donderdag 14 juni 2012

Algemeen Overleg leidt tot veel toezeggingen Staatsecretaris

http://www.ipo.nl/nieuws/ao-jeugdzorg-leidt-tot-veel-toezeggingen-staatssecretaris?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitterHet Algemeen Overleg over jeugdzorg eerder deze week was met recht een ‘verzamel AO’ omdat er een baaierd aan onderwerpen langs kwam. Staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten (VWS, CDA) deed een groot aantal toezegging aan de Kamer. Zo stuurt zij, onder druk van de PVV en de VVD, een brief naar de Kamer over het buitenlands zorgaanbod, dat door provincies wordt gefinancierd.

Na kritische vragen van met name de VVD, PVV en PvdA informeert Veldhuijzen van Zanten de Kamer ook over de werkwijze van de Inspectie, de samenwerking tussen de Bureaus Jeugdzorg en de Raad voor de Kinderbescherming en de medicalisering in de jeugdzorg.

Tot slot zegde de staatssecretaris toe om in het AO van 21 juni, over de transitie in de jeugdzorg, duidelijkheid te verschaffen over het toekomstige stelsel van de jeugdzorg. De transitie in de jeugdzorg, waarbij provincies taken overdragen aan gemeenten, leidt op dit moment tot onduidelijkheid en onrust in de sector.

Heeft u een vraag of een opmerking over dit bericht?


Neemt u dan contact op met de afdeling communicatie: communicatie@ipo.nl of (070) 888 1294

Dossier: 
Jeugdzorghttp://www.ipo.nl/publicaties/ipo-neemt-afscheid-van-de-jeugdzorg


Geen opmerkingen:

Een reactie posten