woensdag 9 mei 2012

Alles in de doofpot


                      Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse

1 opmerking:

 1. Alles in de doofpot

  Ik ben een bezorgde moeder en mijn dochter heeft geen JEUGDZORG maar WILIAM SCHRIKKER. Mijn dochter en ik zijn niet tevreden over de voogd van WILLIAM SCHRIKKER.

  Hier is mijn verhaal:

  Een uithuisplaatsing van een kind, naar een internaat roept altijd vragen op.
  Het hoe of waarom is nu niet belangrijk. Gedane zaken nemen geen keer.
  Wat nu speelt is belangrijk en vrolijk word ik daar niet van.

  Het is heftig. Eerst word mijn dochter, 13 jaar oud in de groep mishandeld en door wie krijg ik niet te horen. Maar de gevolgen waren wel dat ze een onderzoek kreeg, van de huisarts, of ze zwanger was en een ziekte opgelopen had.

  Ik heb aangifte gedaan bij de politie en kreeg geen medewerking van uit het tehuis of de WSG stichting. Wel kreeg mijn dochter vanaf die tijd mijn dochter de prikpil.

  Ze heeft geen vriend. Men heeft angst dat dit kind onder hun toezicht zwanger zou kunnen worden. Er is door de voogdes en andere verantwoordelijken besloten, tegen de wil van mijn dochter en mij de prikpil toe te dienen. Ondanks dat mijn advocaat hier over met hen in gesprek was, ging voor de tweede keer een spuit in haar arm.

  Dan kan ze wel beschermd worden tegen een zwangerschap, maar niet tegen ongewenst seksuele mishandeling. En natuurlijk eventuele seksuele overdraagbare ziektes.

  Ze heeft geen seks met een vriend, want daar is ze ook helemaal niet aan toe. Ze is 13 jaar.
  Door alles wat mijn kind mee gemaakt, heeft werd ze overgeplaatst binnen de WSG Stichting, en ook in dit tehuis is ze mishandeld. Ze is o.a. in haar buik getrapt door een groepsgenoot.

  Mijn kind is niet meer de vrolijke meid van weleer. Het gevolg van dit alles is dat ze vaak van streek is. En hierop word gereageerd dat ze naar een rustpunt moet, maar eerst in de holding gelegd word.
  Ze gaat dan naar de separeer of isoleercel. Praten waarom ze zo van streek is, is beter mijns inziens. Ze geven haar geen veilig gevoel dat zoiets nooit meer kan en mag gebeuren .

  De prikpil bevestigt haar onveiligheid. Het verhaal over wat er in de groep gebeurd was, is nimmer verteld aan de kinderrechter. De WSG heeft dit verhaal niet willen vertellen. Hun nalatigheid, (bescherming aan mijn kind) is met opzet verzwegen. Ik kreeg deze ellende pas een tijd later te horen, nadat ze bij de kinderrechter was geweest. Mijn advocaat wist ook van niets.

  En mijn dochter haar gedrag was zeker dat van een meisje dat erg van streek was.
  De kinderrechter kon het geheel niet overzien. En dat mijn dochter zo was dat kreeg ik op mijn bordje.

  Er weinig toezicht op de veiligheid van de kinderen. En alles word afgedaan als een incident.

  Ik heb veel zorgen om de veiligheid van mijn kind.


  Jose K.

  (e-mail bekend bij de redactie)

  BeantwoordenVerwijderen