dinsdag 1 mei 2012

Jeugdzorg blokkeert onderzoek seksueel misbruikUit de Volkskrant van 1 mei 2012
Volgens de brancheorganisatie zouden de vragen 'traumatiserend' kunnen werken...(Traumatiserend voor wie? Voor de kinderen of voor de pedofiele kinderbeschermers?)

Een heel eigenaardig gegeven, dat je als kinderbeschermingsorganisatie bezwaar kunt maken tegen een onderzoek naar wat er met kinderen gebeurd is. Is dat niet waar ze juist achter willen komen, als het onderzoek naar ouders gericht is? Leggen ze dan niet op alle slakken zout, waardoor kinderen uit huis geplaatst kunnen worden voor véél minder ernstige gevaren dan seksueel misbruik?

Wat moet het vervelend zijn om als Jeugdzorg te worden beschuldigd, van datgene waar je de ouders zo vaak mee om de oren hebt geslagen. Dat er nu opeens van jezelf de (v/d) Maat genomen wordt...Wat gebeurt er ook al weer met ouders die een 'onderzoek' tegenwerken? Juist, dan wordt hen het gezag over hun kinderen ontnomen. En wat gebeurt er met Jeugdzorgmanagers en directeuren die een onderzoek tegenwerken door valse bezorgheid voor de kinderen, waarmee ze hun eigen falen proberen te verhullen?

Zoals gewoonlijk....niets!

              Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse
C http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.com/2012/04/alle-artikelen-jeugdzorg-dark-horse.html

3 opmerkingen:

 1. Een diagnose bij een echte gespecialiseerde jeugddeskundige op BIG-niveau (jeugdpsychiater) kan als 'leuk' of interessant bevonden worden door de jongere, de opgroeiende.
  Een onderzoek van een sociaal werkster bij BJZ is belastend; niet dat van een deskundige op niveau!

  BJZ gebruikt zijn eigen falen als argument om kinderen geen diagnostiek toe te staan!

  OTS+UHP is belastend voor een kind, en schadelijk. Zeker niet een degelijk onderzoek door een echte deskundige.
  BJZ is dus defensief en eigen belang beschermend; niet dat van een kind.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vragen zouden traumatiserende werking hebben...en het leven van die jongeren en hun ouders niet zeker....??? Wat een pathetisch zooitje ..Voor het gerecht ermee!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oekraïne

  De politie schendt met medeweten/toedoen van de regering mensenrechten. Al jaren aan de gang. Was ook al jaren bekend.
  Onze politici die zich nu pas hevig druk maken over de schending van de mensenrechten aldaar! Spreken er schande van! Heftige verontwaardiging!
  We moeten een daad stellen! Wij, politici en leden van het Koninklijk huis gaan niet naar de Europese Kampioenschappen toe!!Geweldig!Wat moedig!Zo veilig op afstand!

  Nederland

  BJZ schendt de rechten van het kind en ouders. Met medeweten/toedoen van de regering. Al jaren aan de gang. Was ook al jaren bekend. Politici die nog steeds niet heftig verontwaardigd zijn. Nog steeds geen daad stellen! Het is waarschijnlijk zo griezelig dichtbij vinden. Boter op hun hoofd hebben?

  Komt bij mij toch de uitdrukking op "van de balk en de splinter!!"

  BeantwoordenVerwijderen