dinsdag 18 september 2012

Kent u al het Tijdschrift Kindermishandeling?

Prinsjesdagspecial TKM: 4 alternatieve troonredes!

Kindermishandeling speelt zich af in het verborgene en vaak wordt nog weinig met mishandelde kinderen zélf gepraat. Deze kinderen krijgen een stem in de Kindertroonrede, een initiatief van Bernard van Leer Foundation, Augeo Foundation en Tijdschrift Kindermishandeling. Vandaag gepubliceerd in de Metro en naar alle Kamerleden gestuurd met jeugdzorg in hun portefeuille.

In Tijdschrift Kindermishandeling lees je nog 4 alternatieve troonredes. Geschreven door: Erik Gerritsen (Bureau Jeugdzorg Amsterdam), Hameeda Lakho (Stichting Geheim Geweld), Victoria Heart (schrijfster en zelf slachtoffer geweest) en het Kinderrechtencollectief.

Naar aanleiding van deze troonredes ging hoofdredacteur Mariëlle Dekker op zoek naar het antwoord op de vraag: ‘Wie weet welke hulp mishandelde kinderen krijgen?’

Je leest de Prinsjesdagspecial via www.tkmnieuws.nl.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Geef TKM door

Een abonnement op TKM is gratis. Omdat we zoveel mogelijk mensen die met kinderen en ouders werken willen voorzien van goede informatie over de thema’s kindermishandeling en huiselijk geweld. Help ons mee dit te bereiken en stuur TKM door.

Via
tkmnieuws.nl kan iedereen zich inschrijven voor een gratis abonnement. Als abonnee heb je toegang tot het archief en krijg je een nieuwsbrief zodra er weer een nieuwe TKM klaar staat.

Vragen?


Stuur een mail naar de redactie of bel: 0343-53 60 40.

                    Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse


 

10 opmerkingen:

 1. Tzt neemt niemand nog kinderen, want elk plekje, huiltje, overgewicht, te mager, te bleek, te rood, te gezond, te leuk, te slim, te abnormaal, te scheel, zorgt er al voor dat mensen je mogen aangeven bij de stichting "gun ons ook een baan".
  Triest dit.
  Als er ergens echt niet in de haak is, zal men het heus wel merken, hoe dan ook, daar is deze propaganda niet voor nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voorkomen is beter dan genezen. Zullen we dan maar alle kinderen bij de geboorte preventief uit huis plaatsen. Dan weten we zeker dat ze niet mishandeld worden. O nee, dan worden ze vast mishandeld in de pleeggezinnen en jeugdinstellingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het abonnement is gratis. Maar pas op! Leest u eerst de voorwaarden wanneer u zich aan dit commerciële bedrijf verbind.

  Indien u als gebruiker de goede naam of de doelstelling van Tijdschrift Kindermishandeling B.V. bezoedeld of aangetast dan mag dit bedrijf u direct een opeisbare boete van € 25.000,- per geconstateerd geval en € 500,- voor elke dag dat de overtreding voortduurt verbeuren, plus nog alle bijkomende schade.

  Het zal mij benieuwen wie er 18.000 euro als startkapitaal in deze B.V. heeft gestopt. Maar voor mij is het wel duidelijk dat hier economische belangen in het spel zijn over de ruggen van onze kinderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Alert zijn en blijven is natuurlijk belangrijk.

  Helaas ontstaat langzamerhand de situatie dat élke ouder al bij voorbaat min of meer verdacht is.

  Is dat de situatie die we willen?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lieve kindertjes van Nederland,

  Ik schrok heel erg toen ik jullie troonrede las.

  Jullie hebben gelijk met jullie vraag dat jullie hulp moeten krijgen en veiligheid. Dat de regering daar ook voor moet zorgen dat dat gebeurt!
  Er wordt inderdaad bijna niet met jullie gepraat en ook niet met de ouders.
  En dat is heel erg, want zo krijgen jullie niet de hulp en veiligheid waar jullie recht op hebben.
  Ik weet dat er gezegd wordt dat er zoveel instanties zich er mee bemoeien en dat het eigenlijk niks oplevert.

  Waar ik het meeste van schrok was, dat zij jullie niet verteld hebben dat er eigenlijk helemaal geen instanties of deskundige mensen worden ingeschakeld om jullie te helpen!
  De gezinsvoogden hebben daar eigenlijk een hekel aan omdat zij zelf willen bepalen welke hulp goed is voor jullie! En zij zijn vaak degenen die het nog moeilijker of erger maken voor jullie en eigenlijk helemaal niets of te veel doen!

  Vaak jokken zij ook over dingen die zij zogenaamd horen van jullie of van jullie ouders tegen de kinderrechter en daardoor gebeurt het ook regelmatig dat er kinderen worden weggehaald bij ouders die hun kinderen helemaal niet mishandelen of dat jullie moeten blijven bij ouders die jullie wel mishandelen!! En.. daar hebben jullie niks aan natuurlijk. Erg he?!

  Nu zijn er heel veel ouders en advocaten en geleerde mensen in Nederland die willen dat de gezinsvoogden of mensen die bij en voor jeugdzorg werken onder ede komen te staan bij de kinderrechters. Dat betekent dat zij straf krijgen als zij de waarheid niet vertellen of als zij zeggen dat zij met de ouders van jullie of jullie zelf gesproken hebben terwijl dat niet zo is! Of dat zij zogenaamd met deskundige mensen hebben gesproken over jullie of over jullie ouders terwijl dat helemaal niet gebeurd is. Dat heet “de rechter misleiden” of “liegen tegen de rechter”!! En daarom gaat er zoveel fout in Nederland met de kinderen die problemen hebben. Maar ook met kinderen die eigenlijk helemaal geen problemen hebben! Die gaan dan problemen krijgen! Het lijkt wel op een griezelfilm he?

  Daarom beloof ik jullie dat ik altijd mijn uiterste best zal blijven doen om jullie te helpen, samen met heeeeeeel veel andere mensen! Om er voor te zorgen dat er ECHTE deskundige mensen met jullie en jullie ouders gaan praten. Dat jullie ECHT geholpen worden!

  Al die mensen die jullie zo graag willen helpen, weten dat het ontzettend belangrijk is voor jullie dat gezinsvoogden NIET meer mogen jokken tegen de kinderrechter! Dat noemen ze met een moeilijk woord: WAARHEIDSVINDING.
  We moeten maar voor elkaar duimen dat dat gaat lukken!

  Een moeder.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Uitstekend initiatief, doodzonde van die Gerritsen die erbij betrokken wordt. Daarmee plaatst het tijdschrift zich meteen in de commerciële hoek, van de mensen die geld verdienen aan mishandelde kinderen.

  Gek dat er nog steeds kringen zijn waar men niet weet wie Erik Gerritsen is en waar hij voor staat. Hoe ingevoerd is de redactie van dat blad dan, vraag je je af.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dus vanaf heden in de bladenrekken, tussen de Linda, de Happinez en de Prive, het hip geillustreerde tijdschrift Kindermishandeling!
  Ook te vinden in de wachtkamer bij de dokter en de tandarts, voor wie op ontspannen wijze de wachttijd wil verkorten.
  Binnenkort verschijnt de docusoap Kindermishandeling en de gelijknamige realityserie, gepresenteerd door Lieke van Lexmond, waarin ouders zal worden gevraagd of ze wel eens hun kind zonder eten naar bed hebben gestuurd, of ze wel eens stiekem vloeken of iets lelijks tegen hun kind hebben gezegd.
  Frans Molenaar staat te wachten om de nieuwe kinderkledinglijn van C&A te presenteren, met het originele en ludieke merk KM.
  Francien Oomen heeft haar nieuwe boek Hoe Overleef ik mijn mishandelende ouders bijna klaar. De lancering van het boek zal gepaard gaan met een groots grachtenconcert in Amsterdam. Gratis toegangskaartjes voor alle ouders die zich vrijwillig melden bij bureau jeugdzorg en CJG.

  Kindermishandeling is hip en hot. Doe mee, word lid en draag elke dag het gele lintje waarmee je laat zien dat je OOK tegen bent!

  Dark Horse, zullen we een filmscript gaan schrijven?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het trieste is dat de echt mishandelde kinderen vaak niet geholpen worden. Er is zo'n gebrek aan kennis en expertise en zo'n focus op geld, dat men gewoon simpelweg doet wat met het minste werk het meeste geld oplevert. Dus als ouders weinig meewerken, onmiddelijk advocaten inschakelen of heel hard 'discriminatie' roepen, dan begint de gemiddelde twintigjarige voogd er niet aan. Zulke ouders kunnen hun kinderen ongestoord blijven mishandelen, dat blijkt ook wel uit de vele dode kinderen per jaar (elke week een). Dat wordt ook helemaal niet minder. Voogden vinden het vaak ook veel te veel werk om uit te zoeken of die kinderen echt mishandeld worden, want ook daar doen ze NIET aan waarheidsvinding.

  Maar als ouders zich open opstellen of - het schijnt nog steeds voor te komen - zelf om hulp vragen, dan zijn de pineut. Want elke zwakke plek wordt gebruikt om geld te verdienen, dus dan wordt hun hulpvraag tegen hen gebruikt. Ook als ouders met valse meldingen bij jeugdzorg komen, dan kan jeugdzorg er ook alles aan doen om daar geld aan te verdienen. Als er maar geld te verdienen valt, als ze het maar zo kunnen draaien dat er ene OTS is (op basis van valse rapporten)

  Daar gaat het om, om die OTS want dat levert geld op. Echt kindermishandeling opsporen en daar moeite voor doen en het tactisch voor het kind aanpakken. Dat betekent dus ook tactisch met de ouders omgaan, want het zijn immers wel de ouders van het kind en het kind heeft het recht op loyaliteit, daarom zijn de plannen van Gerritsen ook zo oliedom. Men vergeet helemaal dat je mishandelde kinderen dan nog erger mishandelt, laat ze zelf zich tegen hun ouders keren als ze ouder worden. Maar het stomste wat je kan doen is ouders vernederen t.o.v. kinderen, dat is pure mishandeling. En dan krijg je die kinderen zeker tegen de hulpverlening, oliedom dus.

  Maar zoals gezegd, geld voor nadenken en een tactische aanpak en kennis en expertise en analytisch vermogen is er niet. Dat geld gaat in de praktijk naar het topsalaris en luxeuze kantoor van mannen als Gerritsen. Daarom maakt dat tijdschrift een grote vergissing door uitgerekend zo'n Gerritsen weer geld en extra macht (extra bevoegdheden voor zijn gezinsvoogden, god verhoede het0 bij elkaar te laten bedelen. Dat heeft niets met de werkelijke bestrijding van kindermishandeling te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jammer dat er niet gesproken dan wel geschreven mag worden over de mishandeling door jeugdzorg zélf!

  Ik noem:
  - Het verbieden enige emoties te tonen / te huilen aan kleine kinderen in pleeggezinnen.
  - Het onthechten van kinderen aan ouders en familie: steeds maar rondsollen tot soms wel 6x in 1 jaar tijd.
  - Het wegrukken van kinderen uit vertrouwde omgeving.
  - Kinderen opsluiten in gevangeniscellen zonder enige vorm van proces.
  - Door handelen van jeugdzorg kinderen onmogelijk maken een schoolopleiding af te maken.

  Ondertussen gaat jeugdzorg maar door om middels signalen en tips ouders op een ondeskundige manier te beschuldigen van mishandeling...
  Als pleegouders bijvoorbeeld zaken als 'tik geven' of bestraffen met geen eten, dan wel tegen de zin eten door de mond re persen, dan is dat geen mishandeling, bij echte ouders wel!

  Hoe zit het nu met alle gevallen van 'incest', dat zouden er toch ook zo veel zijn, volgens de campagnes van 1988-1990? Niemand heeft het er nog over!

  Het gaat hier dus weer over geld en werk voor de jeugdzorg-industrie en niet over 'mishandeling'!

  Hoe hypocriet kan de maatschappij zijn?!

  Nico Mul

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Onthullend is het onderzoekje van de hoofdredacteur Marielle Dekker. Wat gebeurt er na melding? Wat krijgen kinderen voor hulp na kindermishandeling? Wie het weet mag het zeggen. Het boeit blijkbaar niemand. Daar gaat het blijkbaar niet om.

  BeantwoordenVerwijderen