woensdag 26 september 2012

Algemeen meldpunt seksueel misbruik vanaf 1 oktober


Voor alle slachtoffers van seksueel misbruik is er vanaf 1 oktober één landelijk telefoonnummer. Dat blijkt uit het antwoord van staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten op vragen van Tweede Kamerlid Khadija Arib (PvdA) over seksueel misbruik in tehuizen en pleeggezinnen.
 
Zowel slachtoffers van misbruik in de rooms-katholieke kerk, die zich konden melden bij de commissie Deetman, als slachtoffers van seksueel misbruik in de jeugdzorg, die een beroep konden doen op de commissie-Samson, kunnen bij het nieuwe meldpunt terecht. Ze kunnen hun verhaal vertellen en professioneel advies krijgen over een vervolgtraject.

Het telefoonnummer 0900-99 99 001 is ondergebracht bij Slachtofferhulp Nederland. Slachtoffers kunnen ook de website Hulplijnseksueelmisbruik.nl bezoeken.

Op maandag 8 oktober presenteert de commissie-Samson haar eindrapport over seksueel misbruik in de jeugdzorg. Het tijdelijke meldpunt van de commissie-Samson vervalt dan.

Lees ook:

'Wie luistert nog naar ze als ons meldpunt...

Meldpunt misbruik ingesteld
 

1 opmerking:

  1. En weer te maken krijgen met zo'n door Den Haag gesubsidieerd zooitje ? Meewerken aan afschuif spelletjes en erachter komen dat ze meer moeite doen om geld in de kas te houden dan om één euro voor jou los te peuteren ? Allerlei stoornissen aangepraat krijgen omdat men wel weet in 80% van de gevallen tóch met leken van doen te hebben ?

    Ik denk dat het beter is eens te gaan navragen bij Stichting Pro Jeugd.

    Stichting Pro Jeugd is een claimstichting die zich concentreert op jeugdzorg zaken. Misstanden in de jeugdzorg moeten gewoon stoppen en dat kan niet door mensen die erge dingen hebben meegemaakt in de jeugdzorg en haar instellingen van het dichte kastje naar de blinde muur te blijven sturen. Koppen met spijkers slaan nu. Geld naar de slachtoffers.

    BeantwoordenVerwijderen