dinsdag 22 mei 2012

De gevaarlijke en leugenachtige wereld van Jeugdzorg

2 opmerkingen:

 1. Systeemtherapie voor jeugdzorg!

  VERSLAG VAN EEN RONDETAFELGESPREK
  Vastgesteld 10 maart 2010
  De algemene commissie voor Jeugd en Gezin heeft op maandag 8 maart 2010 gesprekken gevoerd over de toekomstverkenning jeugdzorg.

  Erik Gerritsen, voorzitter raad van bestuur Bureau Jeugdzorg Amsterdam.

  De heer Gerritsen:
  ( .. )
  'We krijgen echter ook de grenzen van het systeem heel scherp in beeld. Ik heb wel eens gezegd dat de jeugdzorg kan worden beschouwd als een disfunctionele familie en dat er systeemtherapie nodig is om tot verbetering te komen. Wij moeten dus niet de slachtofferrol vervullen. Dat doen wij overigens ook niet, want dat verwachten wij ook niet van onze kinderen en onze ouders. We doen daaraan dus het maximale, maar tegelijkertijd blijkt heel scherp wat er mis is met het systeem. Daaraan moeten de papa’s en mama’s iets doen en die zitten daar (in Den Haag) aan tafel. Als dat gebeurt, wordt er echt een grote sprong gemaakt. Anders blijft er sprake van suboptimaliseren in een disfunctioneel systeem. Familietherapie houdt in dat de disfunctionele patronen bloot worden gelegd. Een paar van die systemen zijn vandaag aan de orde geweest, namelijk de disfunctionele perverse financieringssystemen en de druk op bureaucratie."

  M.a.w. de sukkels weten het zelf ook, maar ECHTE oplossingen blijven uit, en ECHTE kinderen en ouders worden nog dagelijks het slachtoffer!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb al 2 jaar mijn jongste zoon niet gezien. Mijn zoon van 12 mag ik nu wel zien, maar dat heeft ook 2 jaar geduurd!! Mijn advocaat kan hier ook niets mee, zegt hij. Het is echt een machtstrijd!! Maar ik heb een hele lange adem!! Mijn tijd komt nog wel en dan zullen we is zien wie het laatste lacht....

  BeantwoordenVerwijderen