vrijdag 29 juni 2012

Weer een uithuisplaatsing gefilmd!

Update 8 september 2012 

Moeder: Ik heb afgelopen .... september de zitting gehad waarin de RVDK een verlenging wenst van een jaar UHP+OTS. BJZ had geen duidelijk oordeel over hoe lang de UHP moet duren. Gisteren heb ik te horen gekregen dat de UHP nu voor 3 maanden verlengd wordt. Waar deze 3 maanden voor gebruikt gaan worden is me nog steeds niet helemaal duidelijk, want de beschikking is nog niet binnen........Ik heb te horen gekregen dat er in deze 3 maanden mogelijk alweer onderzoeken moeten plaatsvinden (PO&interactie observatie). De GV deelde me nog even keihard mede dat het niet betekent dat na 3 maanden mijn kind weer terugkomt. Hoe demotiverend kunnen GV zijn, echt vreselijk. Mijn advocaat heeft tijdens de zitting zelf aangegeven dat als er zonodig onderzoeken moeten plaatsvinden, de verlenging van UHP aangehouden moet worden met 1 tot 3 maanden. Echter het rekken van de UHP wordt steeds gebruikt onder het motto van 'onderzoeken'. Mijn baby is nu nog langer weg, dan ooit bij mij geweest te zijn en zie ik haar nog steeds maar 1 uur per week. Afgelopen dinsdag dronk ze ook heel slecht tijdens het bezoek dat ik aan haar bracht.

Juni 2012

Een baby is na zes weken uit huis geplaatst, de eigen  huisarts heeft het kind elke drie weken gecheckt. De huisarts heeft geconcludeerd dat de gezondheid prima is.  De huisarts vertelde dat het prima ging met het kindje, maar dat was niet genoeg voor BJZ. Ze hebben de zaak doorgestuurd naar de Raad. Omdat BJZ denkt/verwacht/fantaseert… dat de vader van de baby in de toekomst een zorgmijder zou kunnen gaan worden, haalt men alvast de baby uit huis.  

Moeder heeft een opleiding genoten MBO. De rechter heeft geoordeeld dat het kind zo snel mogelijk terug moet naar moeder, maar ja, we hebben te maken met Jeugdzorg. Het begrip ‘snel herenigen' met moeder is vaak hééél rekbaar in optiek van BJZ. Moeder ziet de baby eens in de drie weken 1 uurtje. Kunt u zich voorstellen hoe dat moet zijn voor een moeder die zielsveel van haar kindje houd en haar baby direct terug wil.

Moeder moet nu aantonen middels een IQ test of ze voor haar baby kan zorgen.
Dat blijkt natuurlijk niet uit een IQ test, maar uit de interactie tussen moeder en kind.

Moeder wil haar baby terug maar heeft een flinke geestelijke klap opgelopen door de UHP. Ze wil zo snel mogelijk een test doen, ze wil aan alles meewerken want de baby moet terug. BJZ traineert de zaak. Het testen duurt natuurlijk weer maanden want er is een wachtlijst. Ondertussen zal BJZ wel aan komen zetten met het gebruikelijke mantra: ‘de baby is nu gehecht aan de pleegouders’. Wij hebben contact met moeder en blijven deze zaak volgen.

Dark horse:

De houding die BJZ aanneemt is nu wel heel zorgelijk, zeker met de aanvullende voorwaarden die zij nu willen scheppen. De IQ test lijkt mij totaal onzinnig moeder heeft MBO niveau (Grafisch Vormgeven) afgerond en een propedeuse HBO op zak. Op grond van opleiding kan men stellen dat het IQ gemiddeld of wellicht iets bovengemiddeld ligt. Uit de IQ test zou alleen nog naar voren kunnen komen of er sprake is van kloof tussen verbaal en perfomaal IQ. Als hier echter sprake van is heeft moeder gelet op een afgeronde opleiding voldoende compenserend vermogen om de kloof op te vangen.

Omdat een IQ test niet de sociaal emotionele vaardigheden meet, kan men met de uitkomsten niet meten of moeder, al dan niet in staat is om voor A. te zorgen.

Een ander heikel punt is dat moeder getraumatiseerd is door de UHP. Alvorens een IQ test af te nemen zal men eerst het bovenliggend probleem (trauma) moeten wegnemen.

Het IQ wordt namelijk gedrukt als er sprake is van een trauma met als gevolg dat een te laag IQ wordt gemeten. Hierdoor krijgt men vaak onterecht het etiket licht verstandelijk beperkt opgeplakt.

Je ziet dit ook vaak bij jeugdige met een ASS-stoornis. Zo heeft mijn Asperger dochter een IQ van 85 maar doet ze wel tweetalig VWO en is ze nooit blijven zitten. De stoornis drukt dan het IQ maar het kind heeft voldoende aanleg en is voldoende leerbaar.

Het testen van de leerbaarheid van moeder is ook niet erg zinvol de afgeronde MBO opleiding toont aan moeder leerbaar is.

Het lijkt er mijns inziens op dat BJZ niet echt gehoor wil geven aan de beschikking van de rechtbank die duidelijk stelt dat A zo snel mogelijk met moeder herenigd dient te worden.

De onderzoeken zullen met grote zekerheid niet zijn afgerond voor de zitting in september.

BJZ kan dan ter zitting aanvoeren dat A. nu aan het pleeggezin is gehecht...... het gevolg hoef ik niet uit te leggen. De onderzoeken die BJZ wil uitvoeren zijn niet noodzakelijk voor deelname aan een ouder kind traject. Een IQ test en een moeder-kind interactie onderzoek kunnen ook worden uitgevoerd in de betreffende instelling zo hebben diverse instellingen mij bevestigd.

Kijk eens op de link van de Bocht http://www.debocht.nl/index.php?menu=1 zij vangen al sinds 1945 vrouwen en kinderen op. De Bocht bied opvang voor vrouwen in het hele land is dus niet regio gebonden en gelet op de geschiedenis heel gespecialiseerd. Omdat ik zelf uit Tilburg kom kan ik je ook veel over de bocht vertellen, na 67 jaar staan zij nog steeds goed bekend.

DD


                Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse
=> http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.com/2012/04/alle-artikelen-jeugdzorg-dark-horse.html

7 opmerkingen:

 1. Wat in het filmpje opvalt is dat de politie het bevel (en legitimeren) pas te laat laat zien, ná doorlopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hier kunnen jullie het filmpje nog bekijke,aub downloaden en verspreiden..


  http://www.youtube.com/watch?v=5d_nzK5vdeQ

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een herkenbaar verhaal hoe bjz te werk gaat.
  Wij hebben inmiddels ook een deel van het dossier hier in het bezit en lezen dan ook zaken die nooit met ons zijn besproken.
  Ik hoop echt dat bjz heel snel goed word aangepakt want wij als ouders en zeker onze kinderen zijn de dupe van deze organisatie.

  Er zullen heus wel goede personeelsleden zijn maar die zijn het doelwit van de werkhouding van hun collega;s.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jeugdzorg en de overheid maken meer kapot dan je lief is.
  Ik ben zelf slachtoffer Jeugdzorg Rotterdam

  En zo is er altijd wel iets te verzinnen om een kind en ouders te traumatiseren. Of zo'n uitslag van zo een test betrouwbaar is? Voor je het weet ben je de grootste gek die er rondloopt, op papier dan.

  Dat te laat legitimeren en het bevel laten zien doen ze expres om te provoceren kunnen ze je weer als agressief neerzetten.

  Robert Slis

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een iq test of je wel voor je kind kunt zorgen, het moet niet absurder worden zeg!
  Wat gaan we nu krijgen?
  MBO is dat niet genoeg?
  Wat hebben die AMK medewerkers zelf op zak, zijn ze zelf wel in orde, lijkt me dat ze beter dat AMK volk eens kunnen screenen op psychologische afwijkingen.
  Kinderen bij ouders weghalen zonder normale redenen!
  Als een kind misbruikt wordt of geslagen en mishandelt prima...
  Maar dit is pure mishandeling van de mensheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Precies zoals het bij ons ging. Wij zijn ten einde raad we weten. Na 6 weken nog steeds niks gehoord. We kunnen mischien ook met de advocaat niet verder i.v.m de kosten.

  Ze hebben je precies waar ze je willen hebben, in hun macht. Geestelijk en financeel maken ze je kapot. En dan kunnen ze zeggen, zie je wel, deze mensen kunnen het niet om voor kinderen te zorgen.
  In plaats van de juiste zorg aan te bieden, halen ze eerst maar de kinderen uit huis.

  Dan luister je wel naar wat zij willen. Je bent dan aan de hel over geleverd. Het zijn kinderen die net zelf van school af komen die gaan dan beslissen over jouw kinderen. Ze zijn zelf nog nat achter de oren. Die jonge meiskes gaan beslissen over wat ze met de kinderen gaan doen.


  BeantwoordenVerwijderen