maandag 21 mei 2012

Vader vermoorde jongetjes Terwolde sloeg eerder alarm

http://www.rtl.nl/(/actueel/rtlnieuws/binnenland/)/components/actueel/rtlnieuws/2012/01_januari/18/binnenland/vader-vermoorde-jongetjes-sloeg-al-eerder-alarm.xml?fb_comment_id=fbc_10150604541071660_22020163_10150604948321660#f344e730cc5a288

De vader van de twee jongetjes die gisteren in een vakantiepark in Terwolde dood werden gevonden, vreesde al dat zijn kinderen bij hun moeder in gevaar waren. Hij zou daarvoor ook al gewaarschuwd hebben. De man zegt dat zijn ex-vrouw, die als hoofdverdachte van het drama geldt, zware psychische problemen had.

De vrouw zou haar twee kinderen hebben omgebracht en daarna hebben geprobeerd de hand aan zichzelf te slaan. Zij is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, maar zij is niet in levensgevaar.

Twee zelfmoordpogingen

De vader van de jongens, Ron Driedonks, zegt in diverse media dat hij het drama (video) al had zien aankomen. De vrouw zou al tweemaal een zelfmoordpoging hebben gedaan, zegt hij in het AD. "Debby en ik zijn sinds juli vorig jaar uit elkaar. Die scheiding heeft ze nauwelijks kunnen verkroppen."

Vroeger zelf mishandeld

"Debby werd vroeger geestelijk en lichamelijk mishandeld, kwam daarvoor ook bij instanties. Tussen ons ging het gewoon niet meer. Als je elke dag bonje hebt, is het beter om weg te gaan. Ook voor de kinderen. Maar daarna is het alleen maar slechter gegaan. Ze kon het niet verkroppen, zei: ‘Ik zal je het leven zuur maken’. En ze heeft mij ervan beschuldigd dat ik mijn zoontjes mishandelde.” De man is van de beschuldiging vrijgesproken.

Politie en jeugdzorg

"Ik heb bij politie en jeugdzorg telkens aangegeven dat Deb de kinderen wat zou aandoen," zegt Driedonks in De Telegraaf. "De kinderen hadden gewoon bij mij moeten zijn. Dan waren ze veilig geweest."

Afkomstig uit Spijkenisse

De vrouw en haar kinderen waren aan het eind van vorig jaar verhuisd van Spijkenisse naar het oosten van het land. Zij woonden voorlopig in een vakantiepark in Terwolde.

               Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse

1 opmerking:

 1. Ook dit drama illustreert weer eens de houding en professionaliteit van BJZ: naar ouders wordt niet geluisterd, noodsignalen genegeerd en er wordt vooral niet aan 'waarheidsvinding' gedaan! Het lijkt wel op een herhaling van 'Meisje van Nulde'... Ook daar werd vader genegeerd met de bekende gevolgen. Idem bij het 'gezinsdrama Roermond': de noodroep van de vader werd genegeerd.....en toen deed hij ...een wanhoopsdaad met de bekende gevolgen.
  Treuriger is ook nog dat de hoogste directeur van de Kinderbescherming, mw. van Kleef, op 14-2-2010 stelde: 'Het klopt, de Raad doet niet aan waarheidsvinding, dat is ook niet onze taak...' (Dat laatste klopt ook nog: de rechter is dat verplicht volgens art. 21 Rv, maar die baseert zich volledig op de zogenaamde 'onderzoeken' van Raad en BJZ!)

  Ook dit zal wel weer worden afgedaan met 'inschattingsfoutje'.. TREURIG en wie is verantwoordelijk, dan wel neemt de verantwoordelijkheid? Het grote afschuiven zal wel weer beginnen...

  De politie houdt zich overigens wel graag bezig met het uit huis plaatsen van kinderen op grond van 'geruchten', meningen' en de 'rapportages' van BJZ/ RvdK... Zogenaamd 'rechterlijk bevel', maar tot stand gekomen op grond van de adviezen van BJZ/ RvdK...

  Drs. N.J.M.Mul (ouder-ondersteuner in JZ/ Kb zaken)
  N.J.M.Mul@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen