dinsdag 26 juni 2012

Veilig naar een pleeggezin?

Ouders opgepakt voor mishandeling kinderen

vrijdag 22 juni 2012 | 20:19 | Laatst bijgewerkt op: vrijdag 22 juni 2012 | 20:50

OUD-BEIJERLAND - De politie heeft een echtpaar uit Oud-Beijerland aangehouden op verdenking van stelselmatige mishandeling van hun negen kinderen en twee pleegkinderen. Twee meisjes van 12 en 14 jaar bleken bovendien besneden. Dat maakte het Openbaar Ministerie vrijdag bekend.

De zaak kwam aan het licht nadat een van de dochters van het echtpaar op school had verteld over de mishandelingen. Uit het onderzoek dat volgde, bleek dat alle minderjarige kinderen littekens en/of brandwonden hadden. De besnijdenis van de twee meisjes was in het land van herkomst uitgevoerd. Om welk land het gaat, wil het OM om veiligheidsredenen niet zeggen.

1 en 19 jaar
De kinderen zijn tussen de 1 en 19 jaar oud. Ze zijn inmiddels uit huis geplaatst. De man en vrouw zijn apart naar Nederland gekomen in 2005 en 2007. Hoewel de besnijdenis van de twee meisjes niet in Nederland heeft plaatsgevonden, is vrouwenbesnijdenis hier strafbaar. Wat dat betreft is het echtpaar zware mishandeling ten laste gelegd.
De man (39) en de vrouw (37) zijn dinsdag opgepakt en zijn vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.


De zaak kwam aan het licht nadat een van de dochters van het echtpaar op school had verteld over de mishandelingen. Uit het onderzoek dat volgde, bleek dat alle minderjarige kinderen littekens en/of brandwonden hadden. De besnijdenis van de twee meisjes was in het land van herkomst uitgevoerd. Om welk land het gaat, wil het OM om veiligheidsredenen niet zeggen.

Volgens de NOS gaat het vermoedelijk om Somalië.

De kinderen zijn tussen de 1 en 19 jaar oud. Ze zijn inmiddels uit huis geplaatst. {De pleegkinderen zijn nu dus minimaal 2 keer in hun leven uit huis geplaatst. Er wordt vaak gezegd dat pleegouders zorgvuldig worden gescreend, maar deze kinderen zijn stelselmatig mishandeld. Het was dus geen incident maar kennelijk is dit jeugdbeschermers op geen enkel moment opgevallen. Dit is waar je uit huis geplaatste kind b.v. naartoe kan worden gebracht als de jeugdbeschermers speculeren over de veiligheid van je kind bij jou thuis}
De man en vrouw zijn apart naar Nederland gekomen in 2005 en 2007. Hoewel de besnijdenis van de twee meisjes niet in Nederland heeft plaatsgevonden, is vrouwenbesnijdenis hier strafbaar. Wat dat betreft is het echtpaar zware mishandeling ten laste gelegd.

             Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse
C http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.com/2012/04/alle-artikelen-jeugdzorg-dark-horse.html3 opmerkingen:

 1. Robert Slis, Rotterdam26 juni 2012 om 20:51

  Hoe kan het trouwens dat 2 buitenlandse mensen die respectievelijk 5 en 7 jaar in nederland zijn en zelf 9 kinderen hebben ook nog 2 pleegkinderen hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het lijkt wel of het enige doel is om maar te reageren op elk 'signaal', 'iets doen' als doel.

  Dat het allemaal totaal zijn doel voorbij schiet komt niet of nauwelijks aan bod.

  Zou het niet beter zijn de aandacht te richten op de groep met de grootste problemen (~30%), waarvan is aangetoond dat hulp daaar ook meetbaar (positief) effect heeft?

  Dan kunnen de andere ~30%, waar geen effect wordt bereikt, en vooral de ~30% waar negatief effect wordt bereikt, weer opgelucht ademhalen en verder met hun leven, dat meestal toch al 'goed genoeg' was volgens het ongrijpbare criterium dat pas ten voordele van gezinnen uit de kast wordt gehaald wanneer het de professionals goed uit komt ..

  Wordt het niet hoog tijd voor een civiele variant van de onschuldpresumptie, inhoudende dat de Staat aanneemt dat het ouderschap 'goed genoeg' is totdat het tegendeel is vastgesteld?

  De voorgenomen uitbreiding van de informatie- en controleterreur gaat gegarandeerd heel wat zorgmijden opleveren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn dochter Dara heeft in Schiebroek Rotterdam in een pleeggezin gezeten voor 4 jaar. Ze is daar door haar pleegbroertje voor een hele lange periode voor dom uitgemaakt en gepest. Zodat mijn dochter nu zelf denkt dat ze dom is. Laten we stellen dat dit 2 jaar van de 4 jaar is gebeurd. Bij mij zou dit nooit gebeurd zijn, maar in een pleeggezin waarvan de moeder notabene pedagogisch medewerker is en de pleegvader bij de belastingdienst werkt. Na deze toch wel zware traumatische ervaringen en na 4 jaar in een kindertehuis te zijn gedumpt moet mijn dochter één keer in de maand een weekend naar datzelfde pleeggezin terug.
  Maar Jeugdzorg laat haar liever naar de pleegouders gaan ipv naar haar eigen vader. Ik mijn dochter moeten beschermen tegen haar eigen moeder. Die haar kinderen als een stuk gereedschap gebruikt om de vaders kapot te maken. Bedankt Vicky Manos en bedankt Jeugdzorg Rotterdam.

  Robert Slis, Rotterdam

  BeantwoordenVerwijderen