donderdag 6 september 2012

De huur moet ook betaald worden...


Ik wordt beschuldigd van 'pedagogische verwaarlozing', omdat ik gescheiden ben en financieel al vijf jaar alleen voor mijn kinderen opdraai. Ik moet werken.

Het AMK heeft zeker nog nooit gehoord van mensen die moeten werken om te voorzien in het levensonderhoud van de kinderen? Vader draagt geen cent bij en stookt de kinderen alleen maar op. En als dank krijg ik allemaal leugens over mij heen. De onderzoekster van het AMK die het allemaal zo goed weet, vertelt mij: "U kunt toch minder werken mevrouw" Ja, natuurlijk maar de energie en de huur moeten ook betaald worden, toch?

Vader betaald geen cent alimentatie. Er ligt loonbeslag en ik krijg,  jawel € 10,70 per maand terwijl ik recht heb op € 584,50 per maand. Goed hé?

Dan moet je wel werken, toch? Maar dat mag niet van het AMK, want hoe goed je ook je oppas regelt en twee dagen in de week gaat werken, dan nog verwaarloos je de kinderen en toon je geen interesse .

Als je ellende wil in je gezin bel dan even Jeugdzorg of het AMK, dan komt het helemaal goed. En voor je het weet heb je een psychiater nodig.


Anoniem

Redactie Dark horse: Zo meelevend en begrijpend zijn deze hulpverleners dus in de praktijk. Wij spraken eens met een vader die een eigen bedrijf had, maar die door valse beschuldigingen van kindermishandeling zoveel tijd kwijt was aan juridische zaken, dat hij er financieel door in de problemen kwam. De maatschappelijk werker had een goed advies voor hem: 'Je kunt je misschien maar het beste failliet laten verklaren'.


                        Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse


6 opmerkingen:

 1. Smeerlappen zijn het. Either way beschuldigen ze je van alles. Als je juist zelf wil opvoeden, of ziek bent, of een uitkering hebt. Dus als je in principe wel tijd kunt maken voor je kind, dan zeggen ze ook dat je als ouder tekort schiet.
  Ikzelf heb de baan, die ik kon krijgen niet gekregen,vooral omdat ik juridisch en psychisch zo onder druk werd gezet. En zo druk en overspannen werd, dat die baan aan m'n neus voorbij ging. Ook dat feit wordt totaal ontkent en genegeerd. Ouders worden geacht enkel tijd te hebben voor RvdK en BJZ en rechters,dan ben je dus een perfecte ouder..ahum.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je zegt dat je niet op een afspraak van BJZ kunt komen omdat je dan werkt, wordt doodleuk gezegd dat je niet wilt meewerken!
   Als ik naar de huisarts of medisch specialist of tandarts ga, kan dat toch ook op tijden die mij passen?

   Verwijderen
 2. Inderdaad, bij alle schade die wij als gezin geleden hebben ik op dat moment ook mijn baan in de proeftijd kwijtgeraakt. Gelukkig had ik snel een andere. 2 jaar later had ik het gedoe gewonnen. 5 jaar later is de financiële en emotionele schade nog niet klaar. Er is een hap uit ons leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Verschrikkelijk. Het is ook goed er deze site`s zijn.
  Eigenlijk zijn wij mensen te braaf en te volgzaam.
  Maar ja, het is ook vaak een psychologische kwelling.
  Wat zal de nieuwe generatie ervan vinden later? Wellicht kunnen ze zich het voorstellen als ze volwassen zijn. Hopelijk ziten er dan volwasennen bij die zich dan afvragen waarom is het toen zo gegaan?

  Er zijn helden die op gaan staan, en op camera`s alles gaan vertellen over hun 'jeugd' met Jeugdzorg. Geloof me, een ervan gaat er een documentaire van maken. Die in heel Europa zal worden getoond. Er zal een ommedraai komen.
  En dan denkt men van zichzelf..ben ik dat..wat een kwelling na eerst onschuldige burgers te hebben gekweld in alle facetten van hun leven.

  Denken ze nu echt dat er nooit een weerslag komt door hun manieren van doen. Zoals een boomerrang die terug in hun visie komt. Ik weet het zeker.

  Onbewust moet men toch 'weten' dat het zo niet kan. Zodra iemand met jeugdzorg te maken krijgt moet het eigenlijk gelijk gevolgd worden met een camera.

  Zo ook voor alle de transparantie binnen de Rechtbanken. Want als er niks te verbergen is, dan mag een Rechter het laten zien hoe hij/zij een zaak behandeld. Dat zou voor alle burgers zichtbaar moeten zijn. Niemand weet wat hen te wachten staat,en dat is een bedreigend gevoel. Dat kan weggenomen worden door middel van documentaires.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Waarom kunnen dit soort dingen gewoon door blijven gaan in Nederland.....waar is de weg om dit een keer tot stoppen te brengen?


  afz: ook slachtoffer(voornamelijk mijn dochter) van jeugdzorg

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ook ik denk regelmatig, over een x aantal jaar denken waarschijnlijk een hoop rechters en hopelijk ook jeugdzorgmedewerkers, we waren niet wijs dat we het toen zo aanpakten.

  BeantwoordenVerwijderen