zaterdag 8 september 2012

'Jeugdzorgheld'

http://www.gelderland.nl/?id=21126

Inschrijving voor Gelderse JeugdZorg Award geopend

De verzending van meer dan 1000 posters en flyers naar Gelderse huisartsen, bibliotheken, vrijwilligers- en jeugd(zorg)organisaties was het startsein voor de verkiezing van de Gelderse Jeugdzorgheld 2012.Tot donderdag 11 oktober 2012 kunnen jongeren, (pleeg)ouders, grootouders, collega’s of andere personen een kandidaat aanmelden als zij direct betrokken zijn bij een hulpverlener of gezinsvoogd. Ook jongerenwerkers, schoolmaatschappelijk werkers en vrijgevestigde therapeuten of behandelaars kunnen in aanmerking komen voor de Gelderse JeugdZorg Award.

Jury

Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen voor de Gelderse JeugdZorg Award 2012. De jury bestaat uit een gemêleerd gezelschap van jongeren, ouders en hulpverleners en bestuurders. Bij de beoordeling van de inzendingen wordt onderscheid gemaakt tussen professionele hulpverleners en personen die zich op vrijwillige basis inzetten voor cliënten uit de jeugdzorg.

Prijzen

De hoofdprijs is een tegoedbon van 2.000 euro. De winnaar mag dit bedrag in Gelderland besteden aan een project in de jeugdzorg of een aanschaf voor een (leef)groep.

Verhalen

Voor de verkiezing van de Jeugdzorgheld in 2011 kwamen ruim 80 inzendingen binnen. Het leverde prachtige verhalen op over wat mensen in de hulpverlening waarderen. Het toekennen van de Gelderse JeugdZorg Award is daarmee een mooie manier om hulpverleners te bedanken voor hun bijzondere inzet! Eén ding maakt de Gelderse JeugdZorg Award heel duidelijk: mensen waarderen het als hulpverleners zich met hart en ziel inzetten en hoop geven.

Week van de Jeugdzorg

Voor het zesde jaar op rij maakt de verkiezing van de Jeugdzorgheld onderdeel uit van de Week van de Jeugdzorg (zie Links). Het thema van de week is: 'Door de bril van…'.

Gezamenlijk initiatief

De Gelderse JeugdZorg Award is een gezamenlijk initiatief van de provincie Gelderland en Zorgbelang Gelderland. Kijk voor meer informatie over de Gelderse JeugdZorg Award of aanmelding op de website van de Gelderse Jeugdzorgheld (zie Links).

Meer informatie

Hellen Houterman, Zorgbelang Gelderland
Telefoon: (026) 384 28 22
Gepubliceerd op: 27 augustus 2012


                    Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse


4 opmerkingen:

 1. Bestaat er ook zoiets als een 'koude douche of een emmer modder over de hoofd gooien' van de GV of de zogenaamde hulpverlener als zij i.p.v. hulp te verlenen je gezin hebben vernield!?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik stel voor dat, desnoods via deze blog, een 'verkiezing grootste anti-held jeugdzorg' wordt gehouden of 'grootste leugenaar van jeugdzorg'
  De winnaar krijgt dan een de 'Dark Horse Pinokkio troffee'.... (Ik verzin maar wat....!!)

  Het zou aan meerdere kanten werken: enerzijds voor de bekendheid van deze blog, de maatschappij (gemeenten!) verder attenderen over de leugens van 'jeugdzorg' en het zou Jz-medewerkers misschien toch wakker kunnen schudden: zeker gezien hun eigen werkgelegenheid bij de overgang naar de gemeenten kunnen zij negatieve reclame niet gebruiken....

  Nico Mul

  BeantwoordenVerwijderen
 3. platform familierecht10 september 2012 om 19:22

  Waarom niet collectief zelf een ECHTE jeugdzorgheld aangeven. Ik stel voor laten we allemaal Dark Horse nomineren

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hm, ik weet het niet hoor ... krijg zo de kriebels van al die subsidie slurpende neppers op het gebied van jeugd belangen. Dark Horse als enige echte heb ik allang genomineerd.

  BeantwoordenVerwijderen