vrijdag 8 juni 2012

Uithuisplaatsingstoernooi 2012

Bijna gelijktijdig met het Europees Kampioenschap voetbal in Polen en Oekraïne, zal over een week het Nederlands kampioenschap ‘Uithuisplaatsen’ gehouden worden, in een onderlinge krachtmeting tussen de provincies.

Sterke teams

Het beloofd een spannend toernooi te worden, met van iedere provincie een AMK / Jeugdzorgteam, dat samengesteld is uit de meest rigide, onervaren en paranoïde gezinsvoogden en onderzoekers. Zij zullen worden geassisteerd door medewerkers van de Raad voor de Kinderbescherming, die zich zo min mogelijk zullen laten verleiden om de diagnostische beeldschetsing en lasterlijke uitlatingen van derden, op feitelijkheid te controleren. De verschillende Jeugzorgteams zijn aan elkaar gewaagd en ze zullen ieder hun best doen om de Uithuisplaatsingstrofee 2012 mee terug te nemen naar hun eigen provincie.

De eerste wedstrijd die gespeeld gaat worden, zal gaan tussen Bureau Jeugdzorg Haaglanden en Bureau Jeugdzorg Gelderland. Hier spelen meteen al twee ijzersterke teams tegen elkaar die hun sporen op het gebied van uit huis plaatsen verdiend hebben. Bureau Jeugdzorg Haaglanden was er met haar manier van werken, aanleiding toe dat artikel 35 UvB WJz alternatief werd gesteld, wat het negeren van de kindeigen problematiek een stuk makkelijker heeft gemaakt, om zo doende vaker en sneller ouders de schuld te geven van opvoedingsproblemen. Bureau Jeugdzorg Gelderland daarentegen, heeft de primeur gehad om kinderen uit huis te plaatsen, omdat er thuis Russisch werd gesproken en dit biedt weer een zee van mogelijkheden t.a.v. allerlei andere minderheidsgroeperingen in ons land. (Chinezen wees gewaarschuwd!) Een spannende wedstrijd dus, waarbij er gegarandeerd vele kinderen hun ouders gedag kunnen zeggen .

Prominenten


Op de eretribune zal staatssecretaris Veldhuijzen-Van Zanten plaats nemen, naast de staatssecretaris van Justitie Teeven. Zij beiden verwachten veel van dit toernooi en vooral mevrouw Veldhuijzen-Van Zanten, rekent erop dat de vaagheid van de ‘klik’ en de oncontroleerbare subjectiviteit van het ‘niet-pluisgevoel’ de beide teams voldoende mogelijkheden zullen geven om punten te scoren. “Helaas kon het indicatiebesluit voor dit toernooi nog niet worden afgeschaft”, aldus de staatssecretaris, “zodat dit de ouders nog enig houvast kan bieden voor verweer.” Staatssecretaris Teeven verklaarde:”We kunnen ervan uit gaan dat er genoeg gedwongen maatregelen zullen worden genomen gedurende dit toernooi, maar ook in de toekomst. Dit wordt onder andere mogelijk gemaakt, door de sector zelf de kwaliteit van de interventies te laten contoleren en de kritiek van ouders daar zo min mogelijk bij te betrekken.”

Van de Jeugdzorgdirecteuren van beide teams, is het advies gegeven aan hun spelers om zo veel mogelijk EVRM art.8 (recht op gezinsleven) te negeren en zich mentaal in te stellen op de productieafspraken met de instellingen. Ook verschillende GGD-afdelingen hebben ter ondersteuning van de teams, huisartsen gevraagd meer zorgmeldingen te doen dan noodzakelijk, om voldoende instroom te houden bij de AMK’s.

Incidenten

Helaas hebben zich ook dit jaar al weer enkele incidenten voorgedaan. Er zijn groepjes mensen geweest die geprobeerd hebben het toernooi te verstoren, met hinderlijke vragen rond diagnostische waarheidsvinding, materiele toetsing van hypothetische ontwikkelingsbedreiging, meeweging van gevolgschade van UHP bij gerechtelijke besluiten, betrouwbare klachtenregeling, respectvolle bejegening, en meer zaken die heden ten dagen niets met het Jeugdbeschermen te maken hebben. Gelukkig was de oproerpolitie snel ter plaatse om de relschoppers af te voeren.

Het Uithuisplaatstoernooi duurt in totaal 3 weken, met op de laatste dag de finale.

Een programma van de overige wedstrijden zal binnenkort op deze blog worden gepubliceerd.

Sven Snijer

                      Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse
C http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.com/2012/04/alle-artikelen-jeugdzorg-dark-horse.html

12 opmerkingen:

 1. steun onze anti-sponsor actie; http://jeugdzorg.petities.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. LAATSTE NIEUWS!!

  vr 08 jun 2012, 15:33 Uit de Telegraaf.

  Dikke kinderen onder toezicht.

  ARNHEM - De kinderbescherming heeft drie te dikke kinderen onder toezicht gesteld. De ouders van de kinderen moeten de aanwijzingen van een voogd van jeugdzorg opvolgen om hun kinderen te laten afvallen.

  De ouders gingen tegen de beslissing in beroep bij het gerechtshof in Arnhem maar de kinderbescherming kreeg gelijk. Als de ouders goed meewerken, mogen de kinderen wel thuis blijven wonen.

  Voor zover bekend is het de eerste keer dat kinderen onder toezicht worden gesteld omdat ze te dik zijn. Volgens de kinderbescherming is er sprake van een "ingrijpende maatregel die we niet zomaar nemen." Er zou sprake zijn van ernstige gezondheidsrisico's voor de kinderen.

  In 2011 werden de kinderen door de huisarts gewogen. Ze wogen respectievelijk .... kilo, .... kilo en .... kilo meer dan gemiddeld voor hun leeftijd. Twee van de drie kinderen vielen hiermee onder de obesitasnorm, het andere kind had 'slechts' overgewicht.
  De ouders hebben eerst de kans gekregen om zelf wat te doen aan het gewicht van hun kinderen, maar toen bleek dat dat niet lukte, heeft de kinderbescherming de ondertoezichtstelling aangevraagd. Het gezin krijgt nu begeleiding van een gezinsvoogd van bureau jeugdzorg. Die helpt hen het overgewicht aan te pakken.

  Weer een gat in de markt?? En hoe zit het met te dunne kinderen?

  Weet je wat?? We laten ALLE kinderen van Nederland onder toezicht stellen!!!
  Dan weten we zeker dat Nederland in de toekomst alleen maar meer zal vergrijzen! Je durft gewoon geen kind meer te krijgen.
  Verdwijnt Bureau Jeugdzorg ook!! Zijn we van dat stelletje in ieder geval verlost!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sven, weet jij misschien al iets van het OTS-toernooi?
  Er staat me iets van bij dat dit ook binnenkort zal plaats vinden?
  Ik heb gehoord dat de sluitingsdatum, om je als team aan te melden, nog niet verstreken is.
  Diverse gezinsvoogden proberen nog snel een team samen te stellen.
  Ze zijn naarstig op zoek naar versterking en aanvulling van de volgende teams:
  1. Het TDK team (Te Dikke Kinderen)
  2. Het NNGK team (Nog Niet Geboren Kinderen)
  3. Het DZK team (Duim Zuigende Kinderen)
  Van dit laatste team ben ik niet helemaal zeker. Het idee staat nog in de kinderfase of beter gezegd in de gezinsvoogdfase.
  De leiding van de BJZ’s heeft er bij alle gezinsvoogden op aangedrongen in overleg te gaan met consultatiebureaus, scholen, artsen en jeugdclubs. Doel hiervan is op te zoek gaan naar aanvullende ideeën.
  De bond van kinderrechters heeft zich al bereid verklaard de scheidsrechtersrol op zich te nemen. De kinderrechters stellen er wel prijs op hun scheidsrechtersrol met ooglapjes op te spelen.
  Vooraf willen ze nog wel even van de BJZ de spelregels ontvangen.
  Een aantal regels staat al vast:
  - Het tackelen is toegestaan (vooral de zogenaamde harde ouder-tackel)
  - Het buitenspel zetten wordt beloond met een extra punt.
  - Doping wordt sterk aanbevolen evenals het veroorzaken van zwaar lichamelijk letsel.
  De kinderrechters stellen tevens het BJZ een nieuwe regel voor, waarmee extra punten verdiend kunnen worden:
  - Tijdens het spel je tegenstander etiketten opplakken waarop psychiatrische stoornissen vermeld staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Is de WSJ bij voorbaat al uitgesloten?
  Wel begrijpelijk, dan zouden de anderen geen kans meer hebben.

  Ook nog een kanshebber voor een persoonlijke trofee.

  7 juni 2012 aan Erik G.

  Ja, why not? RT @egerrit: @CarstenLincke Waarom niet gewoon afschaffen die overbodige indicatiestelling. Wat is de belemmering concreet?

  Tweet van Erik Gerritsen

  7 juni Erik Gerritsen ‏@egerrit

  Hebben we destijds bij wvg en nu bij jeugdzorg gewoon gedaan zonder wetswijziging

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gelderland heeft 1 gescoord (zie de telegraaf). OTS op gewicht. Wist niet dat gezinsvoogden,ook diëtist en kinderarts zijn. Hopelijk krijgen deze ouders ondanks de OTS professionele hulp, maar ben bang dat BJZ zich ook hier als deskundige zou gaan manifesteren.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Kansen genoeg. Op mooie dagen raken aan zee tientallen kinderen uit het zicht van ouders.
  Hoog tijd voor een afdeling strand-jeugd-stasi.
  Honnecker zelf zou het steunen.
  En wat te denken van ouders die zich laten afleiden door voetbalwedstrijden op televisie?

  UHP en gezagsbeëindiging en schnell bitte! Heil .. en Bjz

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Marktanalyse (?!) in het kader van de transitie jeugdzorg. De transitie van de jeugdzorg naar de gemeenten zal verandering brengen in de
  ... beperkte kennis en ervaring bij gemeenten over de jeugdzorg; ...

  http://www.noord-holland.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wanneer gaan al die dikkertje eens een keer demonstreren? Ik weet zeker dat er niemand ze zo 1,2,3 omver loopt!! Eén voor allen en allen voor één. Ik lach me rot als alle gezette bondgenoten op gaan staan!! Een goede lichaamsbeweging, en gelijk de Jeugdzorg en RvdK omver lopen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De Jeugdzorg Gestappo. Dan ook maar alle voogden met overgewicht, alle raadsmedewerkers, en Jeugdzorg dikkerdjes ontslaan!! Tja, ze moeten immers het goede voorbeeld geven,1. B.o.e.r.k.a.m.p te dik, 2. J.V.i.n.k te dik, en als we dan toch regels gaan stellen aan uiterlijkheden, hebben ze daar zelfs vrouwen, die vrouwelijke kenmerken missen, en dat kan echt niet voor onze dochters!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Kunnen er nog kanshebbers voorgedragen worden voor dit toernooi? Zo ja, dan zou ik u de volgende kandidaten willen voorstellen:

  De dames N. van Heumen en D. Kleijnen, gezinsvoogden van BJZ- Limburg, die u beschermen tegen niet bestaande pitbulls en 'verboden wapens'. Na enige bijscholing in hondenrassen zijn ze inmiddels wel professional geworden, echter kinderen thuisplaatsen kan helaas niet omwille van hun 'onderbuikgevoelens'.

  Ik vraag me af of hier misschien een anti-conceptiepil beter zou helpen in plaats van hun gevoelens uit te leven over een moeder en 2 kinderen.

  Zo ook in deze eregalerij BJZ Rotterdam dat uw kinderen beschermt tegen moeders met 'parasietenwaan'. Als dit niet blijkt te bestaan maar na gedegen onderzoek (niet door BJZ!) van tafel geveegd wordt als een glaswol-allergische reactie veroorzaakt door een fout ventilatiesysteem in een woning. Dan nóg bewaakt dit BJZ het kind heel goed... vooral niet terug naar moeder.

  Een mogelijke nieuwe kandidaat zou de gezinsvoogd (van BJZ- Gelderland) kunnen zijn die voor 8000 € per kind (24.000 dus) 3 kinderen gaat helpen afvallens als 'deskundige'... volgens mij kan men voor dit geld heel wat consulten diëtist en sportclubs betalen in plaats van 24000 € te verspillen aan zo'n 'amateur van BJZ
  Over dat 'amateur' zie deze motie van o.a. Nine Kooiman:

  Voorgesteld 6 juni 2012

  De Kamer,

  Gehoord de beraadslaging,
  Verzoekt de regering, in de aanloop naar de stelselwijzing Zorg voor jeugd in 2015, de professionalisering van de Jeugdzorg met kracht voort te zetten en daartoe een programma aan de Kamer voor te leggen,
  en gaat over tot de orde van de dag.

  Dijsselbloem
  Kooiman

  U ziet: men MOET nog gaan 'professionaliseren' het zijn dus nog steeds amateurs!

  Ik zal met belangstelling dit toernooi volgen...

  Drs. N.J.M.Mul

  BeantwoordenVerwijderen
 11. U hebt (helaas) volkomen gelijk:

  BIJLAGE 5
  VERSLAG RONDETAFELGESPREKKEN WERKGROEP
  TOEKOMSTVERKENNING JEUGDZORG
  13 april 2010
  1. Aanleiding
  De werkgroep Toekomstverkenning Jeugdzorg heeft op 8 en 15 februari 2010 en op 8
  en
  15 maart 2010 rondetafelgesprekken georganiseerd over de problemen en toekomst
  van de jeugdzorg in Nederland. De werkgroep heeft het BOR en de staf gevraagd de
  uitkomsten van de gesprekken in een notitie samen te vatten. Alle uitspraken die zijn
  opgenomen in dit verslag zijn geanonimiseerd.

  7. Professionaliteit en deskundigheid
  7.1 Professionalisering
  De jeugdzorg staat op het niveau van de geneeskunde in de Middeleeuwen. Er zijn
  veel goede ontwikkelingen op het gebied van de professionaliteit, maar deze heeft niet
  het niveau bereikt van bepaalde beroepscodes binnen de geneeskunst.
  Jeugdhulpverleners zijn in het algemeen onvoldoende opgeleid. Ze weten weinig van
  pedagogiek en communicatiemethoden, lezen geen vakliteratuur, krijgen geen
  bijscholing en knappen bij bosjes af. De opleiding is te veel versnipperd.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ja, die Kleijnen is idd volkomen geschift.

  Die kwalificeert het aanleveren van relevante informatie als gericht zijn op strijd.

  Is het negeren van relevante informatie te kwalificeren als gebrek aan professionaliteit? Of is het dan weer de onjuiste visie van een 'lvg'-ouder? Of is het hier planet of the apes?

  Weet iemand een manier om door te dringen tot het onduidelijke proces dat kennelijk (toch) aan de gang is in het brein van een dergelijke imbeciel?

  En beter nog een manier om dat onduidelijke proces te sturen in een richting die ook rationeel in verband is te brengen met de feiten?

  Gezien mijn ervaringen is er waarschijnlijk een hersentransplantatie nodig. Laat nu net de koeling van de hersenbank een storing hebben.

  Dat betekent spijtig genoeg dat er geen hoop is voor de medewerkers van Bjz.

  BeantwoordenVerwijderen