vrijdag 7 september 2012

Tekort aan pleegouders voor pubers

http://www.telegraaf.nl/binnenland/12906870/__Tekort_pleegouders__.html


UTRECHT - Dat er een tekort is aan pleegouders in Nederland is al langer bekend, maar Pleegzorg Nederland is nu specifiek op zoek naar pleegouders voor pubers.
 
Onder het motto Help jij een pleegkind de pubertijd door? is de organisatie een campagne begonnen om pleegouders te werven voor kinderen van 10 jaar en ouder. Deze campagne is onderdeel van een in 2011 gestarte campagne, Ontdek de pleegouder in jezelf. Afgelopen jaar hebben 16.200 belangstellenden een informatiepakket over pleegzorg aangevraagd. Dat is drie maal zo veel als het jaar ervoor.
Jaarlijks wonen 20.500 kinderen voor kortere of langere tijd bij pleegouders. Een derde van deze kinderen is 10 jaar of ouder. Op 1 januari 2011 verbleven in Nederland 15.790 kinderen bij pleegouders. In 2011 zijn 9423 nieuwe plaatsingen gerealiseerd. In de afgelopen 10 jaar is het aantal kinderen dat gebruik maakt van pleegzorg verdubbeld.
 
                        Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse
5 opmerkingen:

 1. Jaja, en de lieve mensen die zich aanmelden die moetne vervolgens alles pikken van de jeugdzorg. Die kunnen het kind elk moment weg halen, gesloten plaatsen enzovoorts. Lieve mensen vinden dat vreselijk, willen het kind beschermen.

  Gevolg: minder lieve mensen. Die zo'n puber wel kunnen gebruiken als knechtje in huis of eigen bedrijf. Of voor seksueel misbruik. Of alleen maar om het geld binnen te slepen van pleegzorg en het kind weer aan de dijk zetten als het lastig wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 7 september 2012

  Ja, iedereen maakt zich drukker om alles behalve onze kinderen en zeker onze overheid niet. Maar zelfs Amnesty Internationel maakt zich drukker over illegale asielzoekers die opgesloten worden in de gevangenis, terwijl er net zoveel of meer onschuldige kinderen opgesloten worden in een gesloten jeugdgevangenis, gelijk aan iemand met beperkingen.

  Als je iets wil veranderen aan deze situatie reageer dan met naam in plaats van anoniem.

  Robert Slis, Rotterdam
  Slachtoffer Bureaujeugdzorg Rotterdam

  The world is a dangerous place to live; not because of the people who are evil, but because of the people who don't do anything about it

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dus dit is eigenlijk een OPROEP voor aspirant pleegouders::
  wees niet zo dom om pleegouder te willen worden. Bedenk:
  Zonder pleegouder-voorraad helpt u kinderen die onjuist met smoesjes of insinuaties uithuis zouden moeten geplaatst worden volgens de ondeskundige 'social werker' in BJZ.
  T/o.: met een voorraad helpt u BJZ aan geld, en niet het kind dat zich veiliger thuis voelt met echte diagnostische hulp.

  Een artikel eerder hoort u zo'n jongere.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Volledig overbodige oproep:
  - Als kinderen bij familie geplaatst kunnen worden dan zijn grootouders van midden 50 al 'te oud' vervolgens worden kinderen van 10 geplaatst bij alleen wonende mannen / vrouwen van een jaar of 60 dan wel ouder... omdat die bijvoorbeeld anders altijd alleen zitten.....
  (Zie het boek 'Jeugdzorg ammehoela' van P. Schoorstra)
  - Eigelijkis iedere UHP overbodig, men dient alleen de juiste hulp in te zetten in de thuissituatie. Het aantal UHP door de rechter wordt structureel verhoogd door de ene leugenachtige bewering van Jz: 'Hulp in de thuissituatie is niet mogelijk' (dit vaak terwijl dat zelfs niet geprobeerd of onderzocht is!)
  - Ik kan alleen maar eens zijn met de eerdere opmerking dat dit alleen maar bedoeld is om méér omzet voor de Jz-industrie (eerst Maatschappelijke Ondernemers' genoemd, nu heet dit 'Jeugdzorg Nederland'!!) Dus méér 'voorraad pleeggezinnen' = méér UHP = kassa voor BJZ/ pleegzorg = méér BESCHADIGDE KINDEREN!

  Nico Mul

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gewoon eerst goed nadenken voordat je een kind uit huis plaatst, dan hoef je er ook geen pleeggezin voor te zoeken.

  De situatie is nu dat er geen plek is in de pleegzorg, dat de rechter beslist dat het kind niet thuis hoort in een residentiële instelling en dat er geen andere plek is.

  Het kind mag niet blijven in de residentiële instelling. Het kan ook niet meer terug naar de biologische ouders, want het heeft in de tussentijd zoveel gedrasproblemen ontikkeld, dat die mogelijkheid is uitgesloten. Dus het kind staat op straat.

  Bedankt hoor Jeugdzorg voor de schitterende jeugd die je al deze kinderen hebt gegeven. Door jullie bewust onzorgvuldig en ondeskundig handelen.

  Bedankt hoor overheid, dat jullie dit in (het beschaafde?)Nederland mogelijk hebben gemaakt.

  Je kunt maar beter het kind zijn van asielzoekers, dan maakt men zich tenminste nog druk over je!!

  Schaamt u zich allen diep!

  BeantwoordenVerwijderen