zaterdag 5 mei 2012

Overvallers waren Jeugdzorg-'klanten'

PowNed 4 mei 2012 M.Vos

Sandro Grigolia en Ziya Borukcu, de twee verdachten van de roofmoord op de Haagse juwelier Ruud Stratmann, zijn jarenlang onder intensieve behandeling geweest van zeker negen verschillende hulpinstanties.


Uit documenten die het AD in bezit heeft, blijkt dat de twee jongens veel spijbelden, naar andere scholen moesten vanwege gedragsproblemen en verschillende jeugdwerkstraffen kregen opgelegd. Grigolia werd voor zijn 14de opgepakt en veroordeeld wegens illegaal wapenbezit; Borukcu stond onder toezicht van een gezinsvoogd van Bureau Jeugdzorg vanwege een instabiele gezinssituatie.

Bureau Jeugdzorg zegt namens de betreffende hulpinstanties dat alles is gedaan om de levens van de jongeren op de rails te krijgen. "Je streeft naar progressie, maar soms ben je blij dat de situatie min of meer stabiel blijft," zegt Hans Beelen, directeur Bureau Jeugdzorg Haaglanden. Hij pleit ervoor dat probleemjongeren tot hun 23e worden begeleid, in plaats van de huidige 18 jaar.


Redactie Dark horse: Een schitterende oplossing van Hans Beelen, directeur Jeugdzorg Haaglanden! Jongeren onder toezicht stellen tot hun 23e  levensjaar. Wat Jeugdzorg in vier jaar tijd niet voor elkaar heeft gekregen; de jongens een zinvol levensperspectief bieden, zal ze met nóg vijf jaar geitenwollensokken-beunhazerij wel gaan bewerkstellingen! Natuurlijk weet Hans dat het geen enkel verschil gaat maken, maar wie zal er bij Jeugdzorg niet in zijn handen wrijven met nog vijf jaar OTS-gelden? En als die jongens dan straks op hun 23e een juwelier doodschieten i.p.v. op hun 19e, kunnen ze altijd nog een balletje opgooien om de ondertoezichtstellingen op te rekken naar 25 jaar. Politici kijken toch niet verder dan hun neus lang is en als Jeugdzorg zegt dat het gaat helpen…

Sven Snijer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten