maandag 14 mei 2012

De Tweede Kamer gaat klokkenluiders beschermen!

http://www.telegraaf.nl/binnenland/12123621/__Klokkenluiders__beschermen__.html

Kom op Jeugdzorgmederkers, (ex)-gezinsvoogden, RvdK medewerkers en iedereen die professioneel met jeugdzorg te maken heeft (gehad), breng  je verhaal naar buiten!!!


DEN HAAG -  SP-Kamerlid Ronald van Raak dient maandag een wetsvoorstel in om de rechtspositie van klokkenluiders beter te beschermen. Dat heeft hij zondag gezegd in het televisieprogramma KRO Brandpunt.

Een meerderheid van de Tweede Kamer wil volgens Van Raak een wettelijke bescherming voor klokkenluiders. In het voorstel wordt de oprichting van een 'Huis voor Klokkenluiders' geregeld; een onafhankelijk orgaan dat onderzoekt of de klacht van een klokkenluider wel of niet gegrond is.

Bovendien beschermt het de rechtspositie van de klokkenluider. Ook Pieter van Vollenhoven, voormalig voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid, wil een wettelijke bescherming. „Het huidige meldpunt, daar heb je absoluut niets aan. Je hebt een meldpunt nodig dat onderzoek kan doen met bevoegdheden vergelijkbaar met de Onderzoeksraad voor Veiligheid of de Ombudsman “, aldus Van Vollenhoven.

4 opmerkingen:

 1. EINDELIJK ZEG.!!
  ALS DIT TOCH LUKT.!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Alstublieft (ex-) gezinsvoogden! Laat horen dat jullie nog wel een greintje menselijkheid bezitten.Ik ben ooit klokkenluider geweest, zonder bescherming! De gevolgen hiervan zijn nog dagelijks voelbaar!
  Jullie hebben nu de kans en gelegenheid heel veel zaken recht te trekken!! Maar vooral ook recht te doen aan kinderen en ouders!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zeg dat wel...

  Dan rest mij de vraag: Waarom zijn Ombudsman en/of Onderzoeksraad van Veiligheid,klaarblijkelijk niet afdoende geweest,of serieus genomen?

  'Het huidige meldpunt daar heb je absoluut niets aan ',wekt bij mij nl het idee,dat deze meldpunten tot dan toe dus een illusie waren?

  F.O C

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wakker worden allemaal. Het gaat om onze kinderen en gezinnen die vreselijk in de knel zitten door Jeugdzorg.

  Aanpakken en doorzetten is hier de leuze en vooral niet opgeven.

  Als wij zorgzame en eerlijke, verantwoordelijke mensen nu niet opstaan voor onze kinderen dan zijn we niets waard.

  Alvast bedank allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen