maandag 10 september 2012

Wij delen de conclusies niet

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2012/07/dood_peuter_schuld_van_jeugdzo.htmlDe dood van Nouafel, de peuter die vorig jaar maart door zijn stiefvader net zo lang mishandeld werd tot hij er aan overleed, is mede de schuld van Bureau Jeugdzorg Utrecht. Dat is de conclusie van een kritisch rapport van Inspectie Jeugdzorg, die in een vlaag van verstandig bestuur van Aleid Wolfsen de opdracht hadden gekregen onderzoek te doen naar de handel en wandel van Bureau Jeugdzorg. De inspectie heeft op vijf punten geoordeeld.

 Conclusies: 1 keer een voldoende, 2 keer matig en 2 keer onvoldoende. Belangrijkste: "De Inspectie Jeugdzorg is van oordeel dat Bureau Jeugdzorg afdeling AMK, de risico’s voor [Nouafel] onvoldoende in beeld heeft gekregen", zo staat er in het rapport (pdf). Nouafel, die bij z'n geboorte meteen al in een pleeggezin kwam voordat hij uiteindelijk naar zijn eigen moeder mocht, waar hij bij een stiefvader met een gewelddadig verleden terecht kwam. Er waren zorgen over zijn welzijn, maar ondanks meldingen van politie, ziekenhuis en de oma van de peuter: Jeugdzorg greep niet in. En toen was Nouafel ineens dood.

Dus terwijl Bureau Jeugdzorg Gelderland op eigen gelegenheid kinderen bij hun moeder weghaalt omdat ze thuis wel eens Russisch praten, laten de collega's uit Utrecht een peuter van drie ondanks diverse waarschuwingen gewoon bij z'n gewelddadige stiefvader zitten. Even luisteren wat Bureau Jeugdzorg Utrecht daar op te zeggen heeft: "WIJ DELEN DE CONCLUSIES NIET, want we hebben gehandeld volgens de protocollen."

zie ook: Razzia jeugdzorg en politie http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.nl/2012/03/hartverscheurend-politie-en-jeugdzorg.html                    Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse 

4 opmerkingen:

 1. Logisch eigenlijk. Die protocollen dienen om het ongelofelijke, jeugdzorgbrede disfunctioneren toe te dekken en om kritiek af te weren, in plaats van om de diagnostiek, hulp en zorg te verbeteren ..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In dienst van protocollen, niet in dienst van de mens en verdrietig genoeg niet eens in dienst, of in het belang van onze kinderen.
  Ze geven het dus wel toe.

  De protocollen zijn dan niet naar behoren opgemaakt, als zij keer op keer een gezin slechts vermoorden en uiteenrukken.

  Tijd voor een ander protocol 'Hoe terrorisme in het famiierecht te bestrijden'.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. BJZ Utrecht stelt dus z'n eigengemaakte protocollen boven de wet (BW6:162,2).
  Dat op zich is al onwettig.
  Dus BJZ stelt zich boven de wet.
  Protocollen zijn slechts hulpmiddelen, en hoogwaardige universitaire opleiding moet zorgen voor degelijke diagnostiek om juist te handelen.
  Op meldingen nalatig zijn, heet dus bij dit BJZ "niet nalatig zijn".

  BJZ verwees niet door naar een diagnost: welke taak heeft BJZ dan naar IVRK 3 en 24?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. BJZ zal wel bang zijn geweest voor de stiefvader. Dan durven en doen ze niets namelijk. Ze gaan vaak naar alleenstaande moeders, die ze het leven zuur maken. Maar bij gezinnen met een asociale achtergrond durven ze niet zoveel. Triest voor die arme kind dat het zo moest verlopen...

  BeantwoordenVerwijderen