maandag 25 juni 2012

Oproep aan alle ouders. Boycot gesprek met arts of verpleegkundige school!Aanpak overgewicht pubers

Door: redactie

25-6-12 - 06:21  bron: Algemeen Dagblad

Vanaf volgend jaar krijgen alle kinderen in het voortgezet onderwijs een individueel gesprek met een arts of verpleegkundige. Volgens de opening van het AD maandag is dit 'pubergesprek' vooral bedoeld om kinderen met overgewicht te helpen.


Ook krijgen alle leerlingen vanaf 14 jaar in het consult informatie over gezond eten, veilig vrijen, alcohol en drugs. Minister Edith Schippers en staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten (Volksgezondheid) komen vandaag met een actieplan om de gezondheid van de jeugd te verbeteren.

Redactie Dark horse: Lees goed wat er staat in het artikel: het gaat niet alleen over overgewicht, maar kinderen worden ook uitgehoord over 'eventuele problemen' thuis. Ouders en familieleden die al eerder met de Stasi-methoden van Jeugdzorg en haar leugens te maken hebben gehad zijn dubbel gewaarschuwd. Uit verschillende berichten weten wij dat het Centra voor Jeugd en Gezin project geen daverend succes is. Er komen te weinig ouders langs en dat betekent niet genoeg kinderen en dus niet genoeg geld. Het is een flinke inbreuk op de privacy en 'belastend' voor de kinderen (om maar eens een Jeugdzorgterm te gebruiken) als kinderen bloot worden gesteld aan een soort kruisverhoor. Zorg er in ieder geval voor dat als u besluit dat uw kind mag praten met arts verpleegkundige op school, u daarbij aanwezig bent. Men mag dat niet weigeren! U bent gezaghebbend. Het beste is om helemaal geen toestemming te geven! Langzaam maar zeker gaan we richting de Staatsopvoeding.


Tijdens zo'n gesprek kan wat u kind zegt verkeerd worden geïnterpreteerd, en zie dat dan maar weer recht te buigen. Men wil met uw kind praten over verliefdheid? Waar bemoeit men zich mee? Ik kan mij niet herinneren toen ik op school zat dat de arts, schoolverpleegkundige mij vragen stelde over verliefd zijn? Verliefd zijn wordt nu ook door de overheid gecontroleerd? Onze zoon (van bijna 14) is inmiddels goed op de hoogte van de fascistische methodes van Jeugdzorg en kompanen, hij zal geen enkel gesprek aangaan over privé zaken met arts of schoolverpleegkundige. Ik zit zelf als moeder in de MR raad van de school van mijn zoon en zal dit op de agenda zetten. Ik adviseer alle ouders met kinderen op het voortgezet onderwijs school in te lichten dat hun kind geen toestemming krijgt voor een gesprek.


Let wel: in Nederland heb je het recht zelf je arts te kiezen. Dit wordt ouders en kinderen opgelegd. U hoeft hier helemaal niet akkoord mee te gaan.

PS: wijs ze gemakshalve even op de site: Jeugdzorg Dark horse.
Wij horen van u graag de reacties!

Ranada van Kralingen

                  Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse
C http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.com/2012/04/alle-artikelen-jeugdzorg-dark-horse.html

8 opmerkingen:

 1. De overheid is langzamerhand de weg kwijt ..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De overheid langzamerhand de weg kwijt? Is dat zo?

  Anno 2012 zijn er vele problemen aanwezig bij de kinderen in Nederland, van verwaarlozing tot ernstige kindermishandeling. De Jeugdgezondheidszorg is in het leven geroepen om kinderen te beschermen. Ook het pubergesprek op 14 jarige leeftijd is hiervan een voorbeeld: het voorkomen en bespreekbaar maken van SOA's, overgewicht, of problematiek thuis of op school zijn serieuze problemen waar de JGZ signaleren en oversteunen. Vanwaar uw grote afkeer? De JGZ heeft niet als taak zich te bemoeien met de opvoeding van uw kind, maar wél om op te komen voor kinderen die daadwerkelijk hulp nodig hebben. Wat is hier verkeerd aan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien bent u nog niet zo bekend met hoe Jeugdzorg in veel gevallen te werk gaat, en kan deze blog u de ogen daarvoor openen. Alle onderzoeken en vragen aan jongeren, door welke hulpverlenende instantie dan ook zijn gevaarlijk, omdat kinderbeschermingsorganisaties niet naar behoren functioneren. Geen waarheidsvinding, geen goede diagnostiek (kind-eigen problemen niet erkennen, maar meteen de ouders 'pedagogische onmacht' verwijten, geen transparantie (al beweren de reclamefolders van wel),niet functionerende klachtenprocedures met als sluitsteen 'u kunt altijd nog naar de ombudsman', omdat ze weten dat die geen enkele concrete bevoegdheid heeft om in te grijpen in een individuele casus, rechters om de tuin leiden (misbruik makend van de onkunde van een jurist door de pretenties van een HBO-geschoolde jeugdbeschermings-'expert', etc.

   Als mensen in dit land niet zo gemakkelijk hun kinderen konden kwijt raken, gebaseerd op leugenachtige en niet gecontroleerde beweringen van derden, aangevuld met de vooringenomenheid en het amateurisme van de AMK-onderzoeker of gezinsvoogd, dan zouden allerlei ondezoeken en vragen aan jeugdigen inderdaad heel goed zijn en een ondersteuning. Helaas blijkt uit de praktijk, dat woorden van jeugdigen nog al eens vekeerd geinterpreteerd worden en dan is een AMK-melding gauw gedaan. Vanaf dat moment ben je als ouder aan de goden overgeleverd! Wat begint met een onschuldig 'onderzoekje' eindigt met de roof van je kinderen, waar de overheid (die zelf ook ondeskundig is, omdat ze zich alles door BJZ op de mouw laat spelden) haar goedkeurign aan geeft. Preventie kan in dit land heel snel transformeren naar redeloze hysterische verdachtmaking. Vandaar onze afkeer...

   Verwijderen
  2. Zo is het (helaas) maar net.

   Wat ouders rest is slechts het vrije woord, zolang het duurt ..

   Verwijderen
 3. De jeugdgezondheidszorg is volgens mij in het leven geroepen om kinderen die dat nodig hebben en die dat willen te helpen.

  Het is altijd zo geweest dat verantwoordelijke (deskundige!) professionals melding hebben gemaakt over zorgen als er SERIEUZE signalen zijn van bedreigde kinderen.

  Enigszins gechargeerd ontstaat intussen de situatie dat élke 'imbeciel' die bij kinderen in de buurt komt wordt opgeroepen te letten op 'signalen', en om die 'signalen' te melden.

  Zo zijn er wat langer geleden kinderen uit huis geplaatst omdat er een onder de blauwe plekken zat.
  Dat kind was volgens ouders van de trap gevallen, en er was vaker sprake van vallen. Laat nou later blijken dat er sprake was van een hersentumor! Intussen wel een gezin voor altijd ontwricht.

  Waarheidsvinding belangrijk?!

  Er zijn ook kinderen die in bomen klimmen, vechten of (bv) met fietsen over een zelfgebouwde schans springen (en daar blauwe plekken aan overhouden).

  De huidige hetze tegen vooral ouders en de valse tegenstelling (het belang van het kind gaat voor de belangen van ouders?!) maakt dat het middel erger is dan de kwaal.

  Daarbij 'onteigent' de overheid de problemen door er dwang op te zetten. Ouders die dat onzin vinden omdat ze zelf weten dat de professionals er naast zitten gaan dwars liggen (vreemd toch? en zijn dan natuurlijk 'gericht op strijd').

  Resultaat: professional verspeelt zijn gezag, geen of negatief effect, gezin verwoest, kinderen voor het leven getekend ..

  Dream on 'lieve' jeugdgezondheidswerker.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heeft u die flinke kinderen van onze kroonprins ook gezien?
  Ik zeg niet dat ze te dik zijn .
  Maar tenger toch ook niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vanaf volgend jaar krijgen alle jongeren vanaf 14 jaar in het voortgezet onderwijs een gesprek met een arts of verpleegkundige, het zogenaamde ‘pubergesprek’; zo meldde het ministerie van VWS vorige week. Dit pubergesprek is onderdeel van een actieplan van € 26 miljoen om de gezondheid van jongeren te verbeteren.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. http://www.stap.nl/nl/nieuws/laatste-nieuws.html/3454/1887/schippers-beantwoordt-kamervragen-over-pubergesprek-

  Minister Edith Schippers (VWS) heeft vandaag de schriftelijke vragen beantwoord van de Kamerleden Dille en Gerbrands (beiden PVV) over het pubergesprek.

  De minister verdedigt in haar antwoord de keuze voor een extra contactmoment van adolescenten met een jeugdarts of jeugdverpleegkundige waarin onder meer gesproken wordt over drugs, alcohol en fast-food. Zij wijst erop dat adolescenten moeten leren omgaan met verleidingen in het dagelijks leven. En dat zo’n een pubergesprek dan ondersteuning kan bieden bij de problemen of vragen die jongeren hebben, onder meer waar het gaat om hun leefstijl. De minister geeft ook aan niet bereid te zijn om haar actieplan, waar dit pubergesprek deel van uitmaakt, te stoppen.

  Bron: rijksoverheid.nl.

  BeantwoordenVerwijderen