dinsdag 4 september 2012

VWS mag in 2013 bezuinigen op Jeugdzorg

http://www.nji.nl/eCache/DEF/1/42/435.html

VWS mag in 2013 bezuinigen op jeugdzorg


3 september 2012
 
 
Branchevereniging Jeugdzorg Nederland heeft het kort geding verloren dat de organisatie tegen het ministerie van VWS aanspande. De rechtbank in Den Haag oordeelde op 31 augustus dat het ministerie in 2013 een korting van 2,65 procent op het budget van de jeugdzorg mag doorvoeren.

 
Jeugdzorg Nederland meende dat het ministerie van VWS de toegezegde compensatie voor stijging van de loonkosten in 2012 en 2013 niet om een tekort op de eigen begroting mocht intrekken. De rechtbank meent echter dat dit wel is toegestaan en dat het ministerie zich houdt aan gemaakte afspraken in een convenant tussen overheid en zorgbranches.

Jeugdzorg Nederland betreurt de uitspraak omdat hiermee extra druk komt te liggen op de toch al krapper wordende financiële kaders en daarmee op de kwaliteit van de zorg. De organisatie beraadt zich op mogelijke vervolgstappen om de korting alsnog ongedaan te maken.

Bron: Jeugdzorg Nederland

Meer informatie                        Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse5 opmerkingen:

 1. HOERA!!!!
  Dat scheelt iets voor kinderen.
  Valse gedwongen maatregelen regelen door de WSG is als institutionele kindermishandeling, en dat wordt dus nu relatief ietsje minder.

  Gek dat de BJZ's geen echt degelijk onderzoek naar zichzelf kennen, op basis van externe signalen vanuit o.a. de cliënten. Geen echte verantwoordelijkheid dus hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Precies.zij erkennen wel degelijk de problemen ,maar gebruiken tekort aan geld als excuus.Maar daar zit het m niet.
  Er is wel een tekort aan geld in de zorg,maar dat zou gecompenseerd moeten worden met een beter beheer ervan.
  Weg met de trend om kinderen van hun familie weg te roven.Daar gaat het over.
  Als ouders niet beschermd zijn middels huidig disfunctioneren rechtssysteem.....dan is dat uitermate schadelijk voor de maatschappij.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Er is geen tekort aan geld in de jeugdzorg, maar het wordt verkeerd uitgegeven onder het mom van dat ouders die hulp vragen als kindermishandelaars worden weggezet. UHP is veel duurder dan een snelle effectieve diagnose (door een toegesneden specialist) en diagnostische behandeling!
  Het schort dus aan het beheer ervan, waar de POLITIEK de beleidsmaker is.
  Voor echte kindermishandeling, dat vaak niet gezien wordt, is echte diagnostiek ook nodig. De bedreiger het huis of de straat uit!
  Grote mensen denken zo vanuit zichzelf; maar een kind voelt het anders; daar zijn specialisten voor boven sociaal werksters die zich zo graag 'professioneel' willen noemen, broodwinnend dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Aangezien in tweederde van de gevallen geen of negatief resultaat wordt bereikt lijkt mij een korting van 70% meer voor de hand liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zag de gezinsvoogd in een hele dure VAN rijden, verdient zij nou echt zoveel als alleenstaande moeder met 2 biologische en 5 aangenomen(ter plekke verzonnen) kinderen. Bij elke hoorzitting had ze nieuwe merkkleding en schoenen. Iedere keer voor de rechters haar kleding trekken, zit het allemaal wel goed? En ouders maar kaalplukken.

  BeantwoordenVerwijderen