donderdag 24 mei 2012

Omgangsregeling verloopt 'goed'

Hallo Sven,

Ik ben mij de laatste tijd erg aan het verdiepen in de werkwijze van BJZ. Ik ben moeder van twee kinderen, sinds twee jaar gescheiden en ben er sinds vorig jaar achter gekomen dat mijn dochtertje van nu 6 jaar, stelselmatig, zowel geestelijk als lichamelijk mishandeld wordt door de nieuwe partner van mijn ex. Omdat mijn dochter sinds vorig jaar met steeds meer tegenzin naar haar vader ging en ze ook met "vreemde verhalen" terug kwam, heb ik, ondanks dat er een omgangsregeling is, mijn dochter niet meer gebracht.

Mijn ex heeft hier toen elke 14 dagen dat ik mijn dochter niet naar hem bracht aangifte gedaan bij de politie. Die heeft vervolgens een melding gedaan bij het AMK,en vervolgens is BJZ er mee gemoeid en is er een OTS uitgesproken sinds oktober 2011. Er is mij letterlijk gezegd geworden dat als ik de kinderen niet zou brengen de kinderen wel eens uit huis geplaatst konden worden en dit werd ook nog eens, om het nog erger te maken, op papier gezet in de vorm van een "schriftelijke aanwijzing."
Ondanks het feit dat ik alles wat mij verteld werd door mijn kinderen, heb doorgegeven aan BJZ, werd er van hun kant geen actie ondernomen. Ja,ik werd thuis opgezocht om te kijken hoe ik woon en hoe ik het doe als moeder....Vervolgens,om het verhaal iets korter te maken, is het geëscaleerd en kon ik mijn dochter ophalen bij de huisartsenpost na het weekend bij haar vader. Haar wang was opengekrabd door haar stiefmoeder....Mijn ex en zijn vriendin beweerden dat mijn dochter het zelf gedaan zou hebben...Vervolgens heeft mijn zoon verteld wat er was gebeurd en mijn vermoedens bleken waar. Ik heb meteen de volgende dag aangifte gedaan en ben samen met mijn dochter naar de gezinsvoogd gegaan, maar als je ze nodig hebt zijn ze er niet.

IK heb foto's gemaakt als bewijs en heb een kort geding aangespannen om de omgang te stoppen. Ik heb mijn kinderen al die tijd niet naar hun vader gebracht, omdat hun veiligheid niet gewaarborgd was. Dit werd door de gezinsvoogd niet geaccepteerd en weer kreeg ik brieven met daarin dat er grote gevolgen aan vast zaten, als ik de kinderen niet naar hun vader zou brengen. Het verhaal van mijn dochter werd afgedaan als: loyaliteits-problematiek naar mij toe. Ze zou het ook kunnen verzinnen!!! ONGELOOFLIJK. Het kort geding heb ik inmiddels verloren..Ook de rechter vond het niet genoeg bewijs en er moet weer omgang met vader plaats vinden. En, vindt de rechter, is het mijn taak als moeder zijnde om mijn dochter weer vertrouwen te geven, dat het goed gaat als ze bij haar vader is.

De gezinsvoogd was niet aanwezig bij het kort geding. Ze vonden het waarschijnlijk niet belangrijk genoeg. Ik ben nu veel op internet bezig om meer te weten te komen over BJZ en ik blijf me iedere dag weer meer verbazen.... Ik kan nu alleen nog hopen dat het niet weer escaleert en dat er niets ernstigs gebeurd...Hoewel, misschien dat BJZ dan pas gaat inzien dat er toch wel aanleiding was, om zich wat meer in deze zaak te verdiepen i.p.v. het voor zichzelf zo makkelijk mogelijk te maken en vervolgens een prestatiebonus te ontvangen, omdat zij hun taak hebben volbracht: "Omgangsregeling verloopt goed." Einde dossier.

Anoniem


Redactie Dark horse: Dit is het zoveelste voorbeeld waarbij Jeugdzorg alleen de vader of alleen de moeder gelooft. Het meest storend bij dit soort berichten is (net als in de zaak met mijn dochtertje) dat de kinderen niet geloofd worden, omdat BJZ er vanuit gaat, dat de verhalen ofwel verzonnen zijn, of dat de kinderen zijn geïndoctrineerd door één van de ouders. Is het niet vreemd dat een organisatie die zegt op te komen voor het belang van jeugdigen, geen enkele boodschap heeft aan de belevingen en de waarnemingen van die jeugdigen? Ze doen alsof ze goed weten wat kinderen nodig hebben, maar een kind enige geloofwaardigheid toekennen, of onderzoek doen dat duidelijkheid zou kunnen geven over de validiteit van de beweringen, is er niet bij. Zoals de moeder zelf al aangeeft, het is voor Jeugdzorg gewoon makkelijker om te pretenderen dat er niets aan de hand is. Schande!


             Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse
C http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.com/2012/04/alle-artikelen-jeugdzorg-dark-horse.html

11 opmerkingen:

 1. Weet u,

  ik zie mijn kinderen al jaren niet meer omdat ik ze, volgens de verzorgende ouder, zou mishandelen als ze bij mij waren.

  Resultaat: AMK melding en eindelijk een reden om mij de omgang te ontzeggen. BJZ deed hier helemaal niets meer mee als mij heel veel sterkte wensen bij het vinden van een advocaat.

  Vooropgesteld dat het niet waar is, er is nl geen enkel bewijs of aanwijzing die de aantijgingen ondersteunen, zou dit voor mij en ook voor mijn kinderen geholpen hebben.

  Ik begrijp uw onbegrip, uw situatie is duidelijk anders maar BJZ zette in uw geval wel iets van druk op de ketel als het over omgang met vader gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit verhaal lijkt een beetje op dat van mijn kleinzoon.
  Hij woonde bij zijn vader en het ging verkeerd bij zijn moeder.
  Wat er gebeurt als het echt escaleert, met gevolgen die je echt niet over het hoofd kon zien? Wel bij ons een uhp, waarbij de vader ziijn kind niet meer mocht zien en de moeder waar hij de verwondingen had opgelopen bezoekrecht kreeg. Dit betrof wel de WSG, werkend onder mandaat van jeugdzorg. Zijn hele verhaal kunt u lezen bij steun-jordy.hyves.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mevrouw, verlaat ZSM Nederland, jeugdzorg gaat net zo lang door tot zij uw kinderen meenemen, wegwezen, jeugdzorg gaat nu alles aan doen om de zaak te laten escaleren.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben christelijk opgevoed. Heb normen en waarden meegekregen van mijn ouders. Geleerd het goede te blijven zien in mensen en vergevingsgezind te zijn.Niemand is perfect, iedereen maakt fouten. Ik loop nu sinds 4 jaar rond met de wens de gezinsvoogden (4) voor een vuurpeleton te zetten. Zonder pardon!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nederland verdient een boycot,helemaal mee eens Ilja....
  Je bouwt er je hele leven naar toe..je leeft voor ze.en in 1 seconde kan t zomaar voorbij zijn...
  Een valsspeler kan je niet verslaan met eerlijk zijn,waarop wachten we eigenlijk..Zal het ooit veranderen in dit kindonvriendelijke,kind-en familiemishandelende,ziekmakende land?!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Beste 'anonieme moeder'(van het artikel) en Sven,
  Ook in deze zaken dient men zich neutraal op te stellen. Wat opvalt is het gebrek aan DESKUNDIG onderzoek: als er twijfels zijn, dan dient naar mijn idee goed onderzocht te worden of er sprake is van kwalijk handelen of dat, en dat komt zéker voor, een kind een blauwe plek oploopt of verwonding (bij een spel of zo) en dan tegen de andere ouder gaat zegt: 'Dat heeft....gedaan.' En de ouder waar dat tegen gezegd wordt, gaat dat gebruiken: 'Het kind zegt het, dus het kind wordt mishandeld...'
  Het toeval wil dat ik eergisteren een raadsrapport onder ogen kreeg waarin gesteld werd dat 'moeder alles doet voor goede omgang met vader', maar in werkelijkheid er voor gezorgd had dat er geen enkele omgang was en er vervolgens in staat: 'kind wil niet naar vader, omdat moeder verdrietig wordt als zij naar vader gaat' (Hieruit ziet men dat het kind juist door de reacties van moeder op vader niet naar vader wil en het heeft NIETS te maken met wat moeder aangeeft, 'mishandeling' of iets dergelijks door vader!)... Wat doet de Raad: géén interactie-onderzoek vader-kind. Ze neemt de opmerking van moeder zo serieus, dat er in ieder geval voorlopig geen omgang met vader komt. Het feit dat het kind 2 jaar eerder juist graag naar vader ging en nu, geheel tegen-natuurlijk, haar vader verwerpt en grote angst heeft, ontgaat de 'professionals' van de Raad volkomen... Wel geven ze aan dat ze, als de rechter dat zou wensen wél een deskundigen-onderzoek willen doen....De loyaliteit van het kind wordt misbruikt door een der ouders en de Raad doorziet het niet eens...
  Alleen al uit bestudering van pure feiten zou het voor iedere buitenstaander duidelijk geweest zijn dat een ouder alles doet om het kind te vervreemden...
  Dus nogmaals mijn stelling: éérst GOED onderzoek voor men oordeelt!

  Nico Mul

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het lijkt wel of u mijn rapport onder ogen heeft gehad. Wat iedereen wel kan doorzien is dat de vele verhalen waar PAS doelbewust wordt veroorzaakt, vaak bijna identiek aan elkaar zijn.

  Moeder verschuilt zich bijna altijd achter goed moederschap door aan te geven: ze mogen van mij altijd naar de vader, vader mishandelt/misbruikt ze dus is het beter voor ze als ze hier blijven. De kinderen zijn het belangrijkste voor me in mijn leven, terwijl er buitenom deze mooie verhaaltjes streken worden uitgehaald met duivels gemene trekjes, waar alleen het egocentrische belang speelt van: je kinderen geen plezier bij de vader gunnen.

  Het is verschrikkelijk als je weet dat je kind zulke dingen beleefd bij je ex zoals in de brief, ik zou ook geen oog dicht doen als mijn kind niet thuis zou zijn.

  Ik voelde alleen wel een zekere waardering opkomen doordat de moeder niet zomaar eenzijdig de omgang op kon schorten, even haar situatie en feiten buiten beschouwing latend.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben een vader met hetzelfde probleem. Bjz gelooft moeder, belemmert omgang, hoewel uit het raadsrapport blijkt dat de problemen aan haar zijde zitten

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ach moeder toch,
  u heeft zonder overleg de bezoeken gestopt, wat ook schadelijk is voor de psyche van het kind dat op langere termijn al z'n ouders wil 'kennen'.
  Lees evt. boeken erover.
  U mag niet eenzijdig zonder deskundige bepalen of hun veiligheid bedreigd wordt! Er moet integraler gekeken worden (ook langetermijn-belangen), en opgelost; niet gepolariseerd, dat strijd opwekt wat een kind kan voelen!

  Gescheiden ouders, leer hiervan!!

  U had dus niet BJZ maar een deskundige in de armen moeten nemen. En de bezoeken zolang gewoon laten doorgaan.
  Met mediation de andere ouder laten weten dat het belang van het kind in geding is en mèt een specialist naar een oplossing moeten zoeken; wanneer beide exen eendrachtig zijn, wordt het belang en de ontwikkeling van een kind beter gediend, en dat wil toch een ouder boven strijd tegen een ex-echtgenoot??!! Dan kan BJZ minder verwijten opperen.
  Naast ex-echtgenoot is men ook ouder, met verantwoordelijkheid. Allebei.
  Til dat op niveau!
  "Scheidt emoties over ex tegenover ouders-zijn!"

  Slechts met diagnostiek op niveau had u wat kunnen betekenen.
  Nu heeft u BJZ in de kaart gespeeld, en dat is gevaarlijk!!
  Blijf weg van BJZ!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Anno 2016, nog niks veranderd. Jeugdzorg is nogsteeds de rotte appel van onze maatschappij.

  BeantwoordenVerwijderen