dinsdag 19 juni 2012

Gezocht...

Gezocht (want wij zijn op zoek naar nog meer werk!!)

CJG Rivierenland (Culemborg) zoekt leerkrachten, vrijwilligers, tantes, buurtbewoners enzovoort die meehelpen bij de opvoeding van kinderen. Ben jij zo iemand en wil je meewerken aan een miniportret? (GEEN OOMS??! GEEN OPA”S!!??)
Beantwoord dan deze 5 vragen. Het kost je circa15 minuten tijd.

Opvoedkrant

De portretjes verschijnen in de speciale opvoedkrant (BILLBOARD!!) van september 2012. (Voor of na de verkiezingen??) Met de portretjes willen we duidelijk maken dat er veel mensen nodig zijn om kinderen op te voeden: 'It takes a whole village tot raise a child'.

(Welnee, dat ZEGT BJZ alleen maar,ZIJ bepalen!!)

De krant wordt huis-aan-huis verspreid onder 18.000 huishoudens in de regio Rivierenland. De krant is een uitgave van Centrum voor Jeugd en Gezin Rivierenland. Als jij erin komt laten we je dat vooraf weten.

Vragen aan opvoeder

Hartelijk dank dat je wilt meewerken aan onze serie mini-portretten over opvoeders. De portretjes verschijnen in de speciale opvoedkrant van september 2012. De krant wordt huis-aan-huis verspreid onder 18.000 huishoudens in de regio Rivierenland. De krant is een uitgave van Centrum voor Jeugd en Gezin Rivierenland. 

Miniportretten

De mini-portretten komen verspreid door de hele krant te staan. Wil je onderstaande vragen beantwoorden. Doe dit vooral zo kort mogelijk. (Zoveel zul je toch wel niet te vertellen hebben, want wij weten het meest!) zodat we gelijk het allerbelangrijkste lezen over jou in relatie tot opvoeden.

Vraag 1
Wie ben je? ((voor)naam, leeftijd, ben je vader, oma, docent etc en wat doe je in het dagelijks leven).

Vraag 2
 Wie voed jij op of ondersteun je bij de opvoeding? (noem namen van kinderen of meer algemeen eigen kinderen, kleinkinderen, buurtgenoten, andere ouders;  eventueel met namen en leeftijden)??? (Waarom zijn er namen nodig van specifieke kinderen en hun leeftijd, anders dan op een slinkse wijze achter de voordeur van mensen te komen? In een krantje dat een algemeen beeld wil geven van verschillende soorten opvoeders / opvoedingsmethoden, is er toch geen enkele noodzaak voor specificatie? Waarom willen ze zo graag weten wie de kinderen zijn?)

Vraag 3
Waarom ondersteun je anderen in de opvoeding?

Vraag 4
Wat vind jij belangrijk om kinderen bij te brengen?

Vraag 5
Ken je de kreet; It takes a whole village to raise a child (Voor de opvoeding van een kind is een hele gemeenschap/dorp nodig )? Oftewel een opgroeiend kind heeft er voordeel van als meerdere mensen zich met de opvoeding bezighouden en een bijdrage leveren.  Wat vind jij daarvan en wat doe jij ermee?

En dan nog dit:
·         Stuur alsjeblieft je foto mee. Dat mag er natuurlijk best een zijn met kinderen erbij. Wel graag minstens 1 mb groot.
·         Vermeld je telefoonnummer hier……………………………. We bellen je voor eventueel aanvullende vragen of een verduidelijking
·         Wat is je woonplaats……………………………………………..


Wie heeft DIT in godsnaam in elkaar gedraaid???

NB. De vervolgvragen bij punt 3 zullen zijn: ‘Wat is er mis in het gezin waar je meehelpt met opvoeden? Wil je er een melding van doen, zodat de professionals ook kunnen meehelpen? Maak je je al langer zorgen om dit gezin? Noem eens wat problemen die er in dit gezin waren in het verleden?’ Enz.


              Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse
C http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.com/2012/04/alle-artikelen-jeugdzorg-dark-horse.html

2 opmerkingen:

 1. Wederom een opening voor groot risico op misbruik van de kinderen,want het lot van de kinderen/gezinnen zal nu in handen moeten worden gelegd van complete strangers,waaronder uiteraard ook de slechtbedoelenden .. Deze 'steunopvoeders'zullen ook geen hoogwaardige opleiding daarvoor krijgen? Dus hoe goed,en naar wiens maatstaven worden zij gescreend?
  Aan hoeveel verschillende opvoedstijlen wordt het kind dan ook niet blootgesteld,straks luistert het helemaal niet meer naar zijn eigen ouders...Blijf je nog langer in die OTS,of mag je er weer aan..Het moet dus wel een opvoeder zijn die ook nog eens op één lijn zit met de biologische opvoeder/verzorger,
  Al met al zijn de gevolgvragen bij punt 3 wel een heellogisch gevolg,ja.
  Het is betreurenswaardig dat de mensen die het wel goed zouden kunnen,en bedoelen ,vanzelf meegezogen worden in dat misdadig machtsspelletje van Contra-Jeugd en Gezin
  Ouders moeten zorgen dat zij hun eigen vangnet hebben !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoe zit het dan met de situatie voordat deze lobby begon? Schijnbaar konden ze het toen wel alleen af,ondanks decennia van protest ?!
  Ze durven gewoon niet toe te geven dat ze het inderdaad zelf niet aan kunnen ,dus ipv steunjeugdwerkers te werven gaan ze steunopvoeders het vuile werk laten opknappen,die valt achteraf juridisch ook niets te verwijten.

  BeantwoordenVerwijderen