zaterdag 15 september 2012

CJG en de Week van de Opvoeding

http://www.dichtbij.nl/rotterdam-prins-alexander/regionaal-nieuws/artikel/2426079/cjg-prins-alexander-neemt-deel-aan-week-van-de-opvoeding.aspx

CJG Prins Alexander neemt deel aan Week van de Opvoeding

10 opmerkingen:

 1. Een opvoedcursus kan heel leuk en interessant zijn.
  Er zijn tegenwoordig moderne inzichten. Die kunnen ouders goed gebruiken, want lang niet alle ouderwetse opvoedgewoontes zijn onschuldig, bleek.
  |
  Het is ook lachen met andere ouders.
  Basis van cursusje is bijv. Thomes Gordon. Op:
  http://www.gordontraining.nl/Algemeen/thomas-gordon.html .....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je zou denken dat het goed zou zijn als CJG beter naar ouders luistert.

  Maar omdat het daarna al snel totaal uit de hand loopt door het gebrekkige niveau van betrokkenen, is het niet verantwoord om met de .. in gesprek te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Volgens mij is er geen ouder die behoefte heeft aan de week van de opvoeding. Of bedoelt men de week van de staatsopvoeding.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Eigenlijk is vooral opvoeding van de betreffende disfunctionerende professionals nodig ..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gooi daar meer geen geld naar toe!
   Zonde, want de broepsgroep is nu eenmaal niet zelf-reinigend gebleken.
   Ook al werden er verbeteradviezen gegeven.

   Verwijderen
 5. Het valt mij op dat Jeugdzorg helemaal niet vertegenwoordigd is in de week van de opvoeding. Sterker nog, een uitnodiging door Steven Pont gericht aan Erik Gerritsen werd door hem sterk bekritiseerd:

  http://www.binnenlandsbestuur.nl/sociaal/opinie/columns/de-eeuw-van-het-kind.7263654.lynkx

  Hiermee is het mij wel duidelijk geworden dat Jeugdzorg een besloten clubje is wat niet naar buiten durft te treden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Als zij zinnen schrijven als: 'Luister 's naar me'.
  Dan krijg je al zo je twijfels. Hoe moet dat kinderen en ouders de weg wijzen als het niet eens weet hoe goed Nederlands te schrijven.

  En hoezo, luister eens naar mij? In een goede opvoeding zeg je dat zo niet tegen een kind lijkt me.
  Dat is een prettige samen en wisselwerking, die niet werkt bij een ''Luister 's naar me'', verhaal.
  het zijn gewoonweg bijeenkomsten waarbij men probeert alvast probleem gevallen te creëren.
  Zodat men weer geld kan verdienen aan kindertjes en hun zg mislukte ouders.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nou nou, ze trekken wel alles uit de (poppen)kast om iets aan hun imago te doen, de zogenaamde beroepsopvoeders. En ze doen ook erg hun best om vooral niet moraliserend over te komen. Maar leuke, laagdrempelige dingen te bedenken, zodat mensen misschien wel eerder contact met hen zoeken als ze met vragen zitten.
  De mensen die op deze blog komen hebben natuurlijk andere ervaringen met de overheid en de beroepsopvoeders! Dus ik snap het overheersende cynisme wel.
  De eerlijkheid gebied ons wel om te kijken naar de realiteit en met veel kinderen is WEL echt iets aan de hand. Het is alleen zo hypocriet dat de overheid doet alsof het probleem bij de ouders ligt, terwijl het toenemend aantal alleenstaande ouders in een onmogelijke spagaat zitten als het gaat om de combinatie van zorg en werk en een steeds lager inkomen. Als de overheid de basisvoorwaarden niet kan verschaffen en ouders moeten roeien met de riemen die ze hebben, hoe kunnen ze dan met hun moraliserende vingertjes naar ons wijzen?

  En opvoeden IS best wel moeilijk! Gezag is taboe. Grenzen aangeven uit. Gebrek aan tijd wordt gecompenseerd met kadootjes. Als je kind buiten de groep valt wordt het gepest, dus ga je als ouder sneller de lijntjes vieren, want je wilt niet dat je kind buiten de boot valt....Als je ruzie hebt met je kind, kan de buurvrouw je verlinken. Dus ga je de confrontatie maar uit de weg. Zo kan ik nog wel even doorgaan.
  Ik was ook ooit beroepsopvoeder. Heb in Zjaak zelfs nog kinderwerk gedaan, lang, lang geleden! Heel lang geleden. Toen ik nog geen 'verdachte moeder' was. Haha! Haalde het NRC met mijn griezelclubjes in de Rotterdamse buurthuizen. HEEL ERG FOUT:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Beste Sabine,

  Ik geloof dat je niet langer meer van cynisme kunt spreken bij ouders en geleerden als je leest en hoort waar zij over schrijven en wat zij vertellen over “het goede werk” van de organisatie jeugdzorg. Je kunt veeleer spreken van wanhoop, woede, machteloosheid.

  Niet alleen op deze site wordt luid en duidelijk geschreeuwd over wantoestanden en willekeur binnen jeugdzorg! En al heel lang! JAREN lang!

  Blijkbaar heeft het (ook) voor kinderen, waar wel iets mee aan de hand is, niet het gewenste resultaat opgeleverd. Het tegendeel is waar. Voorbeelden te over nietwaar?

  Dat de maatschappij verandert is ook een bekend gegeven. Dat het consequenties heeft voor gezinnen is ook een gegeven. Dat de politiek graag met een beschuldigend vingertje wijst naar de burgers is ook een gegeven waar we regelmatig mee te maken hebben.

  Het misdadige in deze situatie is dat er instanties zijn die zich nog steeds mogen en kunnen verrijken dank zij deze gegevenheden.
  Het kind is uiteindelijk toch de dupe. Het kind is handelswaar geworden. Men kan er geld aan verdienen. Het kind wordt gebruikt als wapen om ouders op hun plaats te houden. De mond te snoeren. Te kleineren. Te vernietigen en daarmee ook de kinderen.

  Er moeten grenzen gesteld worden aan het kind dat Jeugdzorg heet. ZIJ moeten ophouden met zeuren om meer zakgeld. Ophouden met zeuren om een nieuwe stofzuiger? Anders kunnen zij hun rotzooi niet opruimen? FFPS?

  Schei toch uit! Het verplaatsen, verbergen of verstoppen van rotzooi IS geen opruimen! En anders? Verderstrekkende maatregelen!!

  Wij moeten ons geen zand in de ogen laten strooien door het kind Jeugdzorg door cadeautjes, valse beloftes, excuses en vermeende deskundigheid van "het kind" aan te laten bieden.Lees: Jeugdzorg en CJG’s!

  Wij zijn niet cynisch meer Sabine.
  Al heel, heel lang niet meer.
  WIJ zijn toe aan het aankondigen en uitvoeren van verderstrekkende maatregelen!

  BeantwoordenVerwijderen