zondag 17 juni 2012

Dikke schuld

Link naar video:

http://brandpunt.kro.nl/seizoenen/seizoen_2012/afleveringen/17-06-2012/fragmenten/dikke_schuld

Dikke schuld


Voor het eerst in de geschiedenis is een gezin met ernstig dikke kinderen onder toezicht van jeugdzorg gesteld, omdat de ouders er niet in slaagden hun kinderen te laten afvallen. De boodschap van de rechter was duidelijk: ouders zijn verantwoordelijk voor het ziekelijke overgewicht van hun kinderen. Je kind stelselmatig te veel en te vet voedsel geven is een vorm van mishandeling. Maar is het zo simpel? Wouter Kurpershoek over falende opvoeding en of de overheid zo diep mag ingrijpen in het persoonlijk leven van gezinnen.


Redactie Dark horse: alle te dikke gezinsvoogden, meesters., juffen en andere hulpverleners behoren dan ook per direct uit hun functie te worden ontheven. Zij moeten toch immers het goede voorbeeld geven?

              Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse
C http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.com/2012/04/alle-artikelen-jeugdzorg-dark-horse.html

6 opmerkingen:

 1. Ja, stel dat een te zware juf of gezinsvoogd struikelt over een stuk speelgoed.

  Levensgevaarlijk voor kleine kinderen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor de generatie van overlevers (voor 1978!!)


   Welnee! Die kinderen kruipen er wel weer onderuit!! Kunnen wel tegen een stootje!
   We laten de gezinsvoogd gewoon liggen als extra speelgoed voor de kids. Ondertussen zetten we het nummer op van "Ja zuster, nee zuster!!!"

   "En mijn gezinsvoogd was de dijk".

   Gun die kinderen een extra verzetje!

   Verwijderen
 2. Zoals zo vaak gebeurt; ouders vragen hulp......resultaat ots en straks waarschijnlijk uhp. Dat is DE HULP die jeugdzorg biedt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vergeet ook niet: Te dikke rechters en te dikke politici!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een briljante manier om nog meer geld te schuiven naar een instelling die meer belang heeft bij de organisatie en de daarin heersende grootverdieners dan dat er werkelijk deskundige en fatsoenlijke hulp geboden wordt aan ouders en kinderen. En die dikke kinderen zijn een stuk makkelijker op te sporen! Wie rekent er even uit hoeveel managers we nu weer aan een welverdiende kapitale villa kunnen helpen?
  http://residentie.golfresidentiedronten.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Voila!!!
  En dan heb je het alleen nog maar over 'te dik' zijn..
  How about; drukke gezinsvoogden wiens kind zelf gehele dag in de opvang zit, dus zwaar verwaarloosd. Gezinsvoogden zonder kinderen of zonder levenservaring. Gezinsvoogden die thuis ook aan de sherry of de wiet zitten. Gezinsvoogden met een IQ van jewelste. Gezinsvoogden die amper de taal spreken. Gezinsvoogden die corrupt zijn..ach,waar gaat het over. Ze proberen enkel nieuwe wegen te vinden zodat ze nog meer kinderen kunnen stelen.

  BeantwoordenVerwijderen