donderdag 6 september 2012

Mijn ervaring met het AMK

Cluster hoofdpijn

In oktober 2009 kreeg mijn dochter (toen 13 jaar) de eerste Cluster Hoofdpijn aanvallen.
Vreselijk... drie en half uur durende aanvallen waarbij ze het uithuilde en schreeuwde van de pijn. We konden niet meer in slaap komen voor 4 of 5 uur 's morgens.

De volgende ochtend niet naar school, omdat ze bekaf was en ik ook natuurlijk.
Deze aanvallen duurden 9 maanden waarin ze allerlei onderzoeken heeft ondergaan.
Er werd niets afwijkends gevonden.
 
Leerplichtambtenaar

Maar als je 3 maanden niet op school komt, word de leerplichtambtenaar ingeschakeld en de GGD-arts. Allerlei gesprekken en adviezen werden gegeven, waar we niets aan hadden. Het verhielp de hoofdpijn niet. Na 9 maanden heeft ze op mijn eigen initiatief een pijnblokkade gekregen in haar nek. Ze steken dan (onder een roesje) een naald in haar nek, tot tussen de wervels.
Ze spuiten daar iets tussen waardoor de zenuw geblokkeerd wordt.
Hoera!.. De hoofdpijn was de volgende dag (toen het roesje uitgewerkt was) helemaal weg en bleef 8 maanden weg.
 
Zorgmelding bij het AMK

Dan... de ellende als het weer opnieuw begint... vreselijk! Wat voel je je als moeder dan machteloos!
Volgens GGD moest het psychisch zijn en moesten we naar psychiater en psycholoog, want als een kind zo lang niet op school komt, zal er volgens hen wel iets mis zijn met de manier waarop de moeder met het kind omgaat..
Dit traject hadden we al gehad en daar hadden we niets aan.
We volgenden hun advies niet meer op en dat was voor de GGD arts de reden om een zorgmelding te doen bij het Advies & Meldpunt kindermishandeling. Kortom als het weer gebeurt wordt de kinderbescherming op mijn dak gestuurd. Belachelijk... vooral omdat we na dat gesprek met het AMK pas erachter kwamen, via internet, wat het was ...Cluster Hoofdpijn.
 
Verdachtmakingen, dreigementen

Al die gesprekken, verdachtmakingen en dreigementen krijg je er nog bovenop, bij de CH
Gelukkig hebben we tot nu toe goede ervaringen met zuurstof toedienen, die we via de neuroloog hebben gekregen. Ze zit nu in een CH vrije periode. Ze is nu 15 en ik hoop dat ze het niet meer terug krijgt. In ieder geval niet voor haar 18 de. Want als de Kinderbescherming eraan te pas komt, wordt ze missschien uit huis geplaatst, omdat ik hun domme adviezen niet meer wil opvolgen.

Onwetendheid en onbegrip
 
Onwetendheid en onbegrip bij de jeugdbeschermers, geeft je bovenop je pijn en gevoel van machteloosheid ook nog eens een hoop stress. De pijnblokkade bij de pijnpoli heeft misschien ook effect bij andere CH patiënten, dus misschien is dit een goeie tip.
Verder wens ik iedereen met deze pijn heel veel sterkte, begrip en vooral beterschap toe.
 
 
M

Redactie Dark horse: Een indrukwekkend verhaal, dat meteen doet denken aan andere ouders die een kind hebben met serieuze medische klachten, waar door AMK / BJZ alles 'gepsychologiseerd' wordt zodat de schuld bij de opvoeders komt te liggen. Zo is er het bekende verhaal van de 'glaswol-allergie' en de kinderen met M.E. (vermoeidheidssyndroom) die gedwongen naar de fysiotherapie moesten, terwijl dat hun kwaal juist verergert. Vele malen is op deze blog gesproken over de noodzaak van goede diagnostiek, maar tot nu toe weet het Ministerie van VWS zich er geen raad mee, ondanks gericht schrijven aan hen over dit onderwerp.

Wij wensen dit gezin heel veel sterkte!


http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.nl/2011/12/klachten-bureau-jeugdzorg-demet-tv.html

http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.nl/2012/06/ouders-van-kinderen-met-me-worden.html


                     Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse


5 opmerkingen:

 1. Ik wordt beschuldigd van pedagogische verwaarlozing, omdat ik gescheiden ben en financieel al 5 jaar alleen voor mijn kinderen opdraai. Ik moet werken. Het AMK heeft zeker nog nooit gehoord van mensen die moeten werken om te voldoen in het levensonderhoud van de kinderen. Vader draagt geen cent bij en stookt de kinderen alleen maar op. En als dank krijg ik allemaal leugens over mij heen. En de onderzoekster van het AMK die het allemaal zo goed weet vertelt mij, "u kunt toch minder werken mevrouw"Ja, natuurlijk, energie en de huur moeten ook betaald worden toch?

  Vader betaald geen cent alimentatie er ligt loonbeslag en ik krijg jawel 10,70 euro per maand en heb recht op jawel 584,50 euro per maand goed hé?

  Dan moet je wel werken, toch? Maar dat mag niet van het AMK, want hoe goed je ook je oppas regelt en 2 dagen in de week gaat werken, dan nog verwaarloos je de kinderen en toon je geen interesse .

  Als je ellende wil in je gezin bel even Jeugdzorg of het AMK dan komt het helemaal goed. En voor je het weet heb je een psychiater nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kinderen mogen per definitie geen autonome ziektes hebben van BJZ.
  Ernstige ziektes moeten het gevolg zijn van pedagogie bij BJZ! - Daar moeten enkel ouders voor verantwoordelijk gehouden worden, vindt BJZ kennelijk.
  Vooral niet BJZ zelf, of school, en een andere uiterlijke invloed (zoals een E-nummer misschien).
  BW1:254 lid 1 wordt gebruikt als cliché zonder degelijk onderzoek voor de afzet tegen ouders. Voor bezettingsgraden halen: geld.
  Dat is vanzelfsprekend NIET in het belang van het kind (IVRK art. 24).
  Maar BJZ is kennelijk, zoals ze bewijzen, machtsbelust, zich niet verantwoordend met eerlijkheid en zelf-retrospectie. OTS is werkgelegenheid, dus moet vaak uitgesproken worden, wat de smoes ook is.
  Deze beroepsgroep is dus duidelijk niet zelf-reinigend.
  Maar wel schadend!
  En mogen we het noemen: institutioneel kindermishandelend?! Ondeskundig. Machtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is jammer dat exen elkaar niet kunnen wijzen op het gevaar van BJZ.
  Gezamenlijk het ouderschap nemen is een beveiliging tegen BJZ, dus in het belang van je kind.

  BJZ behoort naar BW1:257 hulp en steun te geven en geen verwijten zonder oplossing of ondersteuning.

  BW1:258 e.v. geeft een mogelijkheid voor ouders om bezwaar te maken op het ontbreken van steun in het probleem, met inachtneming dat het kind zich het veiligst thuis voelt, en zich daar dus het best kan ontwikkelen.

  Ouders: ondanks echtscheiding: werk samen aan ouderschap! Verdiep u!
  Trek gezamenlijk op tegen BJZ-insinuaties.
  Maxima mag ook werken zonder AMK of BJZ op hun dak.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 'Maxima mag ook werken zonder AMK of BJZ op hun dak'... inderdaad: jeugdzorg is ook nog selectief. Eigelijk zouden we iedere keer als Alex en Mexico bijvoorbeeld 1 week in Mexico zitten dan wel in een ander ver land AMK-meldingen moeten doen over hun kinderen: ze hebben dan, gezien de arbeidstijdenwetten, minstens 5 verschillende oppassen en kunnen de ouders snel bij hun kidneren komen als ze behoefte hebben aan een knuffel dan wel door papa of mama in bed gestopt willen worden/ NEEN... als u als gewone ouder uw kinderen 1 week aan 5 verschillende oppassen over zou laten zouden uw kinderen onmiddellijk uit huis geplaatst worden wegens 'ontbreken van de rust', 'gebrek aan continuïteit in de verzorging' en 'langdurige afwezigheid van beide ouders'... maar ja... als gewone burger wordt uw kind gewoonweg geroofd... 'iedereen is gelijk'...zie verder art. 1 Grondwet!

   Nico Mul

   Verwijderen
 4. Lees ook eens:

  http://www.deregentegenhouden.nl/ Waar een autistische jongen en zijn moeder door school weggezet worden.
  http://medicasterplein.nl/
  Waar hetzelfde gebeurt met een ziek meisje en haar ouders, nota bene door de Reconvalescentenschool.
  Ook persoonlijk heb ik de nodige slechte ervaringen met instanties en ook in mijn omgeving ken ik er een paar.
  Heb je al een kind dat ziek is of een ontwikkelingsstoornis heeft en dan mag je er gratis en voor niets ook bij weggezet worden door scholen, verzuimcoordinatoren, leerplichtambtenaren, zorgcoordinatoren, ZAT-teams, jeugdartsen en wie niet. 'Protocol mevrouw'. En allemaal is het zogenaamd om je kind te helpen. Neemt niet weg dat er gelukkig ook nog gewone doodnormale mensen tussen zitten die je ook gewoon te woord staan, maar als het protocol het verplicht dan ga je weer het schip in, want zij hebben zich daar dan ook maar aan te houden. Wat een werkverschaffing, geldverspilling en nodeloze stress voor ouders en kinderen.

  BeantwoordenVerwijderen