dinsdag 1 mei 2012

Is Jeugdzorg de nieuwe Katholieke Kerk?


Reactie Jeugdzorg op sekueel misbruik onderzoek

Uit het rapport van de commissie Samson blijkt dat seksueel misbruik bij uit huis geplaatste kinderen omvangrijk en ernstig is. In Uitgesproken EO reageert Jeugdzorg Nederland op de tussentijdse onderzoeksresultaten.

- 23 jun 2011 - 11:54


De commissie onder leiding van voorzitter Rieke Samson-Geerlings onderzoekt meldingen van seksueel misbruik die zijn gepleegd in de jeugd- en pleegzorgsfeer. Op basis van tussentijdse onderzoeksresultaten geeft de commissie geschokt te zijn over 'de aard, de duur en de frequentie' van het misbruik. Zo bleek op basis van de eerste 500 geanalyseerde meldingen dat er zo'n 200 uit huis geplaatste kinderen verkracht zijn.

Langdurig misbruik

Het is volgens de commissie opvallend dat de meldingen nagenoeg geen betrekking hebben op eenmalig misbruik of misbruik gedurende enkele weken. In ruim 65 procent van de gevallen hield het misbruik minimaal een jaar aan. Vaak waren de kinderen erg jong: een op de drie was tussen 3 en 10 jaar.
De commissie heeft tot nu toe veertig zaken kunnen overdragen aan het Openbaar Ministerie. In juli 2012 komt de commissie met een eindrapport.

Reactie Jeugdzorg

In Uitgesproken EO reageert Ans van de Maat, bestuurslid van Jeugdzorg Nederland op de bevindingen die Commissie-Samson gisteren heeft gepresenteerd. Daarnaast een interview met Jo Hermans over de cultuur binnen jeugdzorginstellingen.

Lees meer over het onderzoek van de Commissie Samson.

              Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse
C http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.com/2012/04/alle-artikelen-jeugdzorg-dark-horse.html


1 opmerking:

 1. En nog dempt men de put niet waar dagelijks onze kinderen in verdrinken. Want “BJZ doet toch ook goed werk???” Maar zij gaan gewoon op de oude voet door!

  Vreselijk zoals mevrouw van de Maat de uitspraken en aanbevelingen van dhr. Hermans aan de kant probeert te schuiven!
  DAAR doet ze haar stinkende best voor!

  KINDEREN in kwetsbare posities durven veelal geen melding te maken van wat hen overkomt!! ANGST voor de groepsleiding!

  OUDERS worden niet gehoord of terzijde geschoven. Vaak ook bedreigd met “maatregelen” als zij de euvele moed hebben het niet eens te zijn met de BJZ werkers!. Ouders hebben meestal van te voren al gehoord dat ZIJ het niet goed doen! En DAT liegen BJZ “hulpverleners” bij elkaar in hun “diagnose”,in hun rapporten en Plannen van Aanpak!EN tegen de rechter! Want zij doen toch niet aan waarheidsvinding!

  Al vanaf 2000 zijn ze al bezig met het nemen van “maatregelen”? En dan TOCH nog zoveel “incidentele” gevallen??!

  En dan die prachtige uitspraak: “Het is een onderzoek naar de verhalen van slachtoffers maar geen waarheidsvinding!!” Nou daar schieten we wat mee op!!

  En wat betreft de “uitgebreide screening van pleegouders”!! Door welke “professionals” wordt die screening gedaan? En hoe lang en intensief? Ik ken een paar oude mensen van 61 jaar die even “gescreend” werden en vervolgens een 4-jarig kind kregen toegewezen! Ik ken die mensen! Ze zijn het doodschoppen nog niet waard. Verdienen er een extra centje aan en maken goede sier ten koste van??.....

  Ja hoor! Dat klopt! OVERAL in de hele maatschappij komt misbruik of mishandeling voor! Maar DAT is geen excuus voor BJZ!! ZIJ dragen immers het predicaat jeugdZORG!!

  Weg met de internaten, weg met de semiprofessionals, weg met BJZ en hun huidig functioneren!
  Jullie sector heeft gefaald en BLIJFT falen! WIJ, ouders en kinderen, hebben dat al veel langer geweten!!
  Ans van de Maat? VRESELIJK!

  BeantwoordenVerwijderen