vrijdag 25 mei 2012

Je kind gedag zeggen bij de WSJ

Kinderen die vrijwillig (6 maanden ) uit huis geplaatst  waren om geobserveerd en behandeld te worden voor seksueel misbruik, krijgen geen behandeling hiervoor en worden al een half jaar langer vastgehouden dan afgesproken. Moeder overhandigt één van hen een mapje, met daarin de Rechten van het Kind (wat door de instelling gauw werd afgenomen)

Deze jongen kreeg zware medicatie voor zijn onrustige gedrag (zonder toestemming van moeder). Op de onderstaande foto's is de jongen te zien voordat hij naar de instelling ging en daarna, na enkele maanden medicatie. De jongen werd zo suf dat hij zijn broertje van het huis honderd meter verder, niet meer herkende.

Verschillende versies over de rol van de psychiater werden gegeven door de instelling. De ene keer werd gezegd dat de man al met pensioen was en hij dit 'werk' af en toe doet (op 'liefdadigheidsbasis') en de andere keer werd gezegd dat hij bijna met pensioen gaat.

                 Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse
C http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.com/2012/04/alle-artikelen-jeugdzorg-dark-horse.html

5 opmerkingen:

 1. Hemeltergend en hartverscheurend. Dit kind is door jeugd'zorg' op een vreselijke manier 'behandeld' terwijl uit zijn ogen het geluk straalde op de eerste foto van voor de 'zorg' die hij 'kreeg'. Schofterig en schandalig. En dan de ouders maar buitenspel zetten. In wat voor achterlijk land leven wij!?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bestaat er wel een psychiatrisch rapport in het dossier, en mag de ouder het wel inzien? Veel wordt slechts gesuggereerd door 'jeugdzorg', hebben we gezien na dossieronderzoek.

  Ook wordt met een UHP een echte diagnostische behandeling afgebroken en voor de rest overgelaten aan een leerling-psycholoogje in de gevangenis die geen verstand heeft, zijn examen niet haalde, en wel toestond dat delinquenten op bezoek kwamen zonder dat ouders dat wisten; het UHP-mandaat van de rechter misbruikend. En ouders mogen het kind niet gewoon spreken (ingrijpend toezicht) zodat het kind geen misstand kan uiten.

  Dat is nog eens even goede jeugdzorg!
  En niets leren van Kamercommissie Samson (met die mooie kans op seksueel misbruik onder OTS).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inderdaad, heel schrijnend dit. Ik voel mee met dit gezin! Goed dat dit openbaar wordt gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Alles naar buiten brengen nu, dit moet aangepakt en afgelopen zijn. Razend kan ik hier van worden bah met weerloze kinderen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De vader van mijn dochter is 10 jaar geleden ook al vol gepropt met rotzooi. Veel te hoog gedoseerd, waardoor hij zich als een zombie voelde. Als hij daar wat van zei werd zijn matras weg gehaald als straf.

  Hij werd mishandeld en vernederd en is daarna weggelopen naar huis.
  Terwijl hij thuis mishandeld werd door zijn stiefvader. Maar omdat (de groep) internaat dus ook niet veilig was, ging hij liever terug naar huis.

  Op latere leeftijd had hij geen vertrouwen meer psychologen en een grote weerstand tegen medicatie. Op zijn 24ste kwam er wat stabiliteit in zijn leven en kon hij dat vasthouden.

  Wat hij meegemaakt heeft creëerde zoveel stress dat onze relatie op de klippen liep, hij was extreem jaloers. Hij was doodsbang weer iemand kwijt te raken. Toen onze dochter werd geboren was hij zelfs jaloers op de aandacht die zij van mij kreeg. Bedankt Jeugdzorg!

  BeantwoordenVerwijderen