dinsdag 4 september 2012

PvdA-stad Amsterdam

Erik Gerritsen van BJAA in Amsterdam houdt zijn salaris geheim. Volgens zijn zeggen hoeft hij het niet bekend te maken omdat hij in zijn eentje de Raad van Bestuur is. Natuurlijk gaat de Raad van Toezicht akkoord daarmee, want die heeft Gerritsen zelf uitgezocht. Uit een eerder verhaal op deze site bleek immers dat die moesten solliciteren bij Gerritsen....

Al heel lang worden er in Binnenlands Bestuur vragen gesteld door critici die reageren op de standaard geldzuchtige PR-columns van Gerritsen en naar zijn inkomen vragen. Daar wil Gerritsen niks over zeggen maar het is volgens hem zogenaamd volgens de Balkenendenorm. Onlangs heeft de SP onderzoek gedaan naar topinkomens van jeugdzorgbestuurders. Ook toen zocht Gerritsen weer de publiciteit en hekelde dat onderzoek, want allees was volgens hem binnen de Balkenendenorm.

Gerritsen beweert ook week na week met droge ogen dat de jeugdzorg veel te weinig geld krijgt voor de zielige kinderen en dreigt en smeekt en manipuleert zich een ongeluk voor meer geld. Maar wat blijkt volgens de Amsterdamse rekenkamer? Het geld dat Gerritsen bij elkaar heeft gebedeld, is helemaal niet terecht gekomen bij de kinderen maar bij BJAA. Die huurt daar een glamourous kantoor van voor Gerritsen en de zijnen met een huur van maar liefst een miljoen euro per maand! Er zijn maar enkele honderden werkplekken maar volgens Gerritsen is het zo duur door de dure parkeerplekken.

En dat in een tijd met een enorme kantoorleegstand en terwijl BJAA prachtige panden had. Het lijkt de typische bestuurderitis die we ook kennen van woningbouwcorporaties, ROC's, het VU, de COA en de GVB. (Let op, dat zijn al vijf Amsterdamse organisaties! : Amarantis, ROCVA (is nog niet bekend maar al jaren wel bekend voor wie de jaarrekeningen leest, kennelijk doet het gemeentebestuur van Amsterdam dat dus niet of zou de ouwe jongens krentebroodsfeer in de Amsterdamse ambtenarij en politie ook de oorzaak zijn van de vele bestuurdersschandalen?), VU, GVB en BJAA.)

Maar goed, wat zou het salaris van Gerritsen zijn? Is dat nou niet eens een taak voor het Parool, om bij ROA Amsterdam te WOBBEN om daarachter te komen?
Alvast een schotje voor de boeg? We weten van Gerritsen dat hij bezeten is van geld, macht, status en glamour. We weten dat hij het met de waarheid vaak niet zo nauw neemt. En we weten dat hij eerder andere bestuurders onterecht de hand boven het hoofd heeft gehouden en heeft verdedigd over die topsalarissen.

Het zou dus zomaar kunnen dat het salaris van Gerritsen veel hoger is dan hij aangeeft. Welk medium zoekt het uit??? En zou het niet leuk zijn om dat uit te zoeken in campagnetijd, dus nog voor de verkiezingen? Want het lijkt erop dat Amsterdam als PvdA-stad op grote schaal gecorrumpeerde machtzuchtige heerzuchtige mismanagers de hand boven het hoofd houdt.

En denk om de extra's, waardoor de salarissen in de praktijk vaak hoger zijn dan de Balkenendenorm. Dus dat gaat dan vaak om extra pensioenvergoedingen, prestatiebonussen, exorbitante declaraties en afgesproken ontslagvergoedingen van vaak wel een paar ton. Prachtkans voor het Parool om mee uit te pakken?

Anoniem (naam van deze persoon  is bekend bij Dark horse)

Disclaimer: http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.nl/2012/07/disclaimer.html


                      Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse
 

7 opmerkingen:

 1. Even als referentiekader?
  Rita van Breugel, sinds 2007 onze onvolprezen voorzitter van de raad van bestuur en directeur van Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant, en voorheen sinds 2001 gemeentesecretaris( ja zij ook al!!!!)in Roermond, waar zij woont, en ook verantwoordelijk voor het in dienst nemen van de man die de panden van BJZ naar verluid zou hebben verkwanseld aan goede kennissen en die daarom, en omdat hij kennelijk in het verleden ook niet helemaal brandschoon zou zijn geweest het veld moest ruimen, heeft volgens dagblad bndestem een jaarsalaris van
  € 156659 per jaar.
  Het Brabants Dagblad heeft deze gegevens afgedwongen middels een WOB verzoek.
  Dus aan te nemen is dat het salaris van die meneer Gerritsen nog wel iets hoger zal liggen.
  Want verschil moet er toch zijn, en Amsterdam is toch wel iets anders als Brabant.
  Een minister verdient overigens € 149000 per jaar volgens bndestem.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Iedereen mag een WOB verzoek indienen. Dus als je het salaris van Gerritsen wilt weten, ga je gang. Hou er echter wel rekening mee dat een WOB verzoek wel een half jaar kan duren (4 weken + 4 weken uitstel, dan bezwaar 6 weken + 6 weken uitstel, dan beroep enz.). Dat haal je niet voor de verkiezingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een wetenschappelijk onderzoek liet zien dat waar het verschil tussen een minimum inkomen en het maximale meer dan 8 keer is, er spanningen in de maatschappij ontstaan, men minder gelukkig is.
  Men kan dus stellen dat graaien naar meer en meer asociaal is als dat over de 8 x komt.
  Ook bleek dat graai-verdieners minder compassie hadden met hun medemensen. Het werd uitgelegd omdat de graaiers zich met hun vele geld zich minder zorgen hoefden te maken om de gewone levenszaken en -onderhoud.
  Veel verdienen maakt ongevoelig. Eigenlijk heel zielig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Natuurlijk kan iedereen WOBBEN, maar niet voor een groot publiek publiceren. En daar gaat het natuurlijk om. Wie weet wordt Gerritsen dan op die manier gedwongen af te treden of de Amsterdamse politie om eindelijk eens iets te doen.

  Zie alle misstanden die op deze site staan beschreven rondom die man. Tip: Gerriten invoeren als zoekterm op deze site. Idem voor de rol van Asscher en burgemeester Van der Laan bij de verschillende schandalen, Asscher weigert met slachtoffers in gesprek te gaan en weigert contact.

  De hoop is nog op Van der Laan omdat hij binnenkort de landelijke taskforce kindermishandeling gaat leiden. Dan zou hij toch iets moeten doen aan de misstanden in eigen stad, zou je denken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Interessant die link tussen gebrek aan empathie en topbestuurders. Daar zijn ook onderzoeken naar gedaan en dan blijkt dat het niet alleen zo is dat mensen die hoog in de boom zitten daardoor zich niet goed meer kunnen voorstellen hoe het leven er gewonen mensen uitziet. Maar het is ook omgekeerd, juist het type mens dat ijdel is, weinig empathie kent en manipulerend is, steeft vaak een loopbaan als bestuurder na. Het schijnt zo te zijn dat bestuurders relatief vaak narcistische en psychopathische trekken hebben.

  Je zou hopen dat dat type bestuurder naar organisties gaat waar ze weinig menselijk leed kunnen veroorzaken, denk bijvoorbeeld aan een logistieke organisatie. Maar in de jeugdzorg kunnen dit soort mensen veel kwaad. Zij zullen ook zeker niet de fouten gaan erkennen en aan een verbeterd functioneren gaan werken. In plaats daarvan beschuldigen ze de klagers en manipuleren het zo dat het nooit aan hen ligt, maar aan die zogenaamd gekke ouders en kinderen. Of aan die negatieve media.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ken deze bevindingen. Het is juist!
  En bestuurders kennen de werkvloer niet; een reden temeer om deze dure laag gewoon weg te doen; ontslaan maar!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ongeboren babies, kinderen en zwakbegaafden ... dat is tegenwoordig big business. Dáár valt wat aan te verdienen, je krijgt topsalarissen zonder je handen vuil te maken, dat doen de rechters en politie wel. En die gebouwen; zou me niet verbazen als daar ook andere 'soort vermaak' plaatsvindt. Dit verdient simpelweg een GOUDEN EIKEL AWARD.

  BeantwoordenVerwijderen