zaterdag 19 mei 2012

Hoe zit het met seksueel misbruik tussen kinderen onderling?

Metro woensdag 16 mei 2012


Burgemeester Van der Laan spreekt hier over zeven maatregelen om kindermisbruik te voorkomen.  Hoe zit het met de maatregelen die genomen worden als kinderen onderling seksueel grensoverschrijdend gedrag vertonen? Dit hebben wij de afgelopen weken uitgebreid in de media kunnen lezen. Niets!  In voogdijinstellingen is er op grote schaal  sprake van seksueel misbruik tussen de kinderen onderling. Kinderen die aan de Staat zijn toevertrouwd.

Betreffende onze zaak; onze zes-jarige dochter is meerdere malen misbruikt door twee zusjes die agressie en grensoverschrijdend seksueel gedrag hebben laten zien. Wij konden als ouders bij niemand aankloppen. School Signis (Kentalis) deed uit angst voor reputatieschade een AMK melding en vervolgens is er niet meer omgekeken naar het gezin waar deze zusjes vandaan komen. Tot op heden is er nog geen enkele actie ondernomen, terwijl onze dochter ons meldde dat het ook met andere kinderen in de klas gebeurde.

Nu dat bekend is door traumatherapie, dat onze dochter een PTSS heeft en meerdere malen misbruikt is zwijgt de Gemeente Amsterdam nog steeds. Men verschuilt zich erachter dat de gemeente geen middelen heeft om de school Signis (Slotervaart) te dwingen tot openheid van zaken. En daarmee is de kous af voor de Gemeente Amsterdam! De ouders van de andere kinderen zijn tot op heden niet ingelicht. Schooljaar (2010-2011) Signis, Ara klas.

Ranada van Kralingen

Brief aan burgemeester Van der Laan http://svensnijer-essays.blogspot.nl/2014/06/brief-aan-burgemeester-van-der-laan.html

                   Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse
C http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.com/2012/04/alle-artikelen-jeugdzorg-dark-horse.html

6 opmerkingen:

 1. Helaas ken ik het. Mijn zoon die nu 12 is heeft in een instelling gezeten. Sex"spelletjes" (woord groepsleiding) gespeeld daar en lijdt nu aan ptss (Post Traumatische Stress Stoornis) en zelf overschrijdend gedrag. Ik heb nu een grote ellende

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier in Nederland loopt men altijd ver achter de bal aan en is men veel te tolerant. De zogenaamde deskundigen of professionals, zoals ze zich graag noemen. En dat geld niet alleen voor jeugdzorg, maar voor heel de hulpverlening. Je ziet dat deze mensen niet zelf het inzicht hebben om dit soort mensen te doorzien. Het komt altijd van buitenstaanders of na uitkomst van een misdrijf, zoals bij Sander V. Al heel veel politieagenten hebben een zwaar delict gepleegd, zoals het uitmoorden van hun eigen familie of vriendin en/of hebben zelfmoord gepleegd. Je zou denken dat er bij de politie toch wel een goede controle zou zijn door collega's en eventueel psychologen en psychiaters die in dienst van de politie zijn. Maar ook in het burgerleven gebeurt dit. Ik zelf ben er slachtoffer van. Mijn ex is een borderliner en psychopaat en heeft mij vanaf het begin in de maling genomen, door te zeggen dat ze ADHD had. Voordat ik het wist, was ze zogenaamd per ongeluk zwanger en ze wou me letterlijk kapot maken. Of ik moest dood gaan en een zwaar leven krijgen, wat nu door middel van onze eigen overheid en hulpverleningsinstellingen (en nu schijnbaar ook door de sociale dienst Rotterdam) verder voortgezet wordt, alleen omdat ik mijn verantwoordelijkheid heb genomen en zag wat er aan de hand was met haar.
  Heel veel mensen weten hoe het zit, maar houden allemaal hun mond dicht.
  Bedankt mensen en Vicky M.

  Robert Slis, Rotterdam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoe toevallig...
  Toevallig deed ik op 14-5-2012 schriftelijk aangifte bij de Hoofd Officier van Justitie te Roermond en bij het college van Procureurs-Generaal wegens het zelfde:
  - Seksuele contacten tussen kinderen (van ca. 10 jaar), hetgeen nota bene bekend was bij BJZ en in hun rapport vermeld stond....en uiteraard in de doofpot moet...(Ouder wordt gechanteerd met 'niets naar buiten brengen, anders krijgt u uw kid niet meer te zien'!)
  - Grensoverschreidend handelen van groepsleiding met betasten vagina..(kind vertelt: '... en toen kwam er bloed uit mijn vagina...' na 'gestoei' met groepsleiding, waarbij een ander haar benen vasthield omdat ze de dader wilde trappen....)
  (Hier kreeg moeder de schuld van, zelfde als de andere: ZWIJGEN! (volgens BJZ))
  Mijn aangiften zijn bekend bij de redactie van deze blog en mogen gepubliceerd worden....

  Nico Mul

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb net vorige week aangifte gedaan tegen het neefje van mijn dochter.
  Mijn dochter is 9 het neefje is 14, en heeft walgelijke seksuele handelingen met haar gedaan, tijdens het buitenspelen.
  Die jongen woont niet meer thuis en is eens in de 14 dagen bij zijn ouders. Hij heeft ADHD en PDD NOS en vertoont agressief gedrag (vernielen, leerkrachten slaan, schorsing op schorsing etc). Heel erg voor die jongen, maar ik moet hem nu niet tegenkomen, dan is ie van mij.
  Ik zwijg er niet over, ik zeg het tegen iedereen die ik vertrouw. Mijn dochter heeft ook rechten, en is helemaal gesloopt op dit moment.
  En wat doet die jongen??? Die draait de boel om: mijn dochter zou hem onderhand hebben verkracht en op de grond geslagen. Ja natuurlijk, ze staat bekend als een verlegen en onzeker meisje die zoiets niet eens zou durven. Ik ben woest.
  Hij zal zijn straf niet ontlopen, daar ga ik voor zorgen.
  Met zijn ouders had ik heel goed contact. Nu niet meer, omdat ze hun "engeltje" de hand boven het hoofd houden, en het verhaaltje van hun zoon geloven. Dus voor hen is mijn dochter geen slachtoffer, maar dader, dat komt hun zeer goed uit.
  Moeder riep van begin af aan: “Dat doet mijn zoon niet”.
  Nee, natuurlijk niet. Struisvogelpolitiek.
  En praten wil ze ook niet, ach! Ze kan ze niet aan!
  En de hulpverlening houd haar ook nog de hand boven het hoofd, omdat ze geestelijk achterloopt. Ik moet haar maar de tijd gunnen, ja ammehoela! En ik dan??? en mijn dochter???
  Ik hoef ze nooit meer te zien.
  En ook ik heb het gevoel tegen een muur op te lopen. Mensen luisteren wel, maar verder doen ze weinig voor je. Ze weten gewoon niet wat ze moeten doen of zeggen, en ik en mijn dochter draaien maar in een kringetje rond.
  Ik ben blij als de zaak behandelt is, en dat rotjong zijn straf heeft gekregen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Beste Anoniem. Ik begrijp je pijn en frustratie helemaal, maar los van de toedracht en schuldvraag maar puur en alleen wat voor jouw dochter het beste is zou ik willen zeggen: maak het niet te zwaar voor haar maar blijf het nuchter naar haar brengen, er lichtjes over praten, hoe erg het jouw eigen hart ook verscheurt. Onze kinderen zijn namelijk precies zo zielig als wij hen vinden. Jij bepaalt nu hoe zij daar in haar verdere leven mee omgaat. Maak er geen schade van. Snap je wat ik bedoel?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mijn kind van net 4 jaar is misbruikt door 2 jongens van 9 en 11 jaar. Deze jongens kijken al jaren pornofilms en doen deze na met kleuters. De gemeente en school willen ook bij ons ook zo stil mogelijk houden. Ze willen geen onrust in de wijk of op school. Alle hulp gaat naar de gezin van de dader en tegen ons zeggen ze vreselijk wat er is gebeurd.

  BeantwoordenVerwijderen