vrijdag 14 september 2012

Ouders tegen komst misbruik plegende kleuter

http://www.antibjz.nl/page/articles.html/_/jeugdzorg-algemeen/ouders-tegen-komst-misbruik-plegende-kleuter-r837Ouders van kinderen op de Sint-Josephschool in Lisse verzetten zich tegen de plaatsing van een kind dat eerder ergens anders 'grensoverschrijdend gedrag van seksuele aard' heeft vertoond. De Sophia Stichting, waar de school onder valt, beraadt zich nu op de situatie.
 
 
Dat heeft Peter Bongaerts van de stichting woensdag gezegd na een bericht hierover in De Telegraaf. Het 6-jarige jongetje zat eerder op de Jozefschool in Hillegom. Daar werd hij in het voorjaar geschorst wegens zijn gedag. Op zijn beoogde nieuwe school in Lisse was dinsdagavond een informatiebijeenkomst voor de ouders, maar die gingen in groten getale voor de plaatsing liggen omdat zij gevaren en bedreigingen voor hun kinderen zien.

Volgens Bongaerts was behandeling voor het kind geregeld en lag een veiligheidsplan klaar. De ouders in Lisse gaven echter aan dat het kind het op de school niet prettig zou krijgen.

Het bestuur van de Sophia Stichting neemt deze week een besluit over de kwestie. De Sophia Stichting voor katholiek basisonderwijs is het schoolbestuur van 23 basisscholen in de Duin- en Bollenstreek.

Lees ook:

Jongetje van 6 jaar terroriseert school

                           Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse


  

3 opmerkingen:

 1. Met alle respect voor de zorgen, maar volgens mij kan je bij een 6-jarige niet spreken van misbruik plegen, aangezien het besef van de reikwijdte van het eigen handelen, en omdat overzicht over de situatie (bv ik-ander differentiatie) op die leeftijd onvoldoende ontwikkeld is.

  Je ziet wel vaker dat jeugdige misstappen tegenwoordig in de strafrechtsfeer worden getrokken door een volwassen interpretatie te projecteren op (onhandig) gedrag van kinderen ..

  Feitelijk niet veel meer dan morele paniek/hysterie?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vroeger noemde men dit gezond, dokter spelen etc.
  Men spreekt bijna van een mini crimineel in de dop tzt.
  Jammer want als men een kind van 6 duidelijk maakt wat wel en niet kan, dan zal het vast nog wel een nette weg in het leven vinden.
  Het kind is nog maar 6 jaar oud!
  Waar is men mee bezig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ontzettend zielig voor die twee kindertjes. Ik ken de feiten niet, ik herinner me alleen van de kleuterschooltijd dat er bij ons ook altijd wel kindertjes waren die de broek lieten zakken om te ontdekken of iedereen er net zo uitzag. Ik hoop maar niet dat ik me met deze mededeling in de nesten werk en dat er straks een uitgebreid onderzoek komt naar de kleuterschool waar ik vroeger op zat!
  Ik heb zelf in het vak ontwikkelingspsychologie op mijn agogische opleiding geleerd dat het ontdekken van elkaars lichaam bij die leeftijd hoort. Wat niet wegneemt dat je het in goede banen moet leiden. De hysterie rond grensoverschrijdend gedrag lijkt mij beschadigender dan wat het werkelijk voorstelt.

  BeantwoordenVerwijderen