zaterdag 29 september 2012

Nederlandse advocate uitgenodigd op Amerikaanse hoorzitting over Joris Demmink

http://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuws/item/2632-nederlandse-advocate-uitgenodigd-op-amerikaanse-hoorzitting-over-joris-demmink.html
Mevrouw mr. Adèle van der Plas is op donderdag 4 oktober aanstaande uitgenodigd voor een hoorzitting voor de U.S. Commission on Security and Cooperation in Europa (Helsinki Commissie) op Capitol Hill in Washington.

Zij wordt gehoord over kinderhandel ten behoeve van prostitutie in Nederland. De hoorzitting is toegankelijk voor de media.


Wettige stappen

Mr. van der Plas is uitgenodigd omdat zij de advocate is van vier slachtoffers die beweren dat ze als kind misbruikt of verkracht zijn door mr. Joris Demmink, de omstreden secretaris-generaal van Justitie. De commissie wil van Van der Plas weten "waarom er nog geen onderzoek tegen Demmink is geopend, of dat alsnog zal gebeuren en wat er gedaan kan worden om te bereiken dat slachtoffers van kindermisbruik en -handel alsnog wettige stappen kunnen ondernemen tegen hun misbruikers."

                        Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse

1 opmerking:

  1. Zou die commissie ook eens naar de kinderroof, -mishandeling en illegale opsluiting en ontvoering van kinderen door Bjz kunnen kijken?

    BeantwoordenVerwijderen