ze heeft geen hart, dat hoor je aan haar stem.

   Groetjes, de moeder van dit lieve kind.

   Verwijderen
  2. Dat verklaart een hoop. Als je zelf kinderen gebaard hebt, kun je haast instinctief het wanhopige geroep van zo'n kindje om zijn mama niet verdragen. Net zoiets als de toeschietreflex die ook optreedt als je andermans baby hoort huilen.
   Ik ken jouw verhaal verder niet, maar het is zo duidelijk dat je kind jou nodig heeft en bij je wil zijn. Hij heeft de liefde van zijn mama nodig en niet de ingestudeerde, afstandelijke neutrale houding van zo'n hulpverleenster. Moederliefde is mijns inziens de meest bepalende factor in het opgroeien van een kind tot een evenwichtig volwassen mens.
   Gisteren hoorde ik op de radio dat een politicus Kamervragen had gesteld over babypapegaaitjes die te vroeg bij hun moeder weggehaald worden. Mensen doen dit uit eigen belang zodat de diertjes makkelijker tam worden. Toch wel ironisch vind je niet, de politiek maakt zich wel druk om papegaaien die bij hun mama weggehaald worden, maar vindt het doodnormaal dat mensenkinderen uit de armen van hun moeders gerukt worden.
   Ooit heb ik overwogen om mij aan te melden als pleegmoeder. Mijn middelste zat in deeltijdtherapie in een instelling waar kinderen ook permanent verbleven. Daar was een klein roodharig jongetje Harm van de leeftijd van mijn middelste. Zijn mama was al enige tijd dood en zijn papa was recent overleden. Dat knulletje was zo vreselijk boos op de hele wereld, omdat hij geen raad wist met zijn verdriet. Die had ik zo mee naar huis willen nemen en hem eerst even een warme knuffel willen geven....want dat mag namelijk niet in zo'n instelling....een arm om zo'n kind heen slaan. Ze moeten de pupillen met een neutrale houding (zonder eigen emoties) benaderen.
   Maar goed: Uit principe wens ik niet mee te werken aan het corrupte jeugdzorg gebeuren. Bovendien zit ik helemaal niet te wachten op hernieuwd contact met Bureau Jeugdzorg. Aan de andere kant: je zal toch maar als klein jongetje bij zo'n koelkastmoeder terechtkomen.
   Ik kan niet meer doen dan ontzettend met jou en je kind meeleven. En hopen dat de stemming ten aanzien van dit soort hulpverlening snel omslaat in de publieke opinie.
   Heel veel sterkte,

   Annette uit Assen

   Verwijderen
 11. Ik vraag me ook echt af wat voor moeders deze bjz medewerksters zijn en een ander vraagje; wat denken jullie van opvoedpoli? Betrouwbaar?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ben de moeder, van deze moeder in dit verhaal. Het verhaal gaat om mijn oudste kleinzoon, die al een jaar uithuisgeplaatst is...eerst tijdelijk, maar hoe meer mijn dochter en kleinzoon zich gingen verzetten, hoe meer Jeugdzorg probeert hun stemmen te laten zwijgen.

  Ik woon in het buitenland, vorige jaar mocht ik deze lieve kleinzoon drie keer, een uur lang, tijdens mijn bezoek in Nederland zien. Drie uurtjes, na 4 jaar hem niet te hebben kunnen bezoeken.

  Als ik deze opname weer beluister, dan denk ik aan voormalig Rusland, met hun heropvoedingskampen en hoe zij kinderen van hun ouders weghaalde.

  In wat voor wereld leven wij...luistert niemand meer naar een moeder's hart of het geschreeuw van een kind? Hoe kunnen wij vechten tegen dit misbruik van macht? Hoe kunnen wij mijn kleinzoon helpen?

  Als hij ooit de kans krijgt om lekker weer bij zijn lieve Mama te kunnen wonen, hoe komt hij thuis? Zijn kind zijn is weg.

  Hoe leert hij ooit mensen weer te kunnen vertrouwen? Vooral zogenaamde 'volwassenen' die het beter weten? Intussen probeert mijn dochter haar stem te laten horen, voor mijn kleinzoon en voor haarzelf.

  Zij wordt door Jeugdzorg zwartgemaakt...zij werkt niet mee? Nee, zij vecht voor haar zoon... omdat er wordt niet naar hem wordt geluisterd.

  Welke rechter zal objectief luisteren naar een moeder en kind, zonder zich te laten beinvloeden door alle vertekende rapporten van de Jeugdzorg?

  Waar blijft het recht voor mijn kleinzoon? Heeft iemand suggesties hoe wij situatie kunnen keren? Om te voorkomen dat dit ooit een andere kind en ouders zou overkomen?

  Geschreven door een raadloze grootmoeder in het buitenland.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wanhopige moeder,

  Neem aub zsm telefonisch contact op met Douwe Hoogland van de PVDA, Fenna of Jos van de SP of Annigje Toering van de FNP. Je kunt hen bereiken via de website van hun poltieke partijen. Zij zitten alle drie bij de Provinciale Staten en stellen de misstanden bij Jeugdhulp Friesland aan de kaak binnen de pleegzorg. Het is een hot item.Zie de Leeuwarder Courant van 9 april 2013.

  Heel veel sterkte van een betrokken medestander die anoniem wenst te blijven aangezien het een ex medewerker betreft van Jeugdhulp Friesland die gebonden is aan zwijgplicht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste medestander, bedankt. Hij zit alleen niet in een pleeggezin maar gezinshuis waar ze leuk 'mamma en pappa' spelen met mijn kind en hij zwaar getraumatiseerd wordt en mishandeld wordt, omdat hij terug vecht!

   Als dit zo is, wie kan ik dan het beste spreken ? Douwe fenna of Annigje en wat kunnen ze doen, want met politieke debatjes zijn we tot nu toe niet geholpen.
   Een rechtzaak eventueel. Volgens mij hebben mensen niet door hoeveel getuigen er zijn inzake mijn zoon. Wat denk je als je kind alles bij elkaar gilt, pijn heeft en buiten rent met een begeleider, vreemde mensen aanklampt voor hulp en steeds weer weg loopt.

   Verwijderen
  2. Je zou het op schrift kunnen stellen en hen kunnen mailen. Het is aan jou of je het kenbaar wilt maken aan de politiek. Ik zou zeggen niet geschoten is altijd mis. Sterkte en succes.

   Verwijderen
 14. Beste ex medewerker van Jeugdhulp Friesland, je bent dus gebonden aan zwijgplicht. Daarover zouden we kunnen debatteren, of je wel je zwijgplicht gestand kunt doen onder deze omstandigheden. Maar goed: Op jou zitten we te wachten (en ik bedoel dat niet sarcastisch): Geef ons meer gegevens, anoniem over alles wat je weet, waar we wat aan hebben om verder te komen. Vertel ons ook over de bonussen voor ieder kind wat onder toezicht gesteld wordt/uit huis geplaatst wordt. Vertel ons over hun werkwijze; Valt het jou bijv. op dat kinderen van bepaalde leeftijd met name uhp worden? (bijvoorbeeld babies/heel jonge kinderen.)
  Probeer een tussenvorm te vinden tussen je angst en je geweten.

  SK

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste SK, Jammer dat je nogal wat zaken in vult en er van uit gaat dat ik op de hoogte ben van de zaken die jij aan de orde stelt. Je gaat ervan uit dat ik tot nu toe geen aktie zou hebben ondernomen en gevangen zou zitten tussen mijn angst en mijn geweten. Dat is een misvatting.

   Verwijderen
  2. Maar ondertussen beantwoord je geen enkele vraag en dus doe je nog steeds mee met het systeem......
   juist de getuigenissen van medewerkers zijn van onschatbare waarde!!!!!!!!!!!!!
   Ouders hebben klokkenluiders nodig, niet 1 maar een hele batteriij, want ik weet dat er medewerkers zijn die moeite hebben met dit systeem en overplaatsing naar andere functies aanvragen, waar ze echter nog steeds niets van betekenis kunnen doen.

   Verwijderen
 15. Er wordt een onderzoek ingesteld n.a.v. vragen vanuit de PvdA, de SP en de FNP. Meer hierover is te lezen op de websites van desbetreffende politieke partijen. Daarnaast verschenen er diverse ingezonden stukken en redactionele stukken over de pleegzorg in de LC.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Van een voormalig stagiaire van BJZ hebben wij vernomen dat ALLE gesprekken bij BJZ.....opgenomen worden.
  Wij vertelden dit aan een advocaat die een gesprek zou hebben met zijn clienten (de ouders)en de medewerkers van BJZ.
  De advocaat vroeg aan het begin van de bespreking aan BJZ of het gesprek werd opgenomen door hen. Zij ontkenden dit. Toen vroeg de advocaat of zij dat in de notulen van dit gesprek (notuelen door BJZ opgeschreven) wilden vermelden: Dat het gesprek niet werd opgenomen door BJZ.

  In de notulen van BJZ....stond dit niet vermeld

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Het wordt tijd dat iedereen die opnames heeft gemaakt op basis van geluidsopnames en op beeldvorming op het internet zet met alle namen van het Arrogante Jeugdzorgvolk er bij, Ik krijg echter kippenvel als ik dit jongetje hoor huilen. Door het weghouden bij moeder komt dit jongetje met zoveel boosheid en verdriet te zitten dat het er later als een bom uitkomt en dan vinden ze het gek dat hij agressief gedrag gaat vertonen. Het Jeugdzorgvolk verdient geen respect meer en zeker geen geld meer te krijgen van overheid om nog meer kinderen te ontvoeren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze jongen en zijn kleine broertje zijn weer uithuisgeplaatst, nu met spoed dit om de doofpot dicht te houden. Nu hij diagnose PTTS heeft vanwege het trauma van de vorige UHP, wordt hij opnieuw weggerukt bij zijn ouders en broertje.

   Hij was tien maanden thuis. Nu mag hij verder kapot gaan in een instelling tot zijn 18de. Jeugdzorg heeft mij verteld dat hij niet meer terugkeert naar huis. Ik heb aangifte gedaan en ben bezig met rechtszaken. Ik heb niks te verliezen zij hebben alles wat ik lief heb afgenomen.

   Liefs van mamma

   Verwijderen
 18. Wij hebben Sylvano leren kennen doordat hij bevriend raakte met onze jongste zoon. Wat een prachtig kind die direct mijn hart heeft gestolen. Ik voel mee met moeder want je wilt niets liever dan samen zijn met je kind. Maar nog meer denk ik aan Sylvano die hier net om heeft gevraagd. Ik wens moeder veel sterkte en succes. Mijn gedachten zijn bij Sylvano en ik hoop dat hij op kan groeien tot een mooi mens...

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Deze laat toont overduidelijk hoezeer BJZ en de lieden rondom hen BLIND zijn voor het werkelijke belang van elk kind, namelijk vrede en verzoening. Deze begrippen staan VER af van wat met Sylvano en zijn moeder plaatsheeft. Dat is op zich natuurlijk al kindermishandeling gepleegd door BJZ en consorten.

  Vreselijk.

  Hoe moet je je daar als ouder nou tegen verweren?

  Wellicht is het voor Annelies mogelijk om het voortouw te nemen op vrede en verzoening.

  Ook mijn kinderen zijn me langdurig afgenomen , de ene 22,5 jaar reeds de andere 2,5 jaar.
  Er is geen enkel contact.

  Ik ben INNERLIJK gestopt met strijden, maar zet wel stappen binnen de kaders van de maatschappij, die gezet moeten worden. Rechtszaken worden gevoerd, omdat dat nou eenmaal de gekende weg is.
  Ondertussen ga ik persoonlijk, in mijn leven waar aan de orde uit elke strijd. Dat levert mij per saldo een prettiger leven op. Vanuit die positie kan ik de juridische strijd beter aan. Veel beter.

  Er zijn dus in feite 2 strijdtonelen. Die met de instanties via de rechter en de innerlijke strijd met jezelf, op weg naar vrede en verzoening, het resultaat dat je eigenlijk wil boeken. ( maar niet werkt via de geëigende paden als BJZ en rechter enz.)

  Door LOS van de rechter enz. te werken aan materialisatie van vrede en verzoening in je eigen leven ( buiten de rechter enz ) manifesteer je vrede in je eigen leven en dus ook rondom jezelf. Het vraagt wat tijd, maar toch zal ook je kind op enig moment welkom zijn in die door jou geschapen wereld van vrede en verzoening.

  Natuurlijk moet je niet nalaten te doen wat de situatie vraagt.

  Maar van BJZ en rechters en het justitieel apparaat win je het niet in een directe confrontatie. Daar zijn ze te dom en egoïstisch en agressief voor.

  Je moet het dus slimmer en wijzer aanpakken. En als het ware omlopen om de rechtbank heen, op per verrassing via de achterdeur binnen te komen ( figuurlijk gezien ).

  Dat doe je door jezelf nu te ontwikkelen tot een Liefdevol mens.

  IK ga uit van de stelling" Ellende is nodig, totdat je inziet dat ellende niet nodig is."

  En ja, ik ken vergelijkbare ellende dus. Even zoals mijn kinderen.

  Een mooie start is je bewust te worden van wat je denken met je doet.
  Eckhart Tolle is in dat kader een mooie start: http://youtu.be/M00VLswZdyc

  Hij laat je ontdekken dat je NU geen enkel probleem hebt. Mocht dat wel zo zijn, dan handel je om dat probleem te tackelen, om weer terug te keren tot de wetenschap dat je nu geen enkel probleem hebt.
  Het is een mindset. Dat ontdekken maakt je vrij van het bij voortduring in ellende zijn.

  Dat gezegd hebbende meld ik hierbij dat ik mijn kinderen nog steeds niet zie ( of hoor enz ) maar dat ik me daar minder en minder ellendig door voel en zelfs weer gelukkig kan zijn.

  Mijn boek is nog niet uit. En er zal toch wat moeten veranderen in de situatie inzake mijn kinderen, maar wachten tot een kracht buiten mij voor mij zorgt.....

  Ik spreek liever de kracht IN mij aan en breng die tot ontwikkeling. Dan verbeter ik in elk geval dat stukje aarde waar ik wel invloed op heb.
  Als meer mensen dat doen, en dat vindt plaats, dan verbetert de wereld.

  Het overwegen waard, wellicht?

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Weet Jeugdzorg dat de moeder (en daarmee ook diverse anderen) onschuldig zijn aan de grond van machtsvertoon, nu de moeder zich hield aan het UHP-vonnis van de rechter? Silvano is ter eigener bescherming tegen de mishandeling/misbruik niet weg- maar teruggelopen, en moeder heeft weer voor een pleegsetting onder geheim adres gezorgd in overeenstemming met het vonnis. Hier loopt Silvano niet 'weg', waarmee bewezen is dat deze pleegsetting pedagogischer verantwoord en veiliger is dan de eerste die geëntameerd was door de onverschillige gezinsvoogden, die signalen kennelijk negeerden.

  Erger is om te beweren een betrouwbare bron te zijn om een inval bij een gezin met andere niet-betrokken kinderen te doen met 8 man politie en stormram; de gezinsvoogdij behoort te weten wel een schade dit aan jonge kinderen doet. Hiermee bewezen de gezinsvoogden te ondeskundig en te onbetrouwbaar te handelen. Bewezen is dat Silvano of zijn pleegadres, dat weer geheim is geheel conform zoals de gezinsvoogdij met hun pleegadressen werkt, daar niet te vinden waren.

  Wel behoorden de gezinsvoogden te weten dat er kinderen leefden op het adres van de inval, dat logeeradres was van de moeder van Silvano, om bij te komen van de betwiste OTS- en Uithuisplaatsingsmachtiging, waarbij de gezinsvoogden naar BW1:257 ook hadden moeten weten hoe verantwoord met de psyche van gezinsleden om te gaan voor een optimaal hulptraject, waarbij met de adviezen* van prof. Carlo Schuengel over de communicatie bij dwangzorg rekening moet worden gehouden, waar hij bij dwangzorg in jeugdzorg op het gevaar wees van contraproductiviteit van deze dwang en communicatie-insteek.

  TS

  BeantwoordenVerwijderen
 21. 2. Waar de gezinsvoogden eveneens reeds de bedreiging hebben laten vallen in het openbaar van gesloten plaatsing voor Silvano, zonder uitleg hoe deze dan wel positief zou inwerken in diens psyche en wereldbeeld, waardoor te vrezen is dat dit tot trauma zal leiden, bewijst de gezinsvoogdij hiermee voor Silvano zich te ondeskundig en dus te traumatiserend te gedragen, evenals jegens andere kinderen die leden onder de niet-overlegde inval, waartoe toch kinderen moeten worden voorbereid ter voorkoming van een shock.

  Het is mij niet ter ore gekomen dat deze kinderen een passende therapie of begeleiding aangeboden hebben gekregen, wat ook wijst op ondeskundigheid van BJZ. Om Silvano via de pers een loyaliteitsconflict op te dringen, de keuze voor zijn gearresteerde moeder òf weer mishandeld te worden onder toezicht, is verre van pedagogisch verantwoord. Kennelijk geeft dit BJZ met deze gezinsvoogdij niet de passende zorg!

  Het zou goed zijn de zorg over te dragen aan diagnostische deskundigen, die ook nog eens onder beroepsethiek werken en beëdigd zijn na een medisch-academische opleiding. Optimale verwerking van problemen waarvan jeugdzorg beweert dat "het kind in de knel" deze zou hebben vindt, zoals bekend te verwachten is, plaats op een opvoedsetting die vertrouwd is aan het kind.**
  --
  *: https://www.dropbox.com/s/n4erkb54uf4lzbp/2013.PPS%20C.Schuengel%20-%20dwang-gevolgen.pdf?dl=0 , mede gezien de aanbevolen diagnostiek als grondslag voor hulpverlening:
  https://www.dropbox.com/s/atc2k7oz18h99tb/Jeugdzorg%20vs%20Diagnostiek%20-%20vanderGaag.pdf?dl=0 .
  **: https://www.dropbox.com/s/6dirasxuyx9guuy/2007%20J.J.Doyle%20ZorgThuis-OfPleegzorg.pdf?dl=0 door J.J.Doyle in 2007 maakt duidelijk dat hulp thuis (door toegesneden diagnosten/therapeuten) het kind beter af gaat dan in een vreemde pleegsetting. Daarmee
  kan de jeugdzorg pedagogisch bekwaam rekening mee houden, waardoor de dreiging van gesloten plaatsing als beschamend beschouwd mag worden.

  Het kind is niet geholpen met regelgeving die bedoeld is om binnen de normen van de wettelijke Regeling Normbedragen Jeugdzorg*** te blijven; het kind dient centraal te staan, met zijn kind-ouderband en familiebanden.
  ***: http://wetten.overheid.nl/BWBR0026916/geldigheidsdatum_17-10-2014#Hoofdstuk2 dat eisen stelt door te etiketteren, net op effectieve doorverwijzing naar nodige specialisten.

  Beweringen zijn verre van voldoende om tot dwangzorg te komen, zoals beweringen over de hechting:
  https://www.dropbox.com/s/h7yvgf5wsqm1ei5/2012%20FJR-95%2B%20Hechtingsstoornis%20en%20juridiserend%20handelen.pdf?dl=0

  TS

  BeantwoordenVerwijderen
 22. http://www.destentor.nl/regio/serie-rechtszaken-over-sylvano-1.4589788

  LEEUWARDEN/ZWOLLE - De raadkamer van de rechtbank in Leeuwarden beslist vandaag of uiterlijk morgen of Annelies, die strijdt voor haar zoontje Sylvano (11), langer in de cel moet blijven. Annelies wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de verdwijning van Sylvano.

  De jongen vluchtte op 16 september uit een instelling van Jeugdzorg in Sneek. Sindsdien leeft hij met hulp van een ondergronds netwerk, zoals deze krant onthulde, op geheime adressen en wisselt vaak van onderkomen. Sylvano hoopt zo door te gaan tot hij achttien jaar is. Dan mag hij zelf beslissen waar hij woont.
  De formele aanklacht tegen zijn moeder luidt onttrekking dan wel het doen onttrekken van het kind aan Jeugdzorg en het (doen) huisvesten van het kind. Ze werd op 12 oktober aangehouden.
  Het openbaar ministerie wil haar in het belang van het onderzoek nog weken achter de tralies van het Huis van Bewaring in Zwolle houden.
  Volgens advocaat Lucien Nix, die Annelies bijstaat, snijdt dat geen hout. "De politie heeft fors uitgepakt met allerlei onderzoeksmiddelen. De telefoon van een aanzienlijk aantal mensen die verdacht worden van betrokkenheid, is afgeluisterd. Er zijn mensen geschaduwd. Als Annelies er werkelijk bij betrokken zou zijn, had de politie dat nu wel geweten."
  Nix vindt de gang van zaken schokkend en de middelen die justitie inzet om een weggelopen jeugdige te achterhalen heel vergaan "Helemaal als je bekijkt wat de aanleiding is. De uithuisplaatsing (ingezet na schoolverzuim-red.) is al disproportioneel. Jeugdzorg heeft het onnodig laten escaleren. We hebben vervolgens te maken met een kind dat duidelijk zeer ongelukkig is met de omstandigheden in een Jeugdzorginstelling en daarom steeds wegloopt. Hij wil naar zijn moeder. Dat zijn moeder daarmee instemt en niet protesteert tegen wat haar zoon doet en ook niet op zoek gaat, wil niet zeggen dat ze er de hand in heeft gehad." Volgens de advocaat helpt een ondergronds netwerk Sylvano uit handen van politie en jeugdzorg te blijven. "Het gaat kennelijk om een groep sympathisanten die zich zorgen maken over het werk van Jeugdzorg."

  BeantwoordenVerwijderen
 23. 2. http://www.destentor.nl/regio/serie-rechtszaken-over-sylvano-1.4589788

  In een poging dat netwerk op te rollen, heeft de politie tot dusver drie personen verhoord. Twee daarvan zijn aangehouden. Alleen Annelies zit nog vast. Ze moet op 11 december voorkomen. Nix vreest dat het openbaar ministerie er op aanstuurt dat Annelies tot de uitspraak (rond 27 december) vast blijft zitten. "In mijn ogen kan dat alleen als justitie op z'n minst kan aantonen dat ze het proces rond de verdwijning van Sylvano aanstuurt."
  De zaak heeft geleid tot een reeks rechtszaken. Vandaag beslist de rechter of de uithuisplaatsing van Sylvano mag worden verlengd, zoals jeugdzorg graag wil. Diverse deskundigen die hem de afgelopen jaren hebben gezien, adviseren dat hij het beste in de thuissituatie bij zijn moeder hulp kan krijgen. Bureau Jeugdzorg wil via een rechtszaak op 29 oktober toestemming Sylvano in een gesloten instelling in Rotterdam te plaatsen.
  Zijn moeder Annelies moet dus op 11 december voorkomen voor de manier waarop Sylvano nu is verdwenen, maar ook op 24 oktober. Die zaak draait om het feit dat ze in juni haar zoontje in huis nam nadat hij was weggelopen bij Jeugdzorg.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. ZWOLLE - Annelies, de moeder van de ondergedoken Sylvano (11) is gisteravond vrijgelaten. Het openbaar ministerie vroeg eerder op de dag aan de rechtbank verlenging van bewaring met zestig dagen. De raadkamer wees dat verzoek af, waarna ze aan begin van de avond het Huis van Bewaring in Zwolle mocht verlaten. "Ik ben nog helemaal in de war.
  Bekijk ook...
  Illegale actiegroep verstopt kind voor jeugdzorg
  Hier had ik echt niet op gerekend. Ik ging uit van het ergste", zegt Annelies (34) in een eerste reactie.

  Haar advocaat Lucien Nix voerde bij de behandeling aan dat er onvoldoende gronden zijn de moeder van Sylvano (langer) vast te houden.

  Annelies werd op 12 oktober aangehouden. Justitie verdenkt haar ervan dat ze heeft meegewerkt aan de verdwijning van haar zoontje en er ook voor zorgt dat hij uit handen van justitie en jeugdzorg blijft. Hiervoor moet ze op 11 december terecht staan.

  "Het is onmenselijk wat er gebeurt", vindt Annelies. "Het houdt ook niet op. Ik heb drie dagen in een politiecel in Drachten gezeten en vervolgens acht dagen in het Huis van Bewaring in Zwolle. Ik krijg geen tijd alles wat me overkomt te verwerken. Steeds opnieuw moet ik tekst en uitleg geven of voor een rechter verschijnen. Ik trek dat niet meer."

  Sylvano vluchtte op 16 september uit een instelling voor jeugdzorg in Sneek, nadat hij al diverse keren was weggelopen. Sindsdien leeft hij met hulp van een ondergronds netwerk op geheime adressen. Hij wil pas terugkeren als hij weer bij zijn moeder mag wonen. Advocaat Nix en zijn collega Breeveld helpen Annelies ook in de strijd om de uithuisplaatsing van Sylvano en daarmee zijn plaatsing in jeugdzorginstellingen ongedaan te maken. Volgens beiden is die maatregel disproportioneel en blijkt dat ook uit adviezen van onafhankelijke deskundigen .

  De rechtbank is nog niet gevoelig voor die argumenten. De uithuisplaatsing is gisteren met een jaar verlengd.

  http://www.destentor.nl/regio/moeder-sylvano-na-elf-dagen-op-vrije-voeten-1.4591454

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wederom een uitstekend artikel van Kik de Jong, waar de video's van en feiten over Sylvano's strijd om bij zijn moeder te mogen wonen op een rijjtje zijn gezet.

  Kik de Jong

  "De stem van het kind – “LUISTER... dit is mijn stem.”

  Niet praten tegen kinderen, maar luisteren naar kinderen!

  Op 31 mei 2013 vond aan de Erasmusuniversiteit van Rotterdam het congres plaats “De stem van het kind”, http://www.stemvanhetkind.nl/ . Een initiatief van hoogleraar Ido Weijers en kinderombudsman Marc Dullaert. De zaal zat vol met rechters, raadsonderzoekers, advocaten, gezinsvoogden, AMK-, BJZ- en andere jeugdzorgwerkers. Als belangstellende uit het onderwijs mocht ik ook komen.
  Ido Weijers illustreerde de noodzaak van dit congres met een voorbeeld uit een documentaire van Meral Uslu en Maria Mok, “De gezinsvoogd”, http://www.youtube.com/watch?v=N9_590G6J6Q .

  In deze documentaire wordt een gezinsvoogd gevolgd, die zichzelf heel goed vindt. Ido Weijers daarentegen vindt dat deze gezinsvoogd vooral zelf aan het woord is en beslist niet luistert. En daar is het Ido Weijers om te doen. Het kind wordt binnen jeugdzorg en de rechtsspraak nauwelijks gehoord. Terwijl kinderen uitstekend in staat zijn om te laten merken wat ze willen.

  Ook heel jonge kinderen.

  De mensen die aan dit congres deelnamen, o.a. René Meuwissen, directeur BJZ Rotterdam, zaten heel ijverig te knikken. Ze waren allemaal heel begaan met het kind en zouden vanaf nu toch meer gaan luisteren.

  Naar aanleiding van dit congres en de plenaire discussies werden aanbevelingen gedaan, die door alle deelnemers ondersteund werden. Laten we kijken wat er in de zaak rond het jonge kind Sylvano met deze aanbevelingen gedaan is.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. 2. Leven in een instelling

  Sylvano Bontekoe werd 2 jaar geleden uit huis geplaatst, vanwege schoolverzuim. Voortdurend liep hij weg, want hij wilde terug naar zijn moeder. Op dit filmpje, http://www.youtube.com/watch?v=dpVFk7_liAE, uit februari 2012 kun je luisteren naar de 7 jaar jonge Sylvano, die weer mee moet naar de instelling en hartverscheurend huilt. “Neeeee, ik wil bij mama blijven!!!!”

  Daar is niet naar geluisterd. Integendeel. Sylvano loopt iedere keer weer weg en verhaalt in een ander filmpje http://www.youtube.com/watch?v=wpzgXUfBTOY hoe hij mishandeld wordt in de instelling. Kinderen worden ruw vastgepakt en op de grond in bedwang gehouden. Als een kind boos is, gaat de leiding met hem “wandelen”.

  Een understatement voor iets wat ik “waterboarden voor kinderen” noem. Het kind mag geen sokken of schoenen aan en moet zo buiten lopen, tot het weer mak is, geïntimideerd en klein gemaakt. De leiding heeft een pasje, waarop staat dat ze de kinderen zo mogen behandelen. Ongetwijfeld onder dwang tekenen ouders daarvoor.

  Ontsnapping en onderduik

  Tot juni dit jaar leeft Sylvano in een hel in de instelling, oftewel jeugdgevangenis. Dan ontsnapt hij weer en weet onder te duiken, geholpen door een groep verzetsmensen, die terecht vindt dat de terreur van Jeugdzorg Nederland lang genoeg geduurd heeft en dat daar heel snel een einde aan moet komen.

  Videoboodschappen

  Sylvano publiceert op Youtube een aantal videoboodschappen, waarin hij vertelt dat hij blij is ontsnapt te zijn. Hij hoopt dat meer uithuisgeplaatste kinderen zijn voorbeeld volgen en dat openbaar gemaakt wordt hoe er met kinderen omgegaan wordt. Hij vertelt dat zijn rechten geschonden worden, dat hij zijn moeder en zijn broertje mist, maar dat het naar omstandigheden goed gaat.

  1. http://www.youtube.com/watch?v=F0JkGe48-rw
  2. http://www.youtube.com/watch?v=Oy-Zy2pdlb4
  3. http://www.youtube.com/watch?v=z23OiSd3-bU
  4. http://www.youtube.com/watch?v=QkQErM09VWs
  5. http://www.youtube.com/watch?v=yahttwXYKkw
  6. http://www.youtube.com/watch?v=ehBjPpEGS2Q

  BeantwoordenVerwijderen
 27. 3. Klopjacht en arrestatie

  Jeugdzorg houdt hier niet van en begint een ware klopjacht naar Sylvano, onder het mom dat “hij de zorg moet krijgen die hij nodig heeft.” Zijn moeder Annelies werd gearresteerd en bleef 10 dagen in hechtenis, hoewel zij niet weet waar Sylvano is en geen rol speelde in zijn ontsnapping.

  Ook een vriendin is aangehouden. Een aantal rechtszaken zal volgen. Jeugdzorg wil de uithuisplaatsing verlengen en zodra Sylvano gepakt is, wil jeugdzorg hem gesloten plaatsen om ervoor te zorgen dat hij niet meer kan ontsnappen.

  Deskundigen

  Een aantal deskundigen heeft met Sylvano gesproken en deze vinden unaniem dat Sylvano terug moet naar zijn moeder, wat Sylvano en zijn moeder zelf ook het liefste willen.

  Aanbevelingen n.a.v. het congres “De stem van het kind” , http://www.stemvanhetkind.nl/congres2013

  “Op basis van artikel 12 van het Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind (IVRK) moet de overheid verzekeren dat het kind dat in staat is zijn (of haar) mening te vormen, het recht heeft die mening vrijelijk te uiten in alle aangelegenheden die het kind betreffen, waarbij aan de mening van het kind passend het belang wordt gehecht in overeenstemming met zijn leeftijd en rijpheid.”

  1. Ieder kind, ongeacht zijn leeftijd, kan een brief sturen naar de rechter. “Als een minderjarige rijp genoeg is om zijn mening kenbaar te kunnen maken, zou hiernaar geluisterd moeten worden.” Kinderen moeten dan ook op de hoogte zijn van hun recht hierin. “De kinderombudsman geeft aan dat uit gesprekken met rechters is gebleken dat de brieven van minderjarigen een belangrijke bron zijn om de behoeftes van minderjarigen te bepalen.”

  2. “Een gezinsvoogd gaf tijdens een van de discussies op het congres aan dat wellicht multimedia gebruikt kunnen worden om met minderjarigen te communiceren. Minderjarigen kunnen een filmpje van zichzelf maken en dit vervolgens opsturen naar de kinderrechter.”

  3. “Ook wordt door congresdeelnemers aangegeven dat het belangrijk is dat de visie van de minderjarige als uitgangspunt wordt genomen en dat de minderjarige als eerste wordt gehoord, zonder de invloeden van ouders of andere belanghebbenden.”

  Sylvano is duidelijk rijp genoeg om zijn mening kenbaar te maken en doet dit in de vorm van videoboodschappen. Alle deelnemers, dus een flink aantal rechters, raadsonderzoekers, advocaten, gezinsvoogden, AMK-, BJZ- en andere jeugdzorgwerkers vinden dat de visie van het kind als uitgangspunt genomen moet worden. Tot nu toe is dit hier niet in praktijk gebracht en zeker niet door belanghebbende jeugdzorg.

  Jeugdzorg luistert niet

  Uit de hele onverkwikkelijke geschiedenis van Sylvano blijkt voor de zoveelste keer dat:
  1. Jeugdzorg niet luistert naar het kind
  2. Jeugdzorg niet luistert naar deskundigen
  3. Jeugdzorg niet luistert naar ouders
  4. Jeugdzorg haar eigen belangen boven die van het kind stelt
  5. Jeugdzorg aanstuurt op gesloten plaatsing tot het 18e jaar van Sylvano, wat ongelooflijk veel leed zal aanrichten en de samenleving weer vele tonnen zal kosten. Een gesloten plaatsing brengt namelijk rond de 80.000 euro per jaar op, veel meer dan plaatsing in een “gewone” instelling.

  Afwachten

  Het is op dit moment afwachten in hoeverre de rechters mee zullen gaan met jeugdzorg, wetende dat jeugdzorg zeer veel macht heeft. En wetende dat ALS de rechter de uithuisplaatsing beëindigt en bepaalt dat Sylvano naar huis kan, dat dit niet betekent dat Sylvano veilig is voor jeugdzorg. Al te vaak gebeurt het dat jeugdzorg de uitspraak van de rechter aan haar laars lapt en bij een andere rechter weer een spoed machtiging uithuisplaatsing krijgt.

  Sylvano, Annelies en alle verzetsmensen: Houd vol! Jullie zijn ijzersterk en stellen de misstanden, waar jeugdzorg verantwoordelijk voor is, zeer moedig aan de kaak."

  Kik de Jong

  Geef ook een like op https://www.facebook.com/pages/Laat-Sylvano-bij-zijn-moeder-mogen-wonen/1499650286960379?fref=ts

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Ten aanzien van de zaak Sylvano (http://www.destentor.nl/regio/moeder-sylvano-na-elf-dagen-op-vrije-voeten-1.4591454) wil ik laten weten wat jeugdzorg qua niveau voorstelt.

  Enig schoolverzuim zou al voldoende reden zijn tot OTS en Uithuisplaatsen. Onder staan feiten hoe ernstig risicovol Uithuisplaatsen is voor een ontvankelijk kind.
  Misbruik en pesten komen heel vaak voor in pleegsettingen. De commissie Samson is daarin ook duidelijk, en uit gegevens is te berekenen dat in pleeg-settingen het risico op seksueel misbruik 100 x groter is dan in thuissituaties. Maar ook ander misbruik en pesten is erg ernstig voor een kind.

  Als schoolkinderen te weten komen dat een pleegkind door jeugdzorg uithuis is geplaatst, soms zelfs met roddel over "slechte ouders", dan wodren ze al te vaak ook op school gepest. Dat negeert jeugdzorg en pleegzorg maar al te vaak, blijke uit dossiers.
  Vaak zijn korte contacten tussen ouder(s) en kind met een lage frequentie schadelijk voor het kind. Er kan oudervervreemdingssyndroom ontstaan, en een verminderd vertrouwen leidt tot secundaire onveilige gehechtheid (https://www.dropbox.com/s/h7yvgf5wsqm1ei5/2012%20FJR-95%2B%20Hechtingsstoornis%20en%20juridiserend%20handelen.pdf?dl=0) naar de indeling van De Lange.

  Sylvano krijgt door jeugdzorg c.q. gezinsvoogdij een loyaliteitsconflict opgelegd, en dat moge geen taak aan het kind zijn om opgelegd te krijgen, ook niet door derden, zoals jeugd'zorg':
  Hij weet dat zijn moeder gevangen zat; hij moest dus een keuze maken om haar vrij te krijgen door zelf terug te gaan naar de pleegsetting waarin hij signalen uitzond misbruikt te worden, òf zijn moeder zou vast blijven zitten. Hiermee toont jeugdzorg aan dat deze OTS met UHP geen jeugdzorg-taak kan zijn, daar de Wet op de jeugdzorg anders denkt over zorg aan een kind, pedagogischer.

  Ook dreigt jeugdzorg/gezinsvoogdij om hem gevangen te zetten in een gesloten setting. Dit is zonder enige diagnostische of therapeutische reden een ernstige en valse bedreiging naar een kind van net 11 jaar!

  Hoe moet hij, de reden wetende, nog vertrouwen kunnen stellen in volwassenen? Dit is volkomen onpedagogisch!

  Ook enige hulp in de zin van het Eerste Burgerlijk Wetboek artikel 257 (BW1:257 t.o.v. BW1:254 lid 1) heeft BJZ niet laten verstrekken door een hoger opgeleide dan de gezinsvoogd als sociaal werkster zelf. Inspanningsverzuim van jeugdzorg wordt toegedekt door ouders in diskrediet te brengen, wat als beschuldigingen en insinuaties wordt ervaren; vandaar de algehele roep om waarheidsvinding.

  Hieronder staan redenen waarom een uithuisplaatsing, laat staan een gesloten uithuisplaatsing, enkel op diagnostieke gronden èn als aller uiterste middel zou kunnen worden ingezet, indien alle andere middelen hebben gefaald. Welke middelen heeft BJZ ingezet? Geen diagnostieke middelen, waarop een toegesneden therapeutisch hulptraject kon worden ingezet!

  In het algemeen toont jeugdzorg al dat ze te laag geschoold zijn en andere belangen in hun beroepsgroep spelen dan die van het kind met diens kind-ouderband en familiebanden.
  De vertrouwde omgeving van een kind wordt te vaak niet gebruikt. Dat toonde onderstaande wetenschappers aan....

  BeantwoordenVerwijderen
 29. 2. Er speelt meer nu de aanstaande jeugdwet de gemeenten de toeleiding in handen geven naar jeugdzorg (BJZ) via wijkteams en dergelijke gemeentelijke initiatieven.

  De Bureaus jeugdzorg (BJZ) hebben dusdanige imagoschade opgelopen dat ze andere namen gaan aannemen.
  De gemeenten zijn o.a. door de SSF op de hoogte gebracht van het regelmatig schadelijke karakter van BJZ:
  https://www.dropbox.com/s/pk8mr8f20ucaqtj/2013.07.23%20B%26W%20Gemeente-inkoop%20TransitJeugdzorg.pdf?dl=0 .
  Ook hoogleraren, psychiaters, hebben gewaarschuwd:
  http://www.artsennet.nl/blogs/artsennetbloggers/robert-vermeiren/blogbericht-robert-vermeiren/130655/kinderpsychiatrie-uit-het-basispakket.htm - met petitie!

  Wat wil het geval:

  BJZ heeft twee petten op:

  De sociaal werksters, die jeugdzorgwerkers worden genoemd en de spil zijn in wat 'onderzoeken' worden genoemd, indiceren, maar al te vaak naar de wettelijke Regeling Normbedragen Jeugdzorg (http://wetten.overheid.nl/BWBR0026916/geldigheidsdatum_23-10-2014#Hoofdstuk2) door het opplakken van etiketten (dus niet op effectiviteit), en dat zonder diagnose, of door het stellen van sturende, beperkende onderzoeksvragen aan een deskundige die vaak de cliënt niet eens te zien krijgt. Deze financieringsregeling werkt werkgelegenheid in de hand, maar is ook dwangzorg voor de gezinsdyade.

  De tweede pet is dwangzorg, OTS, UitHuisPlaatsen, en na een jaar of wat Ontheffing uit gezag. Dit geeft werkgelegenheid voor jaren aan de jeugdzorgwerker/gezinsvoogdij.
  Dat gaat dus op speculatie, suggesties, insinuaties, zònder echte diagnose (http://jeugdzorg-darkhorse-plus.blogspot.nl/2013/08/de-transitie-medische-diagnostiek.html)!
  Dit kan nogal schadelijk zijn voor veel kinderen die in aanraking komen met de dwangzorg van jeugdzorg.

  Vooral het UitHuisPlaats-beleid in Nederland (extreem koploper UHP in Europa!!) is meestal schadelijk.
  https://www.dropbox.com/s/z5pxvdz5v4ntvpo/Publeaks%20verzameling%20links.14.pdf?dl=0

  BeantwoordenVerwijderen
 30. 3. In het onderzoek '909 zorgen' van prof. N.W. Slot blijkt dat OTS-sen te vaak niet leiden tot verbetering, maar wel tot verslechtering:
  https://www.dropbox.com/s/1tvvn22rqnjywtu/Effect%20OTS%2028%25in%20klr.pdf?dl=0 (72% verbeterde niet na 2 jaren OTS, verslechterde deels wel).
  Uit het onderzoek van Joseph Doyle in 2007 bleek dat kinderen met dezelfde problematiek beter af waren thuis mèt toegesneden hulpverlening dan die kinderen die in pleegsettingen werden ''veiliggesteld'', zoals jeugdzorg dat noemt: https://www.dropbox.com/s/6dirasxuyx9guuy/2007%20J.J.Doyle%20ZorgThuis-OfPleegzorg.pdf?dl=0 .

  Dit werd voor Nederland bevestigd door prof. Jo Hermanns in Zeeland. Na 04:20 in https://www.youtube.com/watch?v=1tpsfF4Mh3s&list=UUaUR5EX-N7KX5XkOT5hg9aw .
  Ook hier wordt de 72% van prof. Slot benaderd (~75%).

  We zagen in de vorige eeuw reeds wetenschappelijke rapporten (van buiten jeugdzorg geëntameerd) dat jeugdzorg en kinderbescherming geen juiste meetinstrumenten gebruikt tot dwangzorg. In 1983 reeds het rapport van Junger-Tas (willekeur in jeugdzorg). Prof. Van Acker adviseerde in 2009 om jeugdzorg op te doeken. Met reden...

  Zo adviseerde prof. René A./C. Hoksbergen reeds in 2000 (https://www.dropbox.com/s/r4q8hjejft3xcmg/IBAP%202000%20advies.pdf?dl=0) voor een doelgroep een gespecialiseerde ingang tot onderzoek en aangepaste therapietrajecten/hulpverlening.

  In 2004 adviseerde de SSF ook het instellen van gespecialiseerde ingangen voor diverse doelgroepen opdat er niet te veel mis-gekeken werd door jeugdzorg, dat tot verkeerde trajecten leidt voor opgroeienden. Er werd ook geadviseerd om jeugdzorg op te doeken en de gezinsvoogdij over te laten aan een verbeterde opzet van de RvdK+ (Raad voor de kinderbescherming Plus). Dit werd in 2012 opnieuw ingebracht: https://www.dropbox.com/s/hjyxiropp33csur/2012-Verkort%20Jeugdbeschermingsplan-JzBlH.pdf?dl=0 (kort op blz. 8 en 11).

  Diagnose is nodig: https://www.dropbox.com/s/atc2k7oz18h99tb/Jeugdzorg%20vs%20Diagnostiek%20-%20vanderGaag.pdf?dl=0 ; prof. RJ. van der Gaag adviseert 'zwaargewichten' in die ingang tot zorg voor jeugd, die de cliënt zien en onderzoeken. Dat past geheel bij de adviezen om gespecialiseerde ingangen.

  Vorig jaar vertelde prof. Carlo Schuengel dat dwang in de jeugdzorg te vaak contraproductief werkt: https://www.dropbox.com/s/n4erkb54uf4lzbp/2013.PPS%20C.Schuengel%20-%20dwang-gevolgen.pdf?dl=0 of tekst onder http://prezi.com/x_ejjwaojdri/bjaa-academie-jeugdzorg-zonder-dwang-zonder-pics/?utm_campaign=share&utm_medium=copy

  BeantwoordenVerwijderen
 31. 4. https://www.dropbox.com/s/7l2wnwcj9fh1mc1/Waarmee%20dienen%20verantwoordelijken%20en%20Afschuifsystemen%20in%20Jz.14.pdf?dl=0 is een schema hoe gezinnen in diskrediet worden gebracht: jeugdzorg neemt zelf het ideaalbeeld aan en zetten gezinnen in de onderste regio; alle gezinnen die door jeugdzorg en AMK werden benaderd heetten risicogezinnen, met "kwetsbare kinderen in de knel".
  Er wordt door jeugdzorg snel beweerd dat het kind een hechtingsstoornis heeft. Dat komt vaak voor. Maar diagnose en therapie, die bestaan, blijven onder OTS uit! Dat roept vragen op!

  Daarover is in het juristenmaandblad FJR november 2012/95 gepubliceerd op blz. 291-293:
  https://www.dropbox.com/s/h7yvgf5wsqm1ei5/2012%20FJR-95%2B%20Hechtingsstoornis%20en%20juridiserend%20handelen.pdf?dl=0 (vierde punt).

  Dat ook enige wakkere rechters hun twijfel hebben over jeugdzorg blijke uit FJR 2010/92: https://www.dropbox.com/s/1oyxy9pmvo1zhr3/FJR%202010-10%20citaten-grijs.pdf?dl=0 met opsomming van enige door hem onderkende knelpunten.
  Dat in jeugdzorg gespecialiseerde advocaten het beleid van jeugdzorg zorgwekkend achten blijke uit de open brief aan de Eerste Kamer: http://www.peterprinsen.nl/HERZIENINGOTS.OPENBRIEFEERSTEKAMER.htm met vele namen.

  De ombudsman schreef in 2011 in FJR 2011/76 (https://www.dropbox.com/s/q3f4zj444u1l5fo/FJR%202011%2C%2076.Brenninkmeijer%2C%20vZanten.%20Waarheidsvinding%20in%20Jz.pdf?dl=0) al over nodige waarheidsvinding, al dacht hij dat diagnostiek pijnlijker zou zijn voor een kind dan dwangzorg, onterecht!
  De Kinderombudsman rapporteerde eind vorig jaar over vele 'fouten' in de rapportages van jeugdzorg aan de rechters: http://www.dekinderombudsman.nl/92/ouders-professionals/publicaties/rapport-is-de-zorg-gegrond/?id=325 !

  De mentaliteit van jeugdzorgwerkers zal met naamsveranderingen en p.r. (mooipraat door de jeugdzorglobby) niet echt structureel veranderen. Er worden andere werkplekken gecreëerd. Namen veranderd. Maar men blijft niet-medisch-academisch opgeleid. De interne gedragsdeskundigen binnen BJZ zien de cliënt niet - dat is tegen de beroepsethiek een diagnose af te geven na onderzoek waar de cliënt is onderzocht.

  Toen aan de regering werd geadviseerd om artikel 35 van het Uitvoeringsbesluit bij de Wet op de jeugdzorg aan te vullen dat deze "gedragswetenschappers" van BJZ naar hun beroepscode de cliënt moeten onderzoeken is dit artikel praktisch buiten werking gesteld.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. 5. Het is door de Kamer gejast onder het kopje "risicojongeren", al;sof baby's en kleuters daar onder vallen, en dit binnen een wirwar aan andere artikelen over moeilijke jongeren. Nu hoeft er niet diagnostisch gekeken te worden voordat een kind uithuisgeplaatst wordt.
  Uithuisplaatsen is voor een kind als gevangen gezet worden in een voor hem ònvertrouwde omgeving; de contacten met zijn ouders zijn vaak te minimaal en contacten met familie uitgesloten. Het kind voelt zich vaak juist onveilig onder de noemer "in veiligheid gebracht" door de gezinsvoogdij.

  Contacten duren maar een wenuurtje per maand of wat, end at is veel te weinig, en wordt na dat uur afgestraft met afscheid moeten nemen van je ouders, terwijl je als kind hoopt mee teruggenomen te worden.

  In de adoptiewetenschappen weet men dat 85% van de kinderen uiteindelijk behoefte heeft al zijn ouders en familie te 'kennen', en niet enkel van documenten of een foto. Dat 'kennen' doe je niet door een paar losse uurtjes per jaar je ouders te zien onder dwangomstandigheden waar de gezinsvoogd bij zit (in plaats van een orthopedagoog), die ook nog eens het kind en de ouders afzonderlijk heeft verboden over bepaalde onderwerpen te spreken, wat de spontaniteit en openheid zeer belemmert. Dit heeft ook een weerslag op het kind in pleegsetting.

  Het moge duidelijk zijn dat de mooipraat is dat jeugdzorg verbetert. Mooipraat is geen praktijk!

  De gemeentelijke ambtenaren/jeugdteams zullen 'luisteren' naar het gezin, zo heet het: "Één plan, één gezin, één hulpverlener". Maar vaak worden daarbij 'fouten' gemaakt, waarover bovenstaande wetenschappers en onderzoekenden hun gemotiveerde twijfels hebben getoond.

  Kinderpsychiater dr. M. Oosterhoff (http://www.artsennet.nl/blogs/artsennetbloggers/menno-oosterhoff/blogbericht-menno-oosterhoff/135648/dokter-overheid-en-zijn-assistent-gemeente.htm) heeft daartoe ook blogs geschreven, net zo als op http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.nl/ vele artikelen staan met onderbouwing en dossieronderzoeken.

  De inspectie jeugdzorg doet slechts aan meta-analyse en dossieronderzoek bij het BJZ, dat geschoond en geselecteerd is door de spil van alles, de gezinsvoogd. Klachtencommissies geven geen effect als de klacht al gegrond verklaard wordt na bagatellisaties binnen de procedure. De kinderrechter heeft te weinig tijd en is zeker geen medicus. De rechter gelooft de ene juridische partij, jeugdzorg (ondanks de aangetoonde 'fouten'). Er is geen effectief kwaliteitscontrolemechanisme.

  Kinderen waarbij jeugdzorg/gezinsvoogdij aan uitsteltactiek heeft gedaan (verbieden van diagnose, verkeerde onderzoeksvragen indienen die niet leiden tot helderheid waarna weer een rechtszaak nodig is, contact verbieden zodat ouders de problemen van het kind niet kunnen zien of horen, enz.) worden na één jaar of twee ont-ouderd:

  Ontheffing van ouderlijk gezag, want dat heet dat er een 'perspectief-biedend pleeggezin' beter zou zijn voor de zekerheid van het kind. Al is aangetoond dat pleegkinderen wel 5 jaren moeten wennen aan een pleegsetting, en BJZ plaatst pleegkinderen vaak meermalen over naar een andere pleegsetting, en soms zelfs naar een gesloten setting omdat ze weglopen, na misbruik of pesten.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. 6. Overplaatsen zou wel goed zijn binnen dat 'perspectief' bieden?! Aan terugplaatsen wordt, ondanks de beweringen van jeugdzorg, zeer weinig gedaan.

  (Wat moeten we - nogmaals - van jeugdzorg denken als zelfs een enkele wakkere rechter knelpunten onderkent in jeugdzorg: https://www.dropbox.com/s/1oyxy9pmvo1zhr3/FJR%202010-10%20citaten-grijs.pdf?dl=0 (FJR 2010/92)??!!
  Wat moeten we denken als jeugdzorg-advocaten een open brief over zorg aan jeugd schrijven aan de Eerste Kamer: http://www.peterprinsen.nl/HERZIENINGOTS.OPENBRIEFEERSTEKAMER.htm ??!!! En de bevindingen van ombudsmannen??!!!)

  Ook bij omgangssabotage na scheiding krijgen de ouders geen toegesneden hulp, maar wordt aangemodderd zodat het uitloopt op wat een 'vechtscheiding' heet, en dan als oorzaak de ouders worden beschuldigd. M.i. is het inspanningsverzuim van jeugdzorg om de ouders door een deskundige te laten voorlichten de oorzaak! Jeugdzorg heeft in de praktijk aangetoond dat ze kinderen (te lang) als objecten in eigen beheer houden.

  Gescheiden ouders met ongenoegens jegens de ex moeten voorgelicht worden wat ze hun kinderen kunnen aandoen (https://www.youtube.com/watch?v=lTdqCNNHVUY&list=UUaUR5EX-N7KX5XkOT5hg9aw); ze moeten daarbij voor de keuze gesteld worden mentaal hun ongenoegens op de eerste plaats te stellen waardoor de kinderen die signalen opvangen en problemen als oudervervreemdingssyndrome (PAS) en loyaliteitsconflicten kunnen oplopen, of ze moeten hun ouderschappelijke verantwoordelijkheid op de eerste plaats stellen opdat de kinderen zo min mogelijk signalen opvangen die nadelig werken; dus heeft men het kind lief, boven mentale zorgen en ongenoegens over de ex. (https://www.youtube.com/watch?v=6DvGKmYEiqc >met onderbouwd commentaar).

  Ik hoop dat u doordrongen bent van het grote risico van de (aanstaande) jeugd-zorg zonder (diagnostische) zorg.

  De dwangzorg gaat met rechtszaken gepaard.

  Uithuisplaatsen is geen therapie. Dat bleek wel nadat uit onderzoek van psychiater Theo Dorreleijers bleek dat 90% van de meisjes uit gesloten setting niet goed terecht waren gekomen, en bijna geen deskundige hadden gezien of echte passende therapie hebben gehad; na 05:25 in https://www.youtube.com/watch?v=H2fFBZl-cG0&list=UU3QiirbKeDlKGdLuA_ph85A , en sommigen werden teruggevonden in de prostitutie!

  Ouders moeten preventief weten wat jeugdzorg inhoudt tegenover jeugd-gezondheidszorg (GGZ is met medici, die onder beroepsethiek en tuchtrecht werken) en reeds een rechtsbijstandverzekering (gezondheidszorg) aanhouden!

  Moge deze informatie ook onder de aandacht worden gebracht aan ouders-consumenten/ -zorgvragers.

  TS

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Update 24 oktober 2014: Ik ben een beetje in de war. Voor de kinderrechter word je behandeld als een crimineel en voor de rechter mag ik anderhalf uur spreken voor mijn kind en er word ook nog zonder mij aan te vallen geluisterd! Eindelijk het gevoel gekregen dat ik mijn verhaal mocht vertellen. Dit is heel anders dan bij het civiel recht het geval was, waar de schijn van rechtsongelijkheid tussen Bjz Friesland niet helemaal te ontkennen was. Bedankt voor jullie steun en hopelijk tot snel bij de volgende rechtsgang. Met de dreiging van 9 jaar gevangenisstraf boven mijn hoofd ben ik wel ok om met 200 uur taakstraf. Nu kijken of Jeugdzorg Friesland nog een stagiaire zoekt in het kader van dienst verlenen! Ik zal geen namen noemen want ik hoorde dat Jeugdzorg Nederland smaad en laster hoog opneemt!

  Getuige: De emoties liepen soms hoog op, maar respect voor Annelies Bontekoe, haar advocaat Lucien Nix en ook de rechters vond ik een noemenswaardig zorgvuldige indruk geven met de behandeling van de zaak. Merkwaardig genoeg was er naast het OM geen Jeugdzorg Friesland te bekennen.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Nederland slaat door!!

  Anna De Geus-de Heer heeft een internetverbod gekregen en heeft haar wachtwoorden van Facebook en gmail af moeten staan. (en deze zijn gewijzigd, dus Anna kan niet meer op FB of in haar groepen komen)

  Blijkbaar is het netjes en respectvol uiten van je mening over de mensenrechtenschendingen van de Nederlandse overheid jegens kinderen en gezinnen en proberen te komen tot constructieve oplossingen geen garantie dat je niet bloot gesteld word een klopjacht.

  In opdracht van Nederlandse overheid heeft Interpol de Franse Gendarmerie opdracht gegeven om met 11 man haar huis te door zoeken opzoek naar Sylvano, die daar uiteraard niet was.

  Geef een like voor Anna en haar gezin en onderteken haar petitie stop de kinderroof https://secure.avaaz.org/en/petition/Nederland_Stop_de_Kinderroof_en_Maak_Nederland_Humaan/

  Maandag 3 november 2014 moeten Anna en haar man op het politiebureau komen. En dat allemaal vanwege het opkomen voor gezinnen en hun kinderen in Nederland! Dictatuur Nederland beslist wat goed is voor u kinderen! Wat heeft de overheid te verbergen zo'n machtsvertoon om een door jeugdzorg mishandeld jongetje op te sporen. Welke beerput moet persé dicht blijven met dit machtsvertoon? Anna De Geus-de Heer en haar man zijn compleet in shock hierover, hun zoontje was alleen thuis toen hij werd overvallen door de Franse politie (traumatiserend voor een kind) Zonder dat zijn ouders erbij waren werd het huis doorzocht. Onze huisadvocaat (Lucien Nix) heeft contact gehad met Anna en een advocaat ter plekke geregeld, want morgen moet Anna en haar man zich melden bij de lokale politie voor verhoor.

  Nederland slaat door..........Ik begreep van Anna dat er ook tolk aanwezig zal zijn. Ik geloof dat Anna wel wat mentale ondersteuning kan gebruiken. Zijn er nog mensen die in de buurt van Anna woonachtig zijn die haar kunnen ondersteunen. Anna woont in Frankrijk. https://www.facebook.com/groups/OORvoorU/?fref=ts


  Door Anna De Geus-de Heer

  Ja, dat is zo bizar, dat er mensen zijn die niet lijken te beseffen dat het in een democratie juist gaat om de discussie. Om plaats voor iedereen. Ruimte voor ieders mening. Die schijnen te denken dat je door aan die discussie deel te nemen verzet pleegt en de democratie ondermijnt. Maar slaafse onderwerping aan autoriteit zonder discussie, dat saboteert de democratie, de rechtsstaat en het leven juist. Bizar dat er mensen zijn die dat niet lijken te begrijpen. Hoe gaan we deze impasse nou doorbreken?

  Met 6065 likes op de pagina moet deze petitie een succes worden. Iedereen graag even tekenen?

  https://secure.avaaz.org/en/petition/Nederland_Stop_de_Kinderroof_en_Maak_Nederland_Humaan/

  Viavon

  BeantwoordenVerwijderen
 36. PDF document: het verhaal en de casus Sylvano!:

  https://www.dropbox.com/s/1vtp8tlbejv7zdl/Apeldoorn.pdf?dl=0

  De attitude van jeugdzorg in de casus Sylvano: https://www.dropbox.com/s/9n486dw7kha7pua/Zaak%20Silvano%202014%20en%20BJz.pdf?dl=0

  http://www.destentor.nl/extra/bespiegelingen/sylvano-verdient-luisterend-oor-1.4609687#content

  door ALEX ENGBERS - Wees voorzichtig met het uitoefenen van macht en bevoegdheden. Zonder die voorzichtigheid kun je namelijk in de verleiding komen om ze aan te wenden om een oplossing te forceren, die niet per se aan alle betrokkenen recht doet.

  Dat lijkt ook te gebeuren rondom de 11-jarige Sylvano, waar deze krant al verscheidene keren over bericht heeft. Bureau Jeugdzorg zet alle middelen in om Sylvano weer onder haar verantwoordelijkheid te krijgen, ook al heeft de uithuisplaatsing van Sylvano enkel tot nog grotere problemen bij het kereltje geleid. Nu willen ze Sylvano zelfs in een gesloten instelling plaatsen. En hoewel het middel van de uithuisplaatsing erger lijkt dan de kwaal van een voor Jeugdzorg zorgwekkende gezinsituatie, verschansen Jeugdzorg en justitie zich in hun eigen gelijk. Worden - alsof het een crimineel betreft - betrokkenen in de gevangenis gegooid en belangstellenden afgeluisterd.

  Een groep door deze kille opstelling gefrustreerde ouders heeft uit arrenmoede een ondergronds netwerk georganiseerd. Zo hebben ze Sylvano naar een veilig onderduikadres gebracht.

  Deze mensen voelen zich belaagd door jeugdzorg en ze gebruiken steeds grotere woorden (onderduiken, razzia's ) die doen denken aan de Tweede Wereldoorlog. Nu is geen enkele discussie gebaat bij al te grote woorden, ze werken doorgaans als olie op het vuur, maar de escalatietrap wordt hier niet door de ouders maar door Jeugdzorg bewandeld. Wat je zaait, zul je oogsten. Daarom zou bij Jeugdzorg in deze casus toch onderhand de wijsheid van voormalige VN-baas Dag Hammerskjold mogen doorklinken: in een conflict beweegt de sterkste als eerste.

  Je zou Jeugdzorg het inzicht gunnen dat ze niet alles hoeven te doen wat formeel mag. Omdat enkel in de ruimte van het begrip voor elkaars standpunten de dialoog niet verstomt.

  BeantwoordenVerwijderen
 37. 04 november 2014

  APELDOORN - De zoektocht naar de ondergedoken Sylvano (11) heeft zich verplaatst naar Frankrijk. Op verzoek van de Nederlandse autoriteiten heeft de Franse gendarmerie afgelopen weekeinde een inval gedaan bij het Nederlands echtpaar Anna en Wim de Geus. Zij wonen met hun 10-jarige zoontje in het Franse departement Charente, op een kleine duizend kilometer rijden van Nederland.

  Beide ouders zijn uitgebreid verhoord. Anna moest bovendien wachtwoorden van haar Gmail en Facebookaccounts inleveren. Anders zouden alle computers in beslag zijn genomen.

  Het echtpaar zegt geen idee te hebben waarom de politie bij hen terecht is gekomen. "Misschien omdat ik al jaren via onder meer Facebook kritisch schrijf over de Nederlandse overheid en ook strijd voor humanisering van de jeugdzorg en meer respect voor fundamentele mensenrechten voor kinderen en gezinnen in Nederland", zegt Anna.

  Zij is onder meer de drijvende kracht achter de Facebookpagina 'Laat Sylvano bij zijn moeder mogen wonen' en de petitie 'Stop de kinderroof en maak Nederland humaan'. Ze heeft bovendien de Facebookgroep Oorvooru.

  "Er kan enorm veel leed worden voorkomen als er meer oog komt voor de mensenrechten. Met een simpele wetswijziging is dat te regelen. Dan is veel onrecht in een klap opgelost", verklaart Anna de Geus-De Heer haar activiteiten op internet.

  "Ons politieke systeem is nu niet compleet", vindt ze. "Naast scheiding en evenwicht van de uitvoerende, wetgevende en rechterlijke macht zou iedere mens vanaf de geboorte een controlerende moeten hebben."

  Anna en Wim zijn geschrokken van het politieoptreden. "De gendarmerie was erg aardig hoor, maar je weet niet wat je ziet als er zoveel politie voor de deur staat." Volgens Anna was het de bedoeling dat ze meteen zouden worden gearresteerd. Omdat er geen tolk bij aanwezig was, gebeurde dat uiteindelijk niet.

  Anna en Wim wonen sinds maart in Frankrijk, waar ze meer mogelijkheden zien de opvoeding en het onderwijs te geven zoals hun zoon en zij dat het liefst willen.

  Sylvano verdween op 16 september uit een instelling van jeugdzorg in Sneek en leeft sindsdien ondergedoken. In de zoektocht naar het kind en de mensen die hem verborgen houden, heeft de politie de afgelopen weken twee mensen gearresteerd en zeker vijf personen verhoord. Veel meer mensen zijn afgeluisterd.

  De moeder van Sylvano zat elf dagen vast. Justitie verdenkt haar ervan dat ze heeft meegewerkt aan de verdwijning van haar zoontje en er ook voor zorgt dat hij uit handen van justitie en jeugdzorg blijft. Hiervoor moet ze 11 december terecht staan voor de rechtbank in Leeuwarden.

  De uitgebreide zoektocht van de politie naar Sylvano is opvallend. Er verdwijnen vaker kinderen uit jeugdzorginstellingen waarna ongeruste ouders vaak juist willen dat er intensief wordt gezocht maar er niet zoveel gebeurt als in deze zaak.

  http://www.destentor.nl/regio/zoektocht-naar-sylvano-grens-over-1.4609520

  BeantwoordenVerwijderen
 38. http://www.destentor.nl/regio/werkstraf-voor-moeder-ondergedoken-sylvano-1.4616826#.VF46VAq99PY.facebook

  LEEUWARDEN - Annelies, de moeder van de voor jeugdzorg gevluchte en ondergedoken Sylvano (11) is veroordeeld tot een werkstraf.

  Het openbaar ministerie had een forse celstraf geëist voor het weghouden van haar kind bij jeugdzorg.

  Volgens advocaat Lucien Nix overweegt zijn cliënt desondanks in beroep te gaan tegen het vonnis. "Ze heeft geen erkenning gekregen voor haar situatie, emoties en de reden waarom ze zo handelde. In haar ogen kon ze niet anders doen dan haar kind opvangen."

  Hij wilde per se niet langer in de instelling blijven wonen. Hij voelde zich daar niet veilig en vertelde dat hij mishandeld werd. Volgens de moeder was er dus sprake van overmacht. "Ze hoopt daar in hoger beroep wel erkenning voor te krijgen", aldus Nix.

  De 34-jarige Annelies moest voor de rechter komen omdat ze Sylvano, nadat hij in juni was weggelopen uit een instelling voor jeugdzorg in Sneek, niet terug had gebracht. Sylvano was op dat moment uithuisgeplaatst en viel onder het gezag van Bureau Jeugdzorg Friesland.

  Het Openbaar Ministerie vermoedt een vooropgezet plan en vindt een zware straf daarom op zijn plaats. De officier van justitie eiste twee weken geleden voor de meervoudige kamer van de rechtbank in Leeuwarden 135 dagen gevangenisstraf (waarvan 120 voorwaardelijk) en een taakstraf van 180 uur. Het belangrijkste argument: de moeder heeft het recht in eigen handen genomen en geen respect getoond voor uitspraken van de kinderrechter.

  Advocaat Lucien Nix probeerde de hele kwestie terug te brengen tot de vraag: wat mag een moeder doen om haar kind te beschermen? Hij betoogde onder meer: "Geen band is zo sterk als die tussen moeder en kind. Geen instantie gaat er zo respectloos mee om als Jeugdzorg. Annelies zat gevangen tussen twee plichten."

  De rechtbank komt alles overwegende tot de conclusie dat een celstraf nog niet aan de orde is en legt een taakstraf op van 40 uur onbetaalde arbeid. Daar gaat dertig uur van af ter compensatie van de dagen dat ze in voorlopige hechtenis zat destijds. Bovendien wordt een eerdere voorwaardelijke werkstraf van 40 uur ten uitvoer gelegd. Per saldo dit alles een werkstraf van 50 uur.

  Vorige maand is de moeder opnieuw opgepakt en ingesloten nadat Sylvano weer verdween uit een jeugdzorginstelling en sinds 16 september als onderduiker leeft. Aanvankelijk wilde Jsutitie de moeder ook vervolgen voor de vermeende bijdrage van haar aan deze verdwijning, maar dat plan is afgeblazen. "Op dit moment kunnen ze haar niets verwijten in de zaak", licht Nix toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 39. 1. http://uvrm.wordpress.com/2014/11/09/swaen/

  Anna De Geus-de Heer

  Vrijdag 31 oktober 2014 was voor ons de engste Halloween die we ooit meegemaakt hebben. Na twee uur lang een tuin en een huis vol gendarmerie gehad te hebben, vervolgens mijn man en ik die ieder zo’n vier uur, dus in totaal acht uur ondervraagd te zijn geweest, en meer dan een week met pijn in je maag van de spanning gelopen te hebben, is het moeilijk je te blijven realiseren dat de aanleiding van deze invasie een verdenking is van iets wat naar elke menselijke maatstaf helemaal geen misdaad is. Integendeel!

  Wij werden verdacht van het onderdak geven aan een elf jarige jongen, die mishandeld werd in een jeugdzorginstelling, en die ergens een schuiladres gevonden heeft. Schijnbaar veilig, want hij heeft zelfs vanuit zijn schuilplaats een interview aan de krant gegeven, met foto’s en al, wat september 2014 gepubliceerd werd.

  En daarnaast verschijnen er regelmatig videoberichten van hem waar hij vrolijk op staat, en vertelt waarom hij gevlucht is. Hier staan de video’s en feiten rond zijn vlucht op een rijtje.
  Als dit de eerste keer is dat je hiervan verneemt zal je wel denken dat het de ellendige instelling is waar hij mishandeld werd waar deze razzia’s plaatsvinden. Maar nee, dat is niet het geval. Met de aangifte van mishandeling in de instelling waar hij zat is niets gedaan, al liegen de foto’s van de wonden die hij daarbij opliep er niet om.

  Er hoeft ook geen onderzoek naar gedaan te worden, want dergelijke mishandelingen zijn protocol in jeugdzorginstellingen. Mishandeling in jeugdzorginstellingen is iets wat altijd al schering en inslag is geweest, zoals ook de documentaire Alexandra laat zien.
  Dit zijn dan de plekken waar kinderen met geweld in opdracht van door politie agenten naar toe gevoerd worden, omdat er gedacht wordt dat ze thuis niet veilig zijn.

  Niet op grond van feiten, maar op grond van vermoedens. Vermoedens verrezen door bijvoorbeeld een anoniem telefoontje, wat om wat voor reden dan ook gepleegd kan zijn door wie dan ook. Dat wordt dan vervolgens door ondeskundigen onderzocht, en op grond van hun bevindingen schrijven weer andere ondeskundigen die de kinderen vaak niet eens ooit gezien hebben, hun rapporten.

  Op grond van deze rapporten plaatsen kinderrechters deze kinderen dan uit huis. Degenen op grond van wiens verklaringen kinderen uit huis worden geplaatst staan ook niet onder ede. Nederland heeft het hoogste percentage uithuisgeplaatste kinderen ter wereld. Hier staat het ook weer op een rij. Slodderwetenschap, zo worden de principes volgens welke jeugdzorginstellingen werken ook weleens genoemd.

  BeantwoordenVerwijderen
 40. 2. De rechercheur trok na het zien van mijn facebookpagina “Laat Sylvano bij zijn moeder mogen wonen!” en mijn petitie https://secure.avaaz.org/en/petition/Nederland_Stop_de_Kinderroof_en_Maak_Nederland_Humaan/ al snel de conclusie dat ik een activiste ben, en noemde me gekscherend de volgende Nobelprijswinnares.

  De houdingen van de agenten veranderden ook snel van paraat naar ontspannen, en hun ogen werden zacht en vriendelijk. Een van de agenten vertelde dat hij vijf kinderen heeft, in de leeftijd van acht tot drie en twintig.

  Ze vroegen toch wel een aantal keer of hij hier was, of hij ooit hier geweest was. Alsof dat een misdaad zou zijn. Terwijl het toch juist een misdaad zou zijn een kind in zo’n verschrikkelijke situatie niet op te vangen? Waar moet hij naar toe als niemand hem helpt? Zijn moeder is al in de gevangenis geweest, en heeft nu een taakstraf vanwege het hem opvangen bij een vorige vluchtpoging.

  Een taakstraf vanwege “het recht in eigen handen nemen.” Ze waren het ermee eens dat het onwaarschijnlijk zou zijn dat een groep activisten hem naar een adres zouden brengen van iemand die publiekelijk onder de eigen naam haar afkeer van het Nederlandse beleid jegens kinderen en gezinnen uit.Natuurlijk zou dit het eerste adres zijn waar gezocht zou worden, dus dat zou wel een erg domme zet zijn.

  Ik blijf me verzetten tegen die vreemde termen. Zo is een kind in nood opvangen opeens een criminele daad geworden? Iemand die dat doet redt een kind niet, maar die onttrekt een kind van het wettelijk gezag? En doet iemand dat, dan is diegene lid van een criminele organisatie? Zelfs het praten met mensen die zulke dingen doen is crimineel, dus ik moet maar snel van facebook af. Wachtwoord inleveren van facebook en gmail, anders worden alle computers meegenomen.

  Ik heb met mijn facebook pagina crimineel gedrag aangemoedigd, en ben daarmee de fout ingegaan, zo moet mij duidelijk worden.

  Maar ik ben juist enorm blij met facebook. Je krijgt goede informatie, blijft overal van op de hoogte, kunt gelijkgestemden vinden die je anders nooit zou ontmoeten.

  Wij waren al een hele tijd in de gaten gehouden, kreeg ik de horen, en al onze telefoons, computers, alles, zou de komende tijd afgetapt blijven worden.

  De gendarmerie leden zijn geen naarlingen. Ze zijn echt aardig. Zo had de majoor van de rechter de opdracht gekregen ons te arresteren. Zonder enig bewijs. Dat mag in Frankrijk, Zonder enig bewijs drie dagen hechtenis genomen worden. Omdat er geen tolk was kon hij de rechter overhalen om ons thuis te laten blijven in plaats van ons mee te nemen.

  De majoor had zijn best gedaan een tolk te vinden. Zijn buurvrouw. We mochten zelf bepalen wanneer we verhoord werden. Mijn man wilde dat zo snel mogelijk zodat we dit achter ons konden laten. Zaterdag kon niet, Zondag wel, en mijn man zou na mij gaan zodat onze zoon niet alleen thuis hoefde te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 41. 3. Van buurtgenoten hoorden we dat er zes busjes waren geweest. Er waren eerst agenten de tuin in gelopen, en anderen hadden toen hard op de deur gebonkt. Daarvoor hadden zij gebeld op mijn mobiele telefoon die ik thuis had gelaten voor onze zoon.

  Niet dat hij niet met een vaste telefoon om kan gaan, maar daar stond het nummer van mijn man bovenaan zodat hij alleen maar op een knopje zou hoeven drukken.Mijn man heeft bij het verhoor een verklaring getekend dat hij toestemming had gegeven voor de huiszoeking. Ik had dezelfde verklaring voorgelegd gekregen om te tekenen. Ik vroeg me af of ik dat wel kon doen. Ik was er immers niet bij geweest. Maar het zou beter zijn als ik tekende, want een kind van tien mag niet alleen thuis zijn terwijl de ouders even boodschappen doen.

  Daar zouden we problemen mee krijgen. Mag van mij ook gewoon een boze droom zijn hoor. Je huis ’s avonds na even boodschappen doen als je kind thuis is aantreffen met een colonne van politie auto’s is een nachtmerrie die je maar liever heel snel vergeet.
  Af en toe werd er een grapje gemaakt tijdens mijn verhoor zondag 1 november.

  Dat mijn man was gearresteerd, dat de majoor ons huis mooi vond en het wel zou willen hebben.

  Midden in het gesprek werd mijn laptop gepakt en de nummers die ik er had staan overgenomen. Excuses aan degenen die ik daarmee in de problemen bracht, ik had dit echt niet aan zien komen en had ze gewoon bij me voor het geval ik gearresteerd zou worden en iemand moest bellen. Ook mijn telefoon werd gepakt om te kijken of er foto’s op stonden. Allemaal heel vriendelijk en correct.

  De tolk was aan de telefoon 31 oktober die de majoor tijdens de inval aan mij gaf om een afspraak te maken erg aardig en vol begrip. Een Nederlandse die uit eigen ervaring wist hoe schandalig jeugdzorg bezig was. Maar tijdens het verhoor was ze afstandelijker.
  Waarom zou de verdenking juist op mij rusten? was steeds hun vraag.

  Misschien omdat ik mijn kritiek op en oplossingen voor het Nederlandse beleid rond kinderen en gezinnen onder mijn eigen naam uit en de acties onder mijn eigen naam doe? Misschien omdat ons adres zo te vinden is, en we zo een makkelijk doelwit zijn? Misschien omdat mijn benadering van de crisis in Nederland niet spannend is?

  Niet de flitsende daden en directe hulp waar behoefte aan is bij slachtoffers van kinderroof, niet de mooipraat en kop in het zand stekerij heeft van de groep die er niet mee te maken heeft. Politieke duurzame oplossingen, regels veranderen, petities, wie wacht daar nou op? Niet degenen die flitsende acties willen, niet degenen die de maatschappij op zijn kop willen zetten, niet degenen die nu in de regering zitten. Alleen degenen die het echt puur om de kinderen gaat, en dat is maar een handje vol. Voor de rest erger ik misschien veel mensen?

  En ze pakken natuurlijk iedereen op die naar buiten treedt met een kritisch geluid. Vrijheid van meningsuiting is er wel, maar met een prijs, namelijk dat je bovenaan het lijstje verdachten staat als er iets gebeurt wat de overheid niet fijn vindt en wat iets is wat jij aan de kaak hebt gesteld.

  Ik had graag in het Engels voor de gendarmerie overzichtelijk op een rij gezet wat de situatie is in Nederland maar voelde me onthand zonder OORvoorU, wat voor mij ook een data base is.Ik durfde ook niet met een ander account te gaan kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 42. 4. Tijdens het verhoor kreeg ik van de majoor de gewoonlijke clichés om de oren waar je de vooroordelen omheen hoorde. Twee kinderen afgepakt van dezelfde moeder, dan moet er toch wat met haar aan de hand zijn, was hun redenering.

  Dus dan vertel je van de vele onterechte uithuisplaatsingen op grond van anonieme telefoontjes, de ondeskundigheid van jeugdzorg, het niet onder ede staan van de gezinsvoogden in rechtszaken, het preventief uit huis plaatsen van broers en zusjes van op deze manier valselijk uithuisgeplaatste kinderen, de inzet van Professor Heertje voor humanisering van de jeugdzorg, ook speciaal voor Sylvano.

  Hij roept zelfs op te stoppen met de razzia’s. En hier, in de blog van 10 november worden de feiten rond Sylvano’s vlucht op de website van Professor Heertje nog eens helder op een rij gezet. Er zijn er meer die het volgen, zoals Gina de Vogel.

  Ik ben niet eens toegekomen aan het noemen van meisjes van 10 die al aan de prikpil worden gedaan in jeugdzorg. Of de medische experimenten die met kinderen in instellingen worden gedaan.

  Ik kreeg nog het rapport van 22 oktober te zien op grond waarvan de verlenging van de uithuisplaatsing van Sylvano beslist was. Ik vroeg nog of dit wel voor mijn ogen bestemd was, maar ze vonden het belangrijk dat ik het zag, dus ik las het door.

  Alinealoze wollige taal waar ik meer zag over dat vooral de belangen van de stichting hoog in het vaandel werden gedragen, en waar ik bijzonder weinig inzicht in ouders en kinderen in kon vinden.

  Ik vertelde hoe het toeging in de Nederlandse jeugdzorg. Hoe de jeugdzorg medewerkers op grond van wiens rapporten de gezinnen vaak zelfs nooit ontmoet hebben en niet onder ede staan. Dat de kinderrechters niet doen aan waarheidsvinding, of aan hoor of wederhoor doen, en dat als één kind uit huis geplaatst worden ze maar gelijk alle volgende kinderen meenemen, en dan later ook weer de kinderen worden afgepakt van die tien procent die niet tot de negentig procent hoort wiens leven totaal vermangeld wordt door de instellingen en die niet drugsverslaafd zijn geworden of in de prostitutie terecht zijn gekomen of de grote aantallen die zelfmoord plegen voor ze zelf aan kinderen krijgen toekomen of echt verdwijnen uit instellingen, want dat gebeurt met grote regelmaat, en dan zijn ouders wel bezorgd, maar dan doet de politie niets om de kinderen weer te vinden.
  Waarom zo de nadruk op Sylvano? Ik vertelde dat ik aandacht gaf aan alle uithuisgeplaatste kinderen. Maar over Sylvano is meer informatie, dus dan kan je daar ook meer mee, en je weet ook met meer zekerheid dat het klopt als er veel mensen mee gemoeid zijn.

  De monden van de gendarmerie vielen geregeld open als ze hoorden hoe het in Nederland toeging. In Frankrijk is het normaal dat kinderen bij de ouders opgroeien, en zitten er alleen kinderen in pleegzorg die door de ouders uit eigen beweging daar gebracht worden. Een kind weghalen bij ouders als noch ouders, noch de kinderen in kwestie dat willen, is in Frankrijk ongehoord.

  BeantwoordenVerwijderen
 43. 5. Ik vertelde van de commissie Samson,, en hoe dit onderzoek door de Nederlandse overheid verhuld wordt en hoe er ruis wordt gecreëerd door absurde tegenonderzoeken te doen, waar het zeer exacte begrip seksueel misbruik zoals die in de commissie Samson werd gebruikt, namelijk langdurige verkrachting door een gezaghebbende, wordt verruimd tot een ongewenst zoen van een opdringerig vriendje krijgen, waardoor er cijfers rond worden geslingerd die moeten verhullen wat de commissie Samson onweerlegbaar naar boven bracht, en dat is dat kinderen in jeugdzorg vele malen onveiliger zijn dan bij hun eigen gezinnen.

  De keiharde feiten die de commissie Samson naar boven bracht zijn dat kinderen vier keer zoveel kans hebben misbruikt te worden in een pleegsetting dan thuis. Alleen al het feit van het uithuisplaatsen zorgt voor schade. Dat daarbij de omstandigheden nog zo beroerd zijn maakt het nog erger.

  Ik haalde ook de ervaringen aan van mensen die zelf gevlucht en ondergedoken waren voor jeugdzorginstellingen of fascistische overheersers in de tweede wereldoorlog, en daar met goede herinneringen aan terugdenken, en de cijfers en feiten, dat zelfs kinderen die opgroeien in eigen probleemgezinnen beter af zijn dan kinderen die in pleegzorg opgroeien.Van de martelingen die protocol zijn in jeugdzorginstellingen, zoals de isoleercellen, het kinderen tegen de grond drukken, het kinderen op blote voeten door de sneeuw laten lopen totdat ze zich willoos onderwerpen aan het gezag.

  Over hoe degenen die beslissen over de zorgtrajecten niet alleen niet deskundig zijn, maar ook nog eens grote financiële belangen hebben bij het uithuisplaatsen en in zorgtrajecten stoppen van kinderen, en dat deskundigenadviezen niet eens meegenomen mogen worden in rechtszaken. €͐90.000,- per jaar per uithuisgeplaatst kind vangt jeugdzorg. Hier vindt je de cijfers.

  Het feit dat kinderen gebracht blijven worden naar instellingen waar kinderen misbruikt worden door hulpverleners en pleeggezinnen waarvan bekend is dat de pleegvader ze verkracht, en dat politieagenten die tijdens hun werk kinderen molesteren gewoon weer in dienst genomen moeten worden als ze hun straf uitgezeten hebben, zoals hier te lezen is, dat maakte niet zo’n indruk.

  Pedofielen heb je immers overal werd me verteld. Maar als je in een facebookgroep zit met mensen die mogelijk meewerken aan een kind vluchten, dan maak je je ook schuldig aan de misdaad van een kind onttrekken aan het wettelijk gezag, en daar staat in Frankrijk vijftien jaar celstraf op.

  Als ik maar zou stoppen met facebook zouden we rust hebben zei een agente die na het gesprek begonnen was erbij kwam staan, en af en toe zei dat ze dacht dat ik meer wist dan ik vertelde. Hoe ze daarbij kwam wilde ze me niet vertellen.

  Ik weet niet of het door de feiten kwam die ik maar bleef noemen over de verschrikkingen van het Nederlandse beleid rond kinderen en gezinnen, maar in elk geval sloeg het om de haverklap herhalen van de straf eis die er op ontvoering staat (ja ja, een gevlucht kind onderdak bieden heet tegenwoordig ontvoering, en daar staat dezelfde straf op als een kind met wapens roven van de familie voor losgeld, vijftien jaar celstraf.

  En je helpt dan niet een gevlucht kind, nee, je onttrekt dan een kind aan het wettelijke gezag! Wat de moeder ervan vindt doet er niet toe) om in een meedenken over hoe er wat aan de misstanden in Nederland te doen. Het maakte wel indruk dat de Russische televisie ook aandacht besteedt aan de misstanden in Nederland. In dit Russische programma zie je Sylvano zelfs. Hier zie je hem nog een keer. En hier weer..

  Daar schrokken ze echt van.Rusland staat nou niet bepaald bekend om zijn respect voor fundamentele mensenrechten, en dan wordt het natuurlijk een internationale zaak.

  BeantwoordenVerwijderen
 44. 6. De geschiedenis leert immers dat de landen die van discriminatie en mishandeling vluchtende gezinnen opvang bieden grote economische bloei kunnen verwachten, zoals Amerika en Zweden die Joden opvingen in de Tweede Wereldoorlog een grote bloei kenen daarna, en zoals wij onze gouden eeuw kregen na het opvangen van de uit Frankrijk vluchtende hugenoten.

  Nederland ziet kennelijk zelf ook in dat het met zijn thuisonderwijsverbod waardevolle gezinnen de grens over jaagt.Immers, gezinnen bij wie de optimale ontwikkeling van hun kinderen hen boven alles gaat.

  Het is ook van internationaal belang dat Nederland niet verder afzakt in dictatoriaal gedrag, omdat democratieën minder snel oorlog voeren met elkaar.

  De majoor had hele goede ideeën waar ik ook al mee gespeeld heb. Een internationale organisatie die toeziet op de kwaliteit van jeugdzorginstellingen.

  Ik zou het graag een stap verder willen brengen. Het invoeren van een EHBM, Eerste Hulp bij fundamentele Mensenrechtenschendingen. Een nummer wat 24 uur per dag bereikbaar is, en waar per direct daadwerkelijk mensen komen om je te helpen als je fundamentele mensenrechten waar dan ook hoe dan ook geschonden worden. Iedereen die daarbij is moet een eed afleggen dat het doel van zijn of haar inzet is ieder’s fundamentele mensenrechten te waarborgen, altijd en overal.

  Dus of het nou gaat om kinderen die mishandeld worden in jeugdzorginstellingen of op scholen, of om mensen die gepest worden op hun werk. Als ze dat nummer bellen krijgen ze gratis en onmiddellijk alle hulp die nodig is om de schendingen te laten stoppen. Of dat nu gaat om juridische bijstand, lichamelijke bescherming, werkelijke, directe hulp.
  En een U-team, die net zo hard voor mensenrechten gaat lobbyen overal in de politiek als bedrijven doen om hun giffen aan de man te brengen, en die erop toeziet dat verkiezingen eerlijk verlopen, want het is ook aan alle kanten duidelijk dat dit niet het geval is in Nederland.

  En dan natuurlijk OOR4U, de politieke partij die opgericht zou moeten worden waar de vierde macht ingevoerd wordt, de controlerende macht, die elk mens vanaf de geboorte zou moeten hebben. De macht namelijk om fundamentele mensenrechten schendingen hoe dan ook, waar dan ook aan de kaak te stellen.

  Spanje leek de majoor het beste land voor kinderen. En als hij in Frankrijk gevonden zou worden zou hij onder het Franse jeugdzorgsysteem komen. Daar wordt wel naar deskundigen, en ouders en kinderen geluisterd, zo verzekerde hij me.

  De majoor stelde ook voor dat wij “famille d’ acceuille” zouden worden. Dus zelf een pleeggezin voor Nederlandse kinderen,Ik zou daar onderzoek naar moeten doen. Dat bekeken we thuis, maar Wim zag dat je dan perfect Frans moet kunnen, en dat kunnen wij nog lang niet.

  Hij zei ook dat als Sylvano goed en gezond terecht zou komen, degene die hem bracht naar het politiebureau niet berecht gesteld zou worden en niet de gevangenis in zou hoeven. Ik weet te weinig van hoe het allemaal justitieel zit om te weten of de plaatselijke politie die interpol inschakelt om onderzoek te doen of je daar helemaal zeker van kan zijn. Er is mij ook iets te vaak met die vijftien jaar gevangenisstraf geschermd om daarvan uit te durven gaan. Maar het zou wel geweldig zijn als Frankrijk een bondgenoot wordt in de strijd voor een humaan beleid rond kinderen en gezinnen in Nederland.

  BeantwoordenVerwijderen
 45. 7. Tegen mijn man, die de volgende dag kwam omdat de tolk naar huis moest, waren ze een stuk aardiger. Hij had ook de tegenwoordigheid van geest de krantenartikels erbij te halen. Dat maakte blijkbaar meer indruk dan de feiten waar ik mee kwam. Kennelijk is een de bron niet belangrijk, maar het medium waar je de bron gevonden hebt, en zo is een wetenschappelijk artikel minder waard als je er via facebook aan gekomen bent.
  Mijn man heeft meer de vragen gesteld over wie de opdracht heeft gegeven voor deze huiszoeking. Zou dit dan het antwoord zijn van mijn brieven aan de Nederlandse minister van Justitie? Of heeft het daar niets mee te maken?

  Tijdens het verhoor van mijn man schijnt de majoor gebeld te zijn door de minister van binnenlandse zaken om hem te vertellen dat wij, ondanks dat ons Frans verre van toereikend is, toch een aanvraag mogen doen om famille d’acceuil te worden voor Nederlandse gezinnen. Dan maakt het niet zo goed Frans spreken kennelijk minder uit.
  Ook komt de majoor woensdag samen met een andere agent hier woensdag zijn excuses aanbieden aan onze zoon. Hij was meteen al erg gerustgesteld door een hele lieve agente, maar zei wel dat het huis heel anders aanvoelde sinds deze inval. De rust was weg. We doen wat we kunnen om dat weer te voelen, maar ik snap wat hij bedoelt.

  De vraag die de rechercheur tijdens de huiszoeking stelde heeft de majoor niet meer herhaald. Waarom ben ik activiste geworden? Wij hebben immers nooit met jeugdzorg te maken gehad, en zitten hier geweldig. Hij zei zich ook te verheugen op mijn blog.
  Je probeert gewoon te doen wat je kan tegen onrecht, en van jongs af aan. Tegen onrecht wat jezelf overkomt, tegen onrecht wat anderen overkomt.

  En elke keer gebeurt dan hetzelfde. Jij wordt even hard uitgekotst door de bullies als degenen die ze pesten. Maar toch heb ik geen enkele spijt van welke keer dan ook dat ik het voor een ander opgenomen heb. Ik schaam me alleen maar voor de heel enkele keren dat ik mijn rechtvaardigheidsgevoel onderdrukte uit angst voor de represailles als ik dat niet deed.

  BeantwoordenVerwijderen
 46. 8. Wat is het dan geweldig als mensen je blijven steunen, ook al kan ze dat alles kosten. Want als zoiets je overkomt ga je je als uitschot voelen, dat is een menselijke reactie. Je wordt dan extra gevoelig voor elke vriendelijkheid, voor elk negeren, voor elke steun.

  Dus dankjewel jullie, die openlijk mijn naam bleven noemen met vriendelijkheid en respect. Dat is me heel veel waard. Ik kon niet reageren, maar het gelukkig wel zien via mijn gmail inbox. Ondanks dat ze mijn gmail wachtwoord hadden, lijkt het erop dat ze daar niets mee gedaan hebben.

  Ik moet zeggen dat ze respectvol zijn geweest. Vrijdag 7 november kreeg ik mijn wachtwoord terug, waardoor ik eindelijk bij alles kon komen.

  Je komt wel in een staat dat je bang wordt ze te ergeren. Het gaat nergens om wetten of rechten, maar alleen maar om hoe mensen met gezag die wetten en rechten interpreteren. Zo werd bij de discussie rond de invoering van artikel 279 en 280 in de Eerste Kamer duidelijk een uitzondering gemaakt voor kinderen die vluchten voor mishandeling.

  Dan gaat het met name om deze passage : Volledige pdf van citaat uit eerste kamer ivm Citaat (blz 56); “niet strafbaar is hij die een minderjarige verbergt in het kader van een zorgvuldige hulpverlening.” (daarbij staan drie categorieën waaronder ook particulieren, onderaan eerste kolom). “Vaak lopen zij weg naar familieleden of bekenden.

  Soms zijn de ouders op de hoogte, vaak ook niet. Deze vorm van particuliere hulpverlening – dit uithuiladres – hebben wij bewust bij dit wetsvoorstel betrokken. Als deze hulpverlener weet aan te tonen dat de belangen van het kind bij haar of hem in goede handen waren, dan is er voor ons geen reden om haar of hem een principieel andere behandeling toe te kennen dan de professionele werker.” (3e kolom, 2e alinea).

  BeantwoordenVerwijderen
 47. 9. Hier een paar van de posts die hebben me diep geraakt , zoals deze ” Afschuwelijk, mijn maag draait om. Nooit heeft Anna zich ongenuanceerd uitgelaten, altijd zocht zij de dialoog. Mijn keel knijpt zich samen en ik word terug geslingerd naar mijn jeugd. Alle beelden komen weer naar boven. Hoe ik heb weten te vluchten en ondergedoken heb gezeten op een geheim adres van het AID te Nijmegen.

  Dat ik, vanwege onderhandelingen toch weer terug moest naar dezelfde instelling om opnieuw verkracht en mishandeld te worden en weer wist te ontsnappen. Het is dat mijn zaak bij de kinderbescherming nog niet helemaal rond was dat ik ditmaal ondergedoken kon blijven bij een vrouw, die werkelijk mijn leven heeft gered. Alternatieve hulpverlening (JAC) heeft toen een plek voor mij geregeld bij jeugd-therapeutisch centrum de Viersprong. Deze mensen hebben hard gevochten tegen jeugdzorg om mij daar te houden en dat is gelukt.

  Zij hadden het voordeel zeer professioneel te zijn. Ook deze mensen ben ik nog steeds dankbaar. En uiteindelijk, nadat ik keurig mijn behandeling had afgerond, heeft de sociale dienst mij op mijn 15e jaar (terwijl daar geen regeling of wet voor bestond) een uitkering gegeven en kon ik op kamers wonen en heb mijn Havo afgemaakt. De kinderbescherming had mij echter thuis willen onderbrengen waar ik door mijn stiefvader werd misbruikt. Gelukkig is 1 man van de instelling uiteindelijk, na honderden slachtoffers te hebben gemaakt, veroordeeld: Finkensieper.

  Er ging een zucht van verlichting door mijn lijf, omdat hij eindelijk gestopt was…..maar triest dat alleen hij gestopt was. Al jaren heb ik nu PTSS en al jaren zet ik mij in voor lotgenoten. Mijn breekpunt, als wij nu wederom, lastig gevallen en geïntimideerd worden, omdat wij met onze verhalen naar buiten komen en anderen in dezelfde situatie een spreekbuis willen geven. Het is nou precies de reden waarom ik mij gemeld heb bij commissie Samson en mee heb gewerkt aan diverse vragen van journalisten. Dat, wat mij is overkomen, niet ook anderen overkomt.https://www.youtube.com/watch?v=puWu0Tok_Sc“

  En deze ” Het houdt niet op…..niet vanzelf. Dank aan Anna en Yvonne en alle anderen die misstanden aan de kaak blijven stellen;http://tkmnieuws.nl/opgegroeid-in-jeugdzorginstellingen/“
  https://www.facebook.com/groups/OORvoorU/?fref=ts

  Dat was een reactie op deze

  ‪” #‎Razzia in opdracht van de Nederlandse overheid bij Anna De Geus-de Heer van https://www.facebook.com/groups/OORvoorU/?fref=ts
  Anna heeft een internetverbod en heeft haar wachtwoorden van faceboek en gmail af moeten staan. (en gewijzigd)

  Kennelijk is het netjes en respectvol uiten van je mening over de mensenrechtenschendingen van de Nederlandse overheid jegens kinderen en gezinnen en proberen te komen tot constructieve oplossingen geen garantie dat je niet bloot gesteld word aan razzia’s.

  In opdracht van Nederlandse overheid heeft Interpol de Franse gen darmerie opdracht gegeven om met 11 man haar huis te door zoeken opzoek naar Sylvano, die daar uiteraard niet was.

  Geef een like voor Anna en haar gezin en onderteken haar petitie stop de kinderroof https://secure.avaaz.org/en/petition
  /Nederland_Stop_de_Kinderroof_en_Maak_Nederland_Humaan/

  Morgen moeten Anna en haar man op het politiebureau komen. En dat allemaal vanwege het opkomen voor gezinnen en hun kinderen in Nederland!”

  BeantwoordenVerwijderen