donderdag 27 september 2012

Niet te geloven....


Koningin benoemt twee nieuwe leden van de RMO
  
woensdag 26-09-2012 13:39 
    
Dit is een origineel bericht van Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling (RMO)
Bij Koninklijk Besluit zijn op voordracht van de Ministerraad twee nieuwe leden toegetreden tot de Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling: mevrouw prof. dr. Irene van Staveren en de heer dr. Erik Gerritsen.

Irene van Staveren (1963) is hoogleraar pluralist development economics aan het Institute of Social Studies (ISS) van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ze is voorzitter van het PhD programma en projectleider van de online database Indices of Social Development. Daarnaast is Van Staveren onder meer lid van de denktank Sustainable Finance Lab en redactielid van Journal of Economic Issues, Review of Social Economy, Feminist Economics en Economic Thought.

Erik Gerritsen (1962) is bestuursvoorzitter Bureau Jeugdzorg Agglomeratie Amsterdam. Daarvoor was hij onder andere gemeentesecretaris in Amsterdam en plaatsvervangend Secretaris-Generaal van het Ministerie van Buitenlandse zaken. Gerritsen is onder meer voorzitter van de Raad van Toezicht van de Esprit Onderwijsgroep en bestuurslid van de Vereniging Overheidsmanagement. Hij promoveerde onlangs op het proefschrift 'De slimme gemeente nader beschouwd'.

De RMO is de adviesraad van regering en parlement op het terrein van participatie van burgers en stabiliteit van de samenleving.

                           Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse

6 opmerkingen:

 1. Hij was dus aan het studeren voor zichzelf, in plaats van het bevorderen van (enige) kwaliteit en moraliteit in de eigen organisatie ..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die Erik Gerritsen heeft volgens mij veel te veel op Carrièretijger zitten rondneuzen. Dit kan nooit goed gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit zegt voldoende:
  http://www.argusoog.org/erik-gerritsen-brengt-u-terug-naar-andere-tijden-achter-het-ijzeren-gordijn/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Met mooipraat naar ongeïnteresseerden in de top kan met goed verdienen met weinig compassie.
  Zo gewetensvol is dader Erik G.. Ahum.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik snap die Irene van Staveren niet.
  Je zult je toch de oren van kop schamen om met een onbenul als die Erik G.
  in een en dezelfde organisatie benoemd te worden.
  Dan vraag je je toch af waar het in je leven zo ontzettend fout moet zijn gegaan.

  En wij altijd maar laatdunkend spreken over overheden in verre en vreemde landen waar het er bij de overheid aan toe gaat alsof de overheid de prive speeltuin is van de corrupte bovenlaag.....  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Jan van Ruth,

  Ja, verontrustend he dat iemand die zo disfunctioneert gewoon zo'n adviesfunctie krijgt. Iemand als Micha de Winter zit ook in de RMO en is toch niet de minste.

  Maar vermoedelijk is de RMO in Den Haag wel enigszins omstreden aan het raken want de VVD wilde de RMO al afschaffen. Dikke kans dat ze het nu echt gaan doen nu er met dit kabinet nog veel meer bezuinigd moet worden.

  Het is te hopen dat de aanstelling van Gerritsen ertoe leidt dat men in Den Haag nog meer vraagtekens bij de RMO krijgt dan er dus kennelijk al waren. Wie weet doet dit definitief het doek vallen voor de RMO.

  Maar ook, de hoogleraren in deze raad zullen toch wel heel snel doorhebben dat Gerritsen niet ergens echt deskundig in is want hij is alleen maar gepromoveerd op zijn eigen carriere. En ik neem aan dat zijn manier van redeneren, die bijvoorbeeld in Binnenlands Bestuur vaak zeer onwetenschappelijk en onfeitelijk is, hen ook binnen de kortste keren zeer tegen de borst zal stuiten.

  Maar dan nog, wie heeft het in zijn bolle harsens gehaald om Gerritsen voor te dragen voor deze benoeming? Jeugdzorg Nederland via Haagse topambtenaren? En ondertussen maar klagen over de kloof tussen burgers en overheid, democratische onvrede, opkomst van PVV etcetera. Maar dat werkt men toch op deze ondemocratische manier zelf in de hand, door zo'n omstreden man in de RMO aan te stellen en klachten van burgers zo te negeren? Maar ook het oordeel van de Amsterdamse rekenkamer over BJAA en Gerritsen te negeren.

  Maar verontrustend is het zeker, heel erg ondemocratisch en een uiting van verregaande bestuurderscultuur en van een gecorrumpeerdheid waar we in Nederland lang van dachten dat die was voorbehouden aan landen ver van ons bed.

  Zie ook http://www.dejaap.nl/column/defensie-bezuinigt-volgend-jaar-op-onvoorzien/ In de reacties daar gaat het hier ook over.

  BeantwoordenVerwijderen