zaterdag 30 juni 2012

Honderden allochtone misbruikslachtoffers in de Jeugdzorg

http://www.nrc.nl/nieuws/2011/02/26/honderden-allochtone-misbruikslachtoffers-in-jeugdzorg/

‘Honderden allochtone misbruikslachtoffers in jeugdzorg’


In Nederland zijn mogelijk honderden allochtonen slachtoffer van misbruik in de jeugdzorg, maar durven zij zich niet te melden. Dat zegt Rieke Samson-Geerlings, voorzitter van de commissie die onderzoek doet naar misbruik in de jeugdzorg, vanavond in actualiteitenprogramma Rondom 10.

Bij de commissie van Samson-Geerlings zijn tot nu toe 470 meldingen binnengekomen, maar daar zit geen enkele allochtoon bij, schrijft de NOS.

Samson-Geerlings gelooft niet dat deze groep daar niet mee te maken krijgt. “Een groot percentage van de cliënten in de jeugdzorg is allochtoon. Als ik moet gissen, zeg ik dat het aantal slachtoffers zeker in de tientallen moet lopen, mogelijk zelfs in de honderden”, reageert zij. Samson-Geerlings krijgt bijval van Jeugdzorg Nederland. Directeur Hans Kamps denkt dat allochtonen zich niet melden uit schaamte.

De commissie-Samson roept allochtone slachtoffers van misbruik op zich te melden. Binnenkort start de commissie een grote publiekscampagne om allochtone misbruikslachtoffers te vinden.

In Rondom 10 schuift ook NRC-redacteur Joep Dohmen aan om te discussiëren over misbruik in de jeugdzorg. Dohmen doet voor NRC Handelsblad onderzoek naar seksueel misbruik in de Katholieke kerk. Hiervoor werd hij in december uitgeroepen tot journalist van het jaar.


               Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse
C http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.com/2012/04/alle-artikelen-jeugdzorg-dark-horse.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten