donderdag 4 oktober 2012

Vier kinderen kwijt door griep

http://www.destentor.nl/special/jeugdzorg/5992322/Vier-kinderen-kwijt-door-griep.ece


Natalie Colijn uit Heeten is twee jaar geleden gescheiden. Om een omgangsregeling af te dwingen kwam het gezin onder toezicht en werd er een gezinsvoogd aangesteld.

Om het gezin door de moeilijke tijd te brengen, riep ze hulp in van een arts, een psycholoog en een vaktherapeut. In september, toen ze zware griep had, besloot ze haar dokter in te schakelen. Ze kon op dat moment niet voor haar kinderen zorgen.

De arts besloot de gezinsvoogd in te schakelen. Die was er niet. Een andere voogd kwam en besloot de kinderen voor een weekeinde elders op te vangen zodat Natalie kon opknappen. Dat weekeinde duurt nu al maanden.
 
Haar psycholoog noemt dit een van de meest schrijnende voorbeelden van het falen van jeugdzorg en sprak van ziekmakende interventies. ,,Elke stap die ik met mevrouw Colijn heb gezet, is kapot gemaakt door Jeugdzorg.'' Volgens de psycholoog was uithuisplaatsing van de kinderen absoluut niet nodig. ,, Ik heb geen enkel signaal gehad - ook niet in mijn contacten met andere hulpverleners - dat het welzijn van de kinderen in gevaar zou zijn.''

                     Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten