dinsdag 4 september 2012

Liegen tegen de media

Liegen tegen media begint een gewoonte te worden bij de jeugdzorg. Onlangs hadden we de gemeente Amsterdam die loog tegen Elsevier die het verhaal uitzocht van de eigenaren van deze site die zich beklaagden over Bureau Jeugdzorg Amsterdam. Daarop verspreidde Bartho Boer het verhaal dat deze mensen zelf niet deugen. Een verhaal dat niet alleen niet klopte maar ook nog eens vol zat met privacygevoelige informatie.

Dat leidde tot het oprichten van deze site. Maar het leidde nog altijd niet tot adequaat optreden van Lodewijk Asscher, die niets van zich laat horen aan slachtoffers van BJAA. Kennelijk veel te druk met mooi weer spelen in de PvdA-verkiezingscampagne en Alexander Pechtold brieven schrijven over hoe goed onderwijs en jeugdzorg in Amsterdam zogenaamd geregeld zijn....

Dat is wel lef hebben met een failliet Amarantis, ROCVA dat ook al jaren bijna failliet is en in precies dezelfde problemen verkeert. Speciaal onderwijs dat ouders beschuldigt van seksueel misbruik om te verhullen dat er seksueel misbruik op hun school heeft plaatsgevonden. En een BJAA met een volslagen gecorrumpeerde bestuursvoorzitter die alleen maar bezig is met geld ipv kinderen. En waarvan vast staat dat het geld dat hij binnen haalt met zielige verhalen over kinderen, niet besteed wordt aan die kinderen. Zie de Amsterdamse rekenkamer. Daarnaast kloppen de verhalen niet over dat Eigen Kracht zo'n wondermiddel is, zoals Amsterdam graag wil doen geloven als men opschept koploper daar in te zijn. Asscher zou om al die redenen zich beter kunnen bezig houden met orde op zaken stellen in Amsterdam dan op basis van onware verhalen campagne voeren voor de PvdA.

Terug naar de leugens tegen de media. Wat vinden Elsevier en de Volkskrant ervan dat er tegen hen wordt gelogen door autoriteiten als zij verhalen willen maken over de misstanden in de jeugdzorg? Wat is het standpunt van hun hoofdredacties hierin? En hoe gaan zij daar in de toekomst mee om? En gaan zij ook terugkomen op de verhalen waarin ze zijn voorgelogen waardoor ze van de ware toedracht van het verhaal zijn afgehouden?

Dat zijn de volgende vragen. Uitzoekwerk als het verhaal over het islamitische jongetje dat in een pleeggezin is gedoopt tot Katholiek is daarom uitmuntend. Dat is nodig om de spindoctorspraktijken bij de communnicatieafdelingen van jeugdzorgorganisaties een halt toe te roepen. Liegen mag namelijk niet, dat zouden media niet moeten accepteren van organisaties die leven van belastinggeld en zeggen pal te staan voor maatschappelijke belangen.

Daar hoort ook verantwoording afleggen bij aan de maatschappij die die activiteiten betaalt en vertrouwen schenkt. Het is niet normaal om de media te manipuleren zoals nu vanuit sommige jeugdzorgorganisaties gebeurt: met leugens en achterklap.

Anoniem (Bron bekend bij Jeugdzorg)

Disclaimer: http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.nl/2012/07/disclaimer.html

                               Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse

3 opmerkingen:

 1. Je kunt je ook afvragen welke belangen de media hebben. En WIE bepalen wat in de media komt en HOE?

  Ik ben bijna een half jaar dakloos geweest met mijn dochter van elf, na remigratie. De hulpverlening zei: kom maar naar Nederland, we vangen je wel op. Er was niemand. Na wekenlang elke dag het hele land doorgebeld te hebben voor een opvangplek en overal te zijn weggestuurd, kreeg ik dus die jeugdzorg in mijn nek, die ook niets deden. Toen ben ik de media gaan bellen en mailen. Ik heb vele uren met journalisten gepraat waar de bek van open viel en die graag aandacht aan de dakloze gezinnen wilden besteden. Maar op het moment dat ze het met de eindredacteur bespraken, hoorde ik niets meer van ze. Ik vermoed ook dat jeugdzorg zelf achter de schermen een rol heeft gespeeld hierin. Of andere hulpverleners die bang waren ontmaskerd te worden. Journalisten moeten wederhoor plegen, weet je wel....
  En zo kon het gebeuren dat een moeder met een kind tot het uiterste getergd, maandenlang rondzwierven tussen particuliere adressen waar ook van alles loos was...Geen haan die er naar kraaide.
  Het is mensenrechten en kinderrechtenschennis!

  Sabine

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je echt iets nodig hebt kan je dat ook hier laten weten. Er zijn beslist mensen die iets voor anderen willen doen, de vraag is hoe je ze kan vinden, en dat is in elk geval niet via jeugdzorg ..

   Verwijderen
 2. Jah, Ik weet daar alles van en ook de wanpraktijken van PvdA achter de gordijnen samen met de media!!

  BeantwoordenVerwijderen