maandag 14 mei 2012

Nieuwe directeur Jeugdzorg NederlandNieuws

Nieuwe directeur Jeugdzorg Nederland

03.05.2012

Alfred Roobol (57) is per 1 mei 2012 benoemd tot directeur van Jeugdzorg Nederland, de brancheorganisatie voor jeugdzorgorganisaties.

Roobol was sinds 1 januari 2012 al interim directeur van Jeugdzorg Nederland en werd door het bestuur benaderd voor een vaste aanstelling. 'Gaandeweg ben ik gegrepen door de dynamiek van het dagelijks werk en het enthousiasme waarmee onze leden kinderen in de knel helpen aan een betere toekomst.' En over die betere toekomst hebben wij de afgelopen weken veel kunnen lezen meneer Robool!
De van oorsprong arts Roobol vervulde de afgelopen jaren diverse interimfuncties. Daarvoor was hij onder meer directeur van de Orde van Medisch Specialisten en directeur Zorg bij CZ Zorgverzekeringen.

Turbulent
Jeugdzorg Nederland is verheugd met de aanstelling van Roobol als directeur. Zijn ervaring kan goed worden gebruikt in een voor de branche turbulente periode waarbij de transitie van de jeugdzorg naar de gemeenten voor de deur staat.

Jeugdzorg Nederland behartigt de belangen van ondernemers in de jeugdzorg en treedt op als werkgeversorganisatie. Vrijwel alle organisaties die vallen onder de Wet op de jeugdzorg zijn lid. Jeugdzorg Nederland biedt zelf geen directe zorg voor de jeugd, maar schept de voorwaarden waaronder haar leden hun werk optimaal kunnen doen. 4 opmerkingen:

 1. Als de clienten maar net zo verheugd zullen zijn als Jeugdzorg Nederland zelf,want op dit moment van de dag zijn de verloren kinderen nog steeds niet thuis.
  Alles kan wel veranderen,maar verandert het o zo noodzakelijke?

  F.O C .

  BeantwoordenVerwijderen
 2. directeur Zorg bij CZ Zorgverzekeringen. Nou dat beloofd veel goeds hoor. Kansloos.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geachte collega Roobol,
  Misschien juist héél goed dat u benoemd bent als 'directeur jeugdzorg Nederland'.
  Mij viel op: 'van oorsprong arts'... Kunnen we u dan aanspreken hoe het zich met uw artseneed rijmt hoeveel kinderen voor het leven beschadigd worden dank zij 'jeugdzorg'? Misschien ligt de vraag voor handel of u ook het proefschrift d.d. 22-10-2008 van B. Goudard kent over het 'ouderverstotingssyndroom', waarin het vervreemden van ouders wordt beschouwd als 'ernstig chronische ziekte'. Dus het 'willens en wetens' toebrengen van een 'ziekte' is 'jeugdzorg'?
  Ook zou u de stukken van Bowlby (kinderpsychiater) en prof. R.Gardner daar over moeten kennen... dus TERUGPLAATSEN die kinderen, op grond van uw artseneed collega Roobol!

  Uiteraard wil ik op meerdere medische aspecten wijzen van het handelen van de jeugdzorgindustrie!
  Alhoewel: u als directeur wordt geacht het beter te weten dan ik als medicus en ouder-ondersteuner in de procedures tégen jeugdzorg...

  Dat u als manager verantwoordelijk bent voor het behalen van de productieafspraken is mij duidelijk, maar misschien is de vraag interessant in hoeverre u als medicus verantwoordelijk bent voor de schade toegebracht door de jeugdzorg-industrie. Moge een rechterlijk college dan wel tuchtcollege hier ooit een oordeel over vellen...

  Hierbij spreek ik echter mijn wens uit dat het niet zo ver zal hoeven komen en u met voortvarendheid kinderen hun ouders terug gaat geven, bevrijden uit de zogenaamde 'jeugdzorginstellingen' die kinderen structureel mishandelen ook al was het alleen maar door de sociale isolatie en uitsluiten van ouders en familie, en om te beginnen radicaal verbiedt dat er enig geweld tegen kinderen begaan wordt in instellingen of pleeggezinnen!

  Een medicus heeft toch zijn eed gezworen op de GEZONDHEID van mijn medemensen?

  Met collegiale groet,

  Drs. N.J.M.Mul, arts

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Even tussendoor!! (Sprak zij vrolijk!) 53 advocaten op de lijst!!

  BeantwoordenVerwijderen